reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

cześć dziewczynki;-) nadal jestem przeziebiona, a do tego chyba mam przeziębiony pęcherz:-( nie mogę dostac się do mojego lekarza bo wyjechał:-( niepokoją mnie bóle brzucha, takie skurcze i chyba dziś jeszcze zalicze szpital:-( ogólnie humorek dziś mam kiepski i wszystko mnie denerwuje:crazy:

Kasia zaaplikuj sobie z 20 dkg zurawiny suszonej Ze dwa litry wody z duża iloscią cytryny. Ja miałam bardz oczesto zapalenia. W ciązy raz brałam furaginum, a teraz znowu już dwa racy miałam problem z sikaniem i taka kuracja ze 3 dni i przeszło. Nie musiałam nic brac wiecej.

reklama
Kasia zaaplikuj sobie z 20 dkg zurawiny suszonej Ze dwa litry wody z duża iloscią cytryny. Ja miałam bardz oczesto zapalenia. W ciązy raz brałam furaginum, a teraz znowu już dwa racy miałam problem z sikaniem i taka kuracja ze 3 dni i przeszło. Nie musiałam nic brac wiecej.
tez to polecam - zurawina jest swietna. No i mozesz tez brac witaminke C troche wieksza dawke - moja mama poleca, a zna sie na tym, bo to jej fach zawodowy :0

fajna rzecz takie akcje, Kaasiorku jak będziesz szła do Poloneza a ja nadal będę w ciąży i na chodzie to mogę iść z Tobą???!! fajna rzecz, a watek tez super! wczoraj widzialam ulotke ze cos podobnego bylo w olsztynie wraz z pokazem mody, joga dla ciezarnych itp takie darmowe warsztaty...
pampersy tez mam, musze teraz wykorzystac pomysl Majsi by porozsylac na rodzine :-D
humor troche mi sie poprawil, krwawienie znowu przeszlo w plamienie, za 2,5 godz lekarz, nie moge sie doczekac...

Tygrynko dostaniesz po dupie za te głupoty co czasem wypisujesz:confused2:, pewnie że skoczymy razem do Poloneza, mam nadzieje, że Losek, Paulla i inne Poznanianki też pójdą????? napiszcie czy wam pasuje, na privie się umówimy;-)

A co do pęcherza to miałam już w dzieciństwie problemy, może uznacie że panikuję ale te skurcze, a w dodatku czasem jak się podcieram po siusianiu widzę takie małe czerwone kropeczki jakby się długopisem je zrobiło:-( w mojej cudownej encyklopedii ciążowej jest napisane, że z tym natychmiast się idzie do lekarza ale w szpitalu mają olew dopóki się z bólu nie zwijasz a krew leci litrami brrrrrrrrr do lekarza nie moge sie dostać, udało mi się umówić na wizytę w centrum medycznym LIM- z pracy mam dodatkowo opłaconą prywatną służbę zdrowia naszczęscie, ale to dopiero jutro:-:)-(

generalnie wiem, że z dzidzia i moją macicą jest wszystko ok, w zeszły czwartek miałam badanie i wszystko było ok,ale od tej koszmarnej soboty, kiedy Maciek miał wypadek to non stop jest coś nie tak, obydwoje sie przeziębilismy, mnie już z samych nerwów brzuch bolał, a potem odczułam te skurcze, znajomy ból przy siusianiu itdi wku... mnie to że przez telefon połozne każa mi stawiać diagnozę, jakbym była lekarzem:crazy: wiem że nie wszystkie bóle są groźne, ale ja nie jestem specjalista od odrózniania tego co jest nie wporzadku, a tego co jest normalne, każda z was pewnie nie raz się przestraszyła i zastanawiała, czy wszystko ok,a zasranym obowiazkiem lekarza jest nas uspokoic i sprawdzić co się dzieje:-(

Na wszelakie infekcje pęcherza dobra jest żurawinka pod każdą postacią:
soczek, świeża, suszona, w herbatce itp. dwa alta temu kiedy już nie mogłam patrzeć na sok z żurawin kupiłam sobie tabletki z czystej zurawiny (bez żadnych dodatków) 2 x dziennie po jednej i po 3 dniach byłam jak nowa!

generalnie wiem, że z dzidzia i moją macicą jest wszystko ok, w zeszły czwartek miałam badanie i wszystko było ok,ale od tej koszmarnej soboty, kiedy Maciek miał wypadek to non stop jest coś nie tak, obydwoje sie przeziębilismy, mnie już z samych nerwów brzuch bolał, a potem odczułam te skurcze, znajomy ból przy siusianiu itdi wku... mnie to że przez telefon połozne każa mi stawiać diagnozę, jakbym była lekarzem:crazy: wiem że nie wszystkie bóle są groźne, ale ja nie jestem specjalista od odrózniania tego co jest nie wporzadku, a tego co jest normalne, każda z was pewnie nie raz się przestraszyła i zastanawiała, czy wszystko ok,a zasranym obowiazkiem lekarza jest nas uspokoic i sprawdzić co się dzieje:-(
na bank panikujesz i wszystko ok. Ale zasranym obowiazkiem lekarza jest Cię zbadać i powiedzieć Ci, że panikujesz i przesadzasz.Dobrze, że jutro masz tą wizytę. Teraz już o tym nie myśl, tylko odpoczywaj.

