reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Koga- moim zdaniem na test jest za wczesnie i nawet jesli jest dzidzius to moze ten test nie wyjsc. Kolezanka tak wczesnie zrobila, nic nie wyszlo, powtorzyla 2 tygodnie pozniej i okazalo sie ze jednak jest w ciazy! Teraz zaczela 4ty miesiac :)

KOGA ?????????????????????????????????????????????????????????

AQUA Ja zraziłam się czekaniem do laryngologa w przychodni i podzwoniłam po innych przychodniach (prywatnych, co to przyjmują częściowo na NFZ) i trafiłam na super dokładnego laryngologa, do którego rejestruję się dosłownie z dnia na dzień. Chodzę oczywiście bezpłatnie na ubezpieczenie, na konkretnie umówioną godzinę. Spróbuj, może u Was też są takie przychodnie. Nasze miasto malutkie, a jednak coś takiego jest możliwe.

Wielokrotne zapalenie ucha to koszmar mojego dzieciństwa. Efekt - uszkodzona błona bębenkowa. Na punkcie dolegliwości laryngologicznych jestem niesamowicie wyczulona. Teraz przy katarze, bólu gardła wybieram laryngologa niż internistę. Przy każdej wizycie obowiązkowo bada mi uszy, gardło, struny głosowe + krtań, nos. Nie polecam niczego na własną rękę :no:

a więc po objechaniu połowy przychodni udało mi sie zarejstrowac

- później wysiedziałam 2,5 godziny w dusznej poczekalni pełnej pań w starszym wieku które non-stop kłóciły się która teraz ma wejść i wyzywających wszystkich o wszystko

- ale byłam tak zdeterminowana, ( ból i kolejna przewyta noc dała mi moc) - dałam rade przedarłam się do gabinetu

- pani doktor stwierdziła , że zapalenie jest fatalne głębokie i rozległe i jak to określiła zaniedbane więc jej mówie,że byłam już u dwóch lekarzy w tym u laryngologa w szpitalu wiec stwierdziła,że to niemożliwe:szok::wściekła/y:i, stwierdziła że leki które miałam przepisane to wogóle są bezsensu i nie mogły mi pomóc - więc brałam sobie antybiotyk tak dla zabawy - przepisała mi inny antybol i jakąś maść - do pięciu dni powinno przejść ( pięć dni :szok::szok::szok:)no zobaczymy - zbliża się kolejna noc i już się boje bo czuje, że ból się nasila - porażka sezonu - co to za g...o siedzi w tych uszach - dobrze,że mąż ma akurat wolne i siedzi z Kubą bo ja jestm całkowicie niesprawana - tylko tak w chwili oddechu zglądne sobie do was no i czekam na ten teścik Kogi

AQUA Duża buźka. Tylko staraj się nie wygrzewać tego ucha. Pamiętam koszmar okładów ze spirytusu kamforowego + chustka na głowie, żeby lepiej działało. A działało jak skurczybyk, megawygrzewająco - teraz to metoda archaik, bo wiadomo, że potęguje ból.

reklama
Do góry