reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Milena, my się cieszyliśmy z ciuszków, bo wszystko kupowaliśmy sami więc za dużo tego raczej nie mieliśmy, ale co do rozmiaru to już faktycznie ciężko trafić, bo dzieci rosną w cały świat i na pewno to nic nie wiadomo. Teoretycznie 68 powinno być ok.

reklama
Milena, my się cieszyliśmy z ciuszków, bo wszystko kupowaliśmy sami więc za dużo tego raczej nie mieliśmy, ale co do rozmiaru to już faktycznie ciężko trafić, bo dzieci rosną w cały świat i na pewno to nic nie wiadomo. Teoretycznie 68 powinno być ok.

Zawsze lepiej trochę większe kupic ,będą mieli na zaś niż za małe :)

Aaa poziomeczka dziękuję bardzo za troskę:-) Dzwoniłam do pani doktor i mi powiedziała tyle co Wy. Jak nic innego się nie dzieje to kontrolować ciśnienie i jak często za niskie to do niej na wizytę i będziemy coś radzić. Jak mąż z pracy wróci to się do apteki wybierzemy i mam nadzieję że uda się kupić jakiś w miarę dobry i niedrogi. Czuję się dzisiaj sama nie wiem jak, więc chyba samodzielne wycieczki to sobie daruję, bo Majka może nie dać rady mnie do domu przyprowadzić;-)

Dzisiaj się wybieramy do znajomych którzy mają 3-miesięcznego Marcelka i tak myśle co mam kupić myślałam o jakimś ciuszku. MAm pytanko do dośwaidczonych Mamusiek z czego się najbardziej cieszyłyście jak Wam ktoś coś przyniósł. Kurde ja sie nie znam jeszcze na niczym. No i jaki rozmiar jakby co?
Ja tam sie ze wszystkiego cieszyłam, co dostałam - można kupić śpioszki - rozmiar 72 lub 78, inne ubranka, grzechotkę lub inną zabawkę dostosowaną do wieku. Jak pisały wcześneij dziewczyny - jak kupisz rozmiar 68 - to będzie taki akurat, a te siedemdziesiąt coś to tak na wyrost.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a bedziecie sie zapisywaly do szkoly rodzenia????
I mam takie pytanie, moze glupie, ale nie mam o tym pojecia....czy szkoly rodzenia sa tylko platne, czy np przy szpitalach dzialaja takie darmowe????
Kalina82 - nie wiem jak jest w innaych miastach - ale popytaj w szpitalach. W Warszawie w wielu szpitalach sa szkoly rodzenia finansowane przez urzad miasta moze u Ciebie tez tak jest!

AniaForever nie idź nigdzie sama poczekaj na mężusia.
Ja też odwiedzałam ostatnio nowego maluszka w rodzinie i też kupiłam ciuszek w rozmiarze 68 ważne, że jeśli będzie to śpioszek to teraz najlepiej z długim rękawkiem.

cześć dziewczynki;-) nadal jestem przeziebiona, a do tego chyba mam przeziębiony pęcherz:-( nie mogę dostac się do mojego lekarza bo wyjechał:-( niepokoją mnie bóle brzucha, takie skurcze i chyba dziś jeszcze zalicze szpital:-( ogólnie humorek dziś mam kiepski i wszystko mnie denerwuje:crazy:

reklama
Kaasiorek84 a skąd taki zły humorek? Pomyśl o dzidzi, jeśli ty się źle czujesz to maluszek też.
Ostatnio coś wiele z nas dopada jesienna chandra, pogoda i hormony robią swoje.
Odpoczywaj i pij mleczko z miodem na przeziębienie.

Do góry