Co do USG znalazłam taki artykuł:

Czy usg jest bezpieczne ?

Jak do tej pory nie wykazano w sposób przekonywujący, aby wykonywanie rutynowego badania usg niosło ze sobą ujemne skutki zdrowotne dla dziecka lub matki. Zastrzeżenia mogą dotyczyć jedynie usg przezpochowego, ze względu na wysoką częstotliwość stosowanej wiązki ultradźwiękowej, co przy długim czasie wykonywania badania może podnieść temperaturę w tkankach.
W czasie badanie wykonuje się szereg pomiarów, które pomagają w określeniu przybliżonego terminu porodu i sprawdzeniu czy dzecko rozwija się prawidłowo.

Co oznaczają skróty na na opisie usg ?
Najczęściej mierzy się:

GSD - średnica pęcherzyka ciążowego
CRL - odległość ciemieniowo-siedzeniowa (od szczytu główki do pupy)
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki
HC - obwód główki
AC - obwód brzuszka
FL - długość kości udowej
TBD - wymiar poprzeczny klatki piersiowej
APBD - wymiar przednio-tylny klatki piersiowej

Ale ja mam za każdym razem jak jestem u gin czyli co m-c a dopochwowe miałam 3 razy, wydaje mi się,że to zależy od lekarza.
Fajne jest te wyjaśnienie opisów, dostawałam je co m-c, a nie wiedziałam co znaczą.

Hej!

W końcu do Was dotarłam... Nowa w pracy się szkoli i muszę jej poświęcać maksimum czasu.... teraz dałam jej bezsensowną robotę, aby tylko coś robiła, a sama odpoczywam... :)

Widzę, że był opisywany stan ciążowy...dotyczący dolegliwości .... Co do schylania to też mam coraz większe problemy. Strasznie boli mnie kręgosłup (zresztą tego się spodziewałam, bo zawsze miałam z nim problemy...) a w nocy na szczęście idę tylko 1-2 razy siku, więc chyba nie jest tak źle... Generalnie staram się nie narzekać, bo każdego dnia strasznie cieszę się, że jestem w ciąży.... Ale to nie zmienia faktu, że czuje się jak każda cieżarówka!

A.... i znalazłam inny wózek, który będę kupować (strasznie mi się spodobał i ze sklepu mają mi dać znać czy jest dostępny...) .... No i nie ma skrętnej osi, tak jak moje poprzednie wybierane modele... Ale niestety tanie wózki ze skrętną osią (tanie do 1700zł z fotelikiem!) okazują się niesamowicie tandetne, a więcej (np za Mutsa czy Bebecara) nie jestem w stanie wyłożyć!

Pochwalę się!

http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=699&id_kol=32

A kolory które mi się podobają to 105 lub 110, zaś mężowi 108. Ale i tak na szczęście ja mam ostatnie zdanie! :-):-)

reklama
Hej!

W końcu do Was dotarłam... Nowa w pracy się szkoli i muszę jej poświęcać maksimum czasu.... teraz dałam jej bezsensowną robotę, aby tylko coś robiła, a sama odpoczywam... :)

Widzę, że był opisywany stan ciążowy...dotyczący dolegliwości .... Co do schylania to też mam coraz większe problemy. Strasznie boli mnie kręgosłup (zresztą tego się spodziewałam, bo zawsze miałam z nim problemy...) a w nocy na szczęście idę tylko 1-2 razy siku, więc chyba nie jest tak źle... Generalnie staram się nie narzekać, bo każdego dnia strasznie cieszę się, że jestem w ciąży.... Ale to nie zmienia faktu, że czuje się jak każda cieżarówka!

A.... i znalazłam inny wózek, który będę kupować (strasznie mi się spodobał i ze sklepu mają mi dać znać czy jest dostępny...) .... No i nie ma skrętnej osi, tak jak moje poprzednie wybierane modele... Ale niestety tanie wózki ze skrętną osią (tanie do 1700zł z fotelikiem!) okazują się niesamowicie tandetne, a więcej (np za Mutsa czy Bebecara) nie jestem w stanie wyłożyć!

Pochwalę się!

http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=699&id_kol=32

A kolory które mi się podobają to 105 lub 110, zaś mężowi 108. Ale i tak na szczęście ja mam ostatnie zdanie! :-):-)

Ech ja jednak sie ufiksowalam na x-landrze - 3w1 + dodatki, w Minsku jest 200-300 zl mniej niz w wawie wiec pewnie tam pojedziemy po wozek... jak bedzie dziewczynka wybiore czerowny, jak chlopczyk to pewnie niebieski (chcialam zielony, ale nie podoba mi sie ta zielen) - X-LANDER XA 08 3w1 WÓZEK+FOTELIK X-CAR+TORBA+X-MU (749904973) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry