reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WĄTEK GŁÓWNY cz. 3 - Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia.

reklama
ivi - jak na razie mam 960 zł zaległego czesnego i praktyczne 0 na koncie a 1 grudnia będę miała debet bo ściągną nam ratę za mieszkanie a no i trzeba dożyć do 10. Jak się obronię - o ile mnie nie wyrzucą za niepłacenie czesnego - to idę do pracy, a zanim dostanę stałą umowę to trochę minie więc liczymy wstępnie jak Karola będzie miała 3 latka. Ale to też zależy jak będzie się nam finansowo układało. Jak na razie siedzę i ryczę z bezradności bo dostałam pismo z uczelni że do 5 grudnia mam zapłacić 960 zł bo zostanę skreślona z listy a jeśli się tak stanie to dojdzie mi do tego 450 zł wpisowego żeby mnie zapisali spowrotem na listę. Nic tylko się powiesić a w marcu mam się bronić.

Lapisku - i ty też? :laugh2: Gratuluję ;-)
Tak jakoś:-DDziękuje za gratulacje:tak:
Sol-zyczę rozwiązania problemu finansowego. W takiej sytuacji to wzięłabym chyba nawet jakąś pożyczkę świąteczna aby ja potem spłacać przez 2 lata.Byle tylko skończyć te studia i już nie dopłacać:tak:

lapisku - kredyt odpada -mamy już mieszkaniowy, M. pożyczkę z pracy spłacamy za okna, spłacamy kartę kredytową bo kupiliśmy szafę. Jakbyśmy mieli jeszcze 4 kredyt wziąć to bym się chyba powiesiła. Udało mi się załatwić spłatę w ratach od stycznia a rektor z którym jestem w dobrej komitywie powiedział że mam napisać wniosek o zapomogę losową. Nigdy takiej nie brałam i głupio mi, ale jeśli inni biorą to czemu i ja nie mam skorzystać? I tak pójdzie na poczet czesnego.

Boniu jak mi się drugie dzidzi marzy :zawstydzona/y: A rzeczywistość tak potrafi zdołować :-(

Sol a u Twojego meza w pracy nie mozna wziasc zapomogi losowej? A na uczelni zapomoge bierz jak tylko Ci ja przyznaja i nie patrz sie na nic!!! najwazniejsze zebyscie jakos te dlugi posplacali a Ty zebys za studia moga zaplacic!!!

Sol trzymam kciuki co by Wam się wyprostowało bo wiem jak to jest z tą przeklęta kasą ja dzisiaj dostałam bardzo niespodziewany prezent mikołajkowy z terminem rozpakowania na sierpień staranek nie było a raczej bym powiedziała że w drugą stronę ale życie swoje trawię szok i nie ma bata jakoś dać radę musimy

reklama
Eschenbach wiesz ja bym wolała żeby teraz to szczęście przyszło do Ciebie a do mnie troszkę później bo nasza sytuacja teraz marna jest delikatnie mówiąc ale takie życie widać mieszkamy u moich rodziców na 40m2 J szuka pracy ehh ciężko jest ale musimy dać radę i koniec:tak::tak: mocno trzymam kciuki za Ciebie

Do góry