reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Niech mi ktoras koniecznie napisze kto jeszcze oczekuje maluszkow oprocz agawy i kingi!

witaj Emcia!!! Ja też Cię ściskam mooocno! i cieszę się, że wróciłaś do nas.

I szybko napisze Ci odpowiedź na Twoje pytanie :tak:
Oprócz agawy i mnie na"nowe" dzieci czekają: iwosz, asioczek i aqua
Czy nikogo nie pominęłam? :happy:

Czesc kochane dziewczyny!!!

Strasznie za Wami tesknie!!!
U nas wszystko ok.!! Mieszkamy w High Wycombe – mieszkamy w wielkim domu (firmowym), nie musimy nic placic za niego. :p Jedyny minus – sa 2 wolne sypialnie, w kazdej chwili może ktos przyjechac do pracy. Wczesniej mieszkala z nami murzynka Molly, doprowadzala mnie do szalu! Zostawiala brudne garnki, zostawiala zapalone swiatla w calym domu, ogolnie była bardzo niechlujna! Na szczescie wyprowadzila się do Manchesteru!

W tym tygodniu będę podpisywac w koncu kontrakt, wiec zaczniemy szukac wlasnego mieszkania albo malego domu. Wtedy tez będę już mogla zalozyc internet i telefon! J

Pracuje jako opiekun, kierowca rano po mnie przyjezdza, zawozi do Bracnell, wozi do starszych ludzi (wedlug grafiku), myje i ubieram ludzi, robie im sniadanie, potem lunch. Prace koncze o 16, po 17 jestem w domu ( o ile nie ma korkow na autostradzie). Kierowca mnie odwozi do domu. Wkurza mnie 1,5 godzinna przerwa na lunch w srodku dnia! Dziwczyny mieszkaja na miejscu, to maja super, kierowca ich zawozi do domu i potem zabiera do pracy, ja robie sobie lunch w biurze w kuchni, a potem latam po sklepach! :p

Na razie Krzysiek siedzi w domu z Agatka, nie pracuje, bo mam rozwalony grafik przez to Bracnell, na razie jest ogromne zapotrzebowanie na opiekunow w Bracnell, z czasem przeniosa mnie do High Wecombe. Wolalabym pracowac w High Wecombe – zawsze to blizej domu, moglabym pozniej wstac, wczesniej być w domu itp. Ale wszystko się z czasem ulozy! Podobno szukaja do pracy w szpitalu i niedlugo maja otworzyc nowy dom opieki w High Wycombe!

Agatka Ok., podroz zniosla rewelacyjnie, duza zasluga przenosnego DVD – Agatka ogladala bajeczki, spala, w porach posilow zatrzymywalismy się na stacjach na cieple jedzenie i rozprostowanie kosci!
Mielismy poltora dnia przerwy w podrozy– zatrzymalismy się u kolezanki w Belgii, poszalam po sklepach (wyprzedaze!!) i pojechalam dalej J

Na promie Agata strasznie szalala! Podobalo jej się bujanie – biegala okropnie i cieszyla się, gdy promem bujalo i ja rzucalo na boki! Smiala się strasznie!! W Sklepie bezclowym oszwabila nas na piornik z Milki z czekoladkami i maskotke za 10 euro! Rozboj w bialy dzien, ale nalezalo się Agi za te grzecznosc w drodze!

Krzysiek już się przyzwyczail do ruchu lewostronnego, ale poczatki były trudne! Musielismy sobie kupic GPS bo ciezko nam się było tu odnalezc i gdziekolwiek trafic! Wszystkie ulice wydawaly nam się jednakowe! Z naszego domu do biura jest 6 minut drogi – przyjechala do nas babeczka autem, pilotowala do biura, potem oczywiście my twardziele stwierdzilismy, ze sami wrocimy i… 4 godziny szukalismy domu!!!! Wpienilismy się i wieczorem kupilismy GPSa.

Dziewczyny!!! Ciuchy to tu szal cial!!! Teraz sa wyprzedaze! Dla Agi kupuje piekne bluzeczki za 1 funta, a nawet taniej!!! Ona ma mnostwo ciuchow, 2 kutrki na zime, 2 kurtki na deszcz hihihih powstrzymac się nie moglam! Obled!
A jeszcze nie bylam w Primarku, bo to w Oxfordzie i nie mamy kiedy jechac!

