reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

A dla mnie to jest fajne rozwiązanie - zamiast latać z wózkiem do przedszkola po Lolka to wkładam Milenkę do takiego nosidełka i już.

Hmm, albo coś nie za dokładnie na tym tvnie oglądnęłam, albo źle nas zrozumiałaś. Teraz mówimy o takich jakby fartuszkach których zadaniem jest zasłonić maluszka i piersi przy karmieniu w miejscu publicznym. Może czegoś nie dopatrzyłam, ale chyba nie da się tam dziecka włożyć i przetransportować.

reklama
Dziewczyny, a bedziecie sie zapisywaly do szkoly rodzenia????
I mam takie pytanie, moze glupie, ale nie mam o tym pojecia....czy szkoly rodzenia sa tylko platne, czy np przy szpitalach dzialaja takie darmowe????

Dziewczyny, a bedziecie sie zapisywaly do szkoly rodzenia????
I mam takie pytanie, moze glupie, ale nie mam o tym pojecia....czy szkoly rodzenia sa tylko platne, czy np przy szpitalach dzialaja takie darmowe????
Moja koleżanka chodziła do darmowej szkoły rodzenia więc pewnie i są darmowe a ja się orientowałam o szkołach rodzenia i najbliższą mam 86 km ;] Więc chyba zrezygnuje :(

Hej Kobietki :-)

Dawno mnie nie było..jakoś nie mam na nic weny.

Najeli gratuluję obrony.

Ja się wybieram do szkoły rodzenia tu umnie kosztuje 200zł za 10 zajęć po 2godziny. Tylko że położna z która rozmawiałam w sprawie szkoły mówila że od 30 tyg można przyjść, dziwne troche przecież nie każda ciąża trwa do 40 tyg.więc można nie zdąrzyć a jak lekcje oddychania są na dziesiątych zajęciach :-D:-D:-D
No chyba że liczy na to że któraś zcznie rodzić i będą zajęcia praktyczne hehe

Dzisiaj się wybieramy do znajomych którzy mają 3-miesięcznego Marcelka i tak myśle co mam kupić myślałam o jakimś ciuszku. MAm pytanko do dośwaidczonych Mamusiek z czego się najbardziej cieszyłyście jak Wam ktoś coś przyniósł. Kurde ja sie nie znam jeszcze na niczym. No i jaki rozmiar jakby co?

duphaston moze fizycznie oslabic samopoczucie - ja np mialam nasilone mdlosci od duphastonu i bole glowy.I chyba najczesciej sie ma te glupie mdlosci po duphastonie - pytalam dziewczyn z inych "miesiecy" kiedy mialam ciaze zagrozona o to i potwierdzily.Mnie tez bolal brzuch...Nie martw sie, musisz po rpstu bardzo uwazac.

A wiesz ze w nocy tez mam nasilone bole brzucha? wydaje mi sie ze to przez to ze dzidzia rosnie...nie boj sie mała, trzymaj sie cieplo! Ja tez ciagle teraz chucham i dmucham jak tylko sie cos dzieje i panikuje przez to co mialam na poczatku no i przez tą moją niską ciąże.U mnie az wstyd bo dochodzi do paranoi i nie chce np wysilac sie przy zalatwianiu potrzeby fizjologicznej :zawstydzona/y::-(

Kataszonku bardzo Cię rozumiem, pewnie każda z nas która miała problemy z ciążą wie co to paranoja i panika potem... a jak Twój facet i Twoje otoczenie sobie radziło z tym że masz problem z ciążą?zresztą duzo im wyjaśniałaś, mówiłaś, że coś się dzieje?

Witam z rana
Ja też się trochę nie wyspałam, bo najpierw moja gwiazda przyszła mnie poinformować że się musi przytulić bo się "boiła", a jak już zasnęła to drugi berbeć tak mnie skopał, że w sumie miałam ze 2 godziny z nocy wyrwane.
Ja po Duphastonie byłam bardziej śpiąca, jakaś osłabiona i taka z nastawieniem że totalnie nic mi się nie chce i jakby lekka depresja mnie dopadała, więc Tygrynko może to rozdrażnienie to u Ciebie faktycznie od tego. Na Fenoterol wcale nie musisz źle reagować, więc się na najgorsze skutki uboczne od razu nie nastawiaj, tylko weź i zapomnij że brałaś (to zdecydowanie osłabia niepożądane działanie różnych rzeczy, wiem z doświadczenia;-))

