reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Felqua powody są dwa zasadnicze. pierwszy- marny los naukowców w Polsce=brak stabilności finansowej. drugi- poważniejszy i nieodwracalny- stara jestem:-(
Kasianka - mam pytanie jakim jesteś naukowcem lub Twój mąż? Bo teraz jest 7 Program Ramowy ...i można bezpośrednio zarabiać z UE . Trzeba złozyć projekt naukowy samodzielnie ...najważniejsze aby był nowatorski.... i jeden z programów szczegółowych nazywa się IDEAS (Pomysły) w 7 Programie Ramowym właśnie..to pozawala naukowcowi rozwinąc się i zrobić kariere w dowolnym ośrodku naukowym w Europie. I dostaje się za to całkiem konkretną kasę...jeśli będzie chciała uzyskać więcej informacji to napisz na priva....chętnie powiem co i jak . Polecam strone Krajowego Punktu Kontaktowego KPK :: Podstawy 7. PR :: Cele i bu

reklama
Dzisiaj Piotruś będzie dmuchał 3 świeczki

ma tort w kształcie piłki (połowy)

jak się obudzi to już będzie dziadek i ciocia - będzie zachwycony

a ja mam krótkie włoski :) zobacztmy czy sama dam sobie z nimi radę ??

mamaoli - niesamowite, jak to zleciało!!! Wierzyć się nie chce, że poród tuż tuż.
Iwka - tobie też już z górki!

azik - fotki poprosimy :)

karolkaz dzięki :-) o programie słyszałam co nieco, sprawa jest o tyle skomplikowana że moje laboratorium dostało już niezłą kasę (właściwie to bardzo dużą)tyle że nie ma w niej miejsca na wynagrodzenia dla pracowników:-):-)a zobowiązań do licha i ciut- ciut. ale w razie czego będę do CIebie pisać. Jestem fizykiem ciała stałego..

Kasianka - jestem pod wrażeniem ..:tak: jesteś niesamowita:tak: :tak: :tak: Twoje laboratorium dostało pewnie duża kase jeszcze w 6 Ramowym? .....tam były inne zasady...7 Ramowy jest korzystniejszy zdecydowanie bardziej :tak: :tak: :tak:a tu mogłabys mieć swój projekt i mogłabyś byś niezalezna.....:-D :-D :-D jakby co to pisz na priva chetnie pomoge....

Witam dziewczyny po krótkiej chwili. Mieszkanko mam malutkie, toteż ciepło w nim jak w saunie jakiejś. Uciekamy z niego, kiedy się da. Dużo spacerujemy, po prostu mnie nosi :tak:

Mamaoli już tak blisko ;-)
Iwka Ty też. ;-)

Ja też przyłapuję się za tęksknotą do maleństwa. Szanse chyba marniutkie:-( : mieszkamy osobno, daleko od siebie, no i wiek coraz popważniejszy ;-)

Kasianka A ile masz lat, jesli można spytać...

Witajcie mamuśki :-):-):-) To ja. Przepraszam za moją cisze w eterze,ale byłam przesycona BB. "Trochę" denerwowały mnie dyskusje toczone tu i czekałam,aż emocje opadną i .... zatęsknię za Wami :-D I oto jestem :-D

U nas wszystko ok, Karola fika jak koziołek :-) , ale jeszcze nie chodzi (tzn. trzymając sę, chodzi, ale sama nie chce). Ja w czwartek zaczęłam mega weekend i odpoczywam. Czekam na wakacje. :tak::tak::tak:

Odstawiam Karolę od piersi :-) Tzn. postanowiłam zakończyć nocne karmienie. Koza przeżyła bez najmniejszego trudu, ja tym bardziej. Teraz przesypiamy całe noce, jestem sam na sam z mężem w łóżku :-):-) Przyzwoitka śpi w łóżeczku :-). Budzi się raz w nocy, siada, a ja wstaję do niej i ją kładę. Odbywa się to bez żadnego "bólu" i płaczu.

Stęskniłam się za Wami :-D

Monika.g - super, że się znalazłaś :-)

Hejo ja tez po dlugiej nieobecnosci bo jakos i czasu mniej i te klotnie na bb.....
Kuba smiga jak szalony do przodu i do tylu nawet probuje. 12 zębolów ma i rozbojnik jeszcze większy niz byl.
A co sie stalo z wątkiem zdjęciowym.??

KingaP i nie dajesz Karoli nic do picia w nocy? JA tez odstawiłam Igę, ale daję jej raz (w nocy)mleko sztuczne. I czasem żałuję że cyca brak, bo to jednak wygodna sprawa...:-):-) może muszę ją bardziej "napchać "przed snem??może wtedy nie domagałaby się mleka nocnego...
Marlenka 34:wściekła/y:

reklama
Hej Kinga !!!! :happy:

gratuluję sukcesów "wychowawczych" :happy: :happy: ;-)

rzeczywiście można przesycić się dykusjami ... teraz na wątku urodzinowym:baffled:

Do góry