Zaraz jedziemy zapisac się do szkoly angielskiej, chce się nauczyc jak najszybciej i jak najlepiej mowic! Mam problem gdy mowi cos do mnie Murzyn z Ghany (u mnie w pracy!), kompletnie nie rozumiem Henrego! On dla mnie mowi angielkim murzynskim!! Glupio mi jak byk
Gdy rozmawiam z babciami, albo w sklepie albo w aptece jest OK.! ale i tak chce porzadnie umiec mowic!!!

Dobra koncze, zaraz podjedziemy do PizzyHut, mam nadzieje, ze Krzysiek zlapie na swoim laptopie internet bezprzewodowy!

Wczoraj mielsimy przygode nieciekawa – byliśmy swiadkami wypadku, dobrze ze nam się nic nie stalo, a malo brakowalo – zderzyly się 2 auta przed nami. Teraz jestesmy swiadkami, musielismy podac swoje dane poszkodowanym i policji, ciekawe czy będą nas ciagac na zeznania… nie lubie takich spraw… będę musiala poprosic o tlumacza, bo nie umiem calego zdarzenia dokladnie opisac po angielsku…

Dobra koncze!!!

Caluje Was mocno!!! I tesknie!!!!!!

Osinka

Do dziewczyn z GB!!!!!
Jaki internet nabardziej się oplaca, z czego macie internet??? Napiszcie mi proszę na e-maila: ozzydg@tlen.pl i w temacie: do Iwony
Krzysiek podjedzie za 3-4 dni i sprawdzi poczte! Kompletnie nie wiem co wybrac, a oferta jest duza! Dopóki nie będę miala wlasnego domu chce internet przenosny! (bez konraktu i bez telefonu)

Osinko, my też cieszymy się, że jak na razie wszystko ok - i żeby było jeszcze lepiej!!!

I bardzo mi, jak i myślę wszystkim dziewczynom bardzo miło, że się odezwałaś mimo trudności.

Buziaki dla Was! Ucałuj Agatkę!

Osinko swietnie ze tak sobie radzisz i ile zapalu w tobie i optymistycznosci i tak trzymaj!:-)widze ze juz poznalas smak przecen tutaj:-Dswietnie ze do szkoly sie zapisujecie zobaczysz jak bedziesz szybko jezyk chlonac.
wiesz co do internetu my mamy bulldoga polecam.
Pozdroweczka i trzymam za was kciuki!

osinko ja tu mam już pisać co u Ciebie a ty widzę szybsza ode mnie:tak::tak::tak:
bardzo się cieszę, że masz tak pozytywne spojrzenie i taki dobry nastrój, moc i energia aż kipi z twojego wpisu :tak:
Bardzo się cieszę i nadal mocno trzymam kciuki

Emcia super że jesteś tutaj!!!! Myślałam o Tobie.
To piękne co napisała iwosz o swojej znajomej.
W sercu choćby na dnie zawsze musi być nadzieja.....Wiem, że często jest bardzo trudno.... mocno cię wirtualnie ściskam :tak:

ja ostatnio coś gorzej się czuję, ale też mam nadzieję, że operacja pomoże i że będę widzieć już normalnie a nie jak teraz na jedno oko. Wierzę, że moje zdrowie się poprawi i że to wszystko wreszcie się uspokoi....

osinka WOW alez ty sie szybko odezwalas!!!!no i super sobie radzisz!!!!ja to musze najpierw na prawko sie zapisac-na angielski nie mam jakosc na razie motywacji,chocby przydaly sie lekcje,zawsze tlumacze sie brakiem czasu itd...........
a no szal cial-szal pal-wypzedaze pelna para-a co do internetu to bierz tylko bezprzewodowy

cho;ercia kacper spi a czas wstawac nie lubie go budzic-choc zdarzylo sie to zaledwie dwa razy
kurcze jak mam wolne to budzi sie lada swit a tak spi w najlepsze

reklama
ojej Osinko!!! - bardzo się cieszę, że się zadomowiliście!!!!!:tak::tak: a wyprzedaży zazdroszczę!!! - chetnie bym tak Maksowi coś kupiła a u nas byle bluzeczka za 40 zł:szok:, o spodniach nie wspomnę!

Do góry