reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

ojejku, Kasianka 120 mleczka to malutko

w przypadku mojego Bartka był to objaw refluksu, po ustawieniu leków zjada znowu 180 lub 210 mleczka

kurcze ja w domku to mam małych żarłoków :laugh2:

reklama
co do picia w nocy - Piotrek jak się wybudzi to łyknie sobie trochę - niekiedy wyjdzie z teog cała flacha 125ml. na noc pije mleko. zresztą on jest uzależniony od mleczka. no i dalszym ciągu je wszystko zmiksowane. próby podania czegoś nie przemielonego spełzają na niczym. tylko czy to jego lenistwo czy też z niedotlenienia?????? może też jest niedotleniony układ, tak jak m.in. narząd mowy.

Azik wiem że to malutko. no i w nocy jest głodna.. tłumaczę to tym że dopiero się przyzwyczaja do jedzenia sztucznego mleka (początek drugiego tygodnia) i może dlatego tak jej nie idzie...a jakie są jeszcze inne objawy tego refluksu??

Witaj Kinga
u nas Zuzia (juz pisala w jakims watku) w ogole nic nie je ani nie pije w nocy. jak zje kolacje ok 8 wieczorem to potem ok 8-9 rano jemy sniadanko. a na kolacje je pezwaznie platki na mleku(100ml mleka i przewaznie zostaje prawie polowa mleka) albo kaszki (120 ml i tez zostaje). budzie sie jeszcze w nocy ale potrafi takze juz przespac cala noc bez pobudki.

a teraz mam PROSBE ;-) DO WAS
PROSZE O GLOSY W KONKURSIE NA ZUZIE. mozna kazdego dnia oddac 1 glos do 15 czerwca. PROSZE
uFOTO.pl - konkurs

kasianka, ja też myslalam, że Karola jest głodna w nocy... Do pewnego momentu, gdy "tupnęłam" nogą i powiedziałam STOP!! NIE WSTAJĘ W NOCY!!!

i zaczęłam od tego, że Karola usypiała sama w łóżeczku (tzn. nie tak do końca sama, bo któreś z nas "warowało" nad łóżeczkiem, a ona zasypiała). I to był przełom. W końcu przestaliśmy się skradać do własnego łóżka jak złodzieje (bardzo skrzypi nam podłoga w sypialni) i Koza jak zaśnie sama, tak budzi się chyba koło 3:00, wstaje, ja ją kładę i śpi. Karola nawet nie lubi, jak się ją głaszcze po pleckach. wybudza ją to.

I zauważyłam, że mleka mam coraz mniej, piersi się przyzwyczaiły do tego, że nie ma nocnego karmienia. Karola je i pije więcej w ciąg dnia i jesteśmy szczęśliwe :-)

Zuzia- głos oddany...:-)

Witaj Kinia..:-) Lepiej faktycznie nie wchodź na wątek urodzinowy, bo jeszcze znów znikniesz...;-) A właśnie niedawno zastanawiałam się gdzie jesteś.... :happy:

KatiNJ- GRATULACJE!!!!!!:-) Imię już wybrane?

Chyba dobrze jest raz od czasu się "obrazić" :-)

Ok, na urodzinowy nie wchodzę.

Brakuje mi tu AniM!!! I Anin

Wróćcie!!! Dla mnie :-)

Kati, ja też chcę parkę :-) Chyba zwrócimy się po "przepis" na syna :-)

Potrzymajcie kciuki za mojego R. Właśnie chyba dorósł do myśli o zmianie pracy. Dziś był w jednej firmie porozmawiać nt. posady. Wiem, że on bardzo się martwi, że gdyby coś nie wyszło, to zostajemy na lodzie z moimi 900zł, kredytem mieszkaniowym i ratami za zmywarkę... (kupiliśmy nową :tak::tak::tak:)

reklama
Azik wiem że to malutko. no i w nocy jest głodna.. tłumaczę to tym że dopiero się przyzwyczaja do jedzenia sztucznego mleka (początek drugiego tygodnia) i może dlatego tak jej nie idzie...a jakie są jeszcze inne objawy tego refluksu??

nerwy przy jedzeniu, kręcenie się, ulewanie, cofanie pokarmu, zakrztuszanie, częste kaszle...

spróbuj jeszcze zminić mleczko na inne, bo nie doczytałam czy próbowałaś zmian.

Do góry