kurcze AniaForever uwielbiam Twoje opowieści o małej, robi mi się tak miło na serduchu i nie mogę się doczekać aż moje nienarodzone zacznie gadać i się przytulać:tak:
wzielam najpierw osłonowo Staveran i potem fenoterol i poszłam spać, jak zasypiałam to trochę serducho kołatało, ale lekko ponad normę to co mam po spacerku (bo ja i tak mam puls wysoki od początku ciąży, więc się przyzwyczaiłam) i teraz jak wstałam i przyniosłam sobie jedzonko lub trzymam komórkę to tak delikatnie mi drgają łapki aż po ramiona i bolą lekko ale to tak jakbym się zmęczyła długim pisaniem, więc nie jest źle a wręcz wspaniale:tak::-D
teraz biorę drugą tabletkę i mam nadzieję, że ten stan się utrzyma bo mi się podoba (tzn podoba mi się że nic się nie dzieje a nie że mam delikatne objawy:-D)

Ja tu po dlugich obradach komisji dwuosobowej w skadie: ja i moj niunio - wreczam za to pierwszenstwo zloty medal :D

jeeeej dziękuję:zawstydzona/y: najbardziej cieszę się że niunio też był za:happy:

Gibaga serdecznie gratuluję siusiaczka :*

Przeczytałam poprzednie wpisy, jak zawsze wiele ich :)

AniaForever - czy już wszystko w porządku? Wystraszyłam się, uważaj na siebie i ten ciśnieniomierz będzie chyba dobrym pomysłem. A swoją drogą Maja silna dziewuszka - dobrze, że się nie wystraszyła.

Anneprzypominam Panią Basie str 949, Kobieta nigdy nie mówi ile ma lat, na ile wygląda ;-), w końcu my lutówki mamy coś wspólnego - oczekiwanie na nasz upragniony luty i tu nie liczy się wiek ani za młody ani za stary!!! Tu się integrujemy :) ! Moja chrzestna miała 41 lat jak urodziła kolejne dziecko, które było młodsze od jej wnuka i nikomu to nie przeszkadzało :)

Marga82wiem co czujesz bo ja też zdecydowałam się na dom, kupiliśmy działkę, chcieliśmy budować ale zaczęły się kłopoty finansowe, też bym chciała mieć swój własny mały kącik - nawet mieszkanko 35 m, ale jeszcze na to poczekamy zwłaszcza, że mąż od 2 m-cy szuka pracy no bo poprzednią stracił jak to tłumaczą kryzys!
A co do imienia ja mam taki sam dylemat jeśli chodzi o imię dla dziewczynki tylko ja nie mogę się zdecydować między 3 imionami .

Gibagegratuluje synka !!!

Co do porannych bólów brzuszka też je mam, zwłaszcza dolne partie, wtedy własnie dłużej leże sobie w łóżku.

Hmm, albo coś nie za dokładnie na tym tvnie oglądnęłam, albo źle nas zrozumiałaś. Teraz mówimy o takich jakby fartuszkach których zadaniem jest zasłonić maluszka i piersi przy karmieniu w miejscu publicznym. Może czegoś nie dopatrzyłam, ale chyba nie da się tam dziecka włożyć i przetransportować.

Ja zrozumiałam że piszecie o chustach...

Są bezpłatne, tylko że u nas np to one mają tą wadę że zajęcia odbywają się przed południem. Może w innych miastach to jakoś fajniej działa. Ja w pierwszej ciązy chciałam się zapisać (chodziłabym sama, bo mąż z pracy nie mógłby się wyrywać tak często), ale pojawiły się komplikacje i konieczność leżenia przez jakiś czas, więc sobie darowałam i teraz też chyba dam sobie spokój. Z tego co pamiętam to trzeba było się dosyć wcześnie zapisać, żeby się wstrzelić w jakiś cykl w całości no i żeby jeszcze miejsca były.

reklama
Dzisiaj się wybieramy do znajomych którzy mają 3-miesięcznego Marcelka i tak myśle co mam kupić myślałam o jakimś ciuszku. MAm pytanko do dośwaidczonych Mamusiek z czego się najbardziej cieszyłyście jak Wam ktoś coś przyniósł. Kurde ja sie nie znam jeszcze na niczym. No i jaki rozmiar jakby co?

Ja pamietam ze jak ktos przyjezdzal do mnie jak urodzilam to zazwyczaj przywozili pampersiki lub jakies ubranka a rozmiar zalezy od wielkosci maluszka szczerze mowiac nie pamietam rozmiaru dla 3 miesiecznego dziecka bo moje chlopaki sa juz troche wyrosnieci:happy::happy::happy::happy:

Do góry