reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WĄTEK GŁÓWNY cz. 3 - Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia.

reklama
Gwiazdeczko - wszystkiego naj :tak:
torcik.jpg

Gwiazdeczko, wszystkiego co najlepsze oraz spełnienia marzeń z okazji dzisiejszych urodzin :*

Mam na szczęście wizytę na 12.30 :D Ale się cieszę :)

A więc, nie wiadomo było co się dzieję bo zęby wyglądają po tej stronie na zdrowe, nie licząc ostatniego, co dopiero się wyżyna. Trzeba było porobić zdjęcia, ale fajno szybko, od razu były na komputerku. Okazało się, że na dole mam jakąś infekcję, która błyskawicznie zaczęła się rozprzestrzenia wzdłuż szczęki i innym zębom.. wszystko ładnie mi pokazywał.
Dostałam antybiotyki w dawce:
Metronizadol 400 : 3 razy dziennie
Amoxicillina 500: 3 razy dziennie
Ibuprofen w podwójnej dawce 400mg: co kilka godzin – ale sobie chyba podaruje
Kodeina: co kilka godzin – też sobie podaruję.
W sobotę mam iść na wyrwanie ;/ I teraz, czy te antybiotyki mi zaszkodzą?? Mogą zakłócić cykl??
Bardzo wasz proszę o opinie. Na jednym z tych leków, byłam podczas zapalenia przydatków, chodzi o Metronizadol..

Ostatnia edycja:
lilith - uważaj na ten metronidazol. Mój mąż go brał po tym jak miał leczony ropień przy korzeniu zęba. KONIECZNIE bierz leki osłonowe w dużej ilości. I mocno uważaj na wszystkie znaki ze strony przewodu pokarmowego - to lek który rąbie po całym organiźmie.. U nas skończyło się do dłuuuugim dochodzeniem do wyregulowania przewodu pokarmowego.. No ale mój mąż nie brał nic osłonowo i być może to dlatego.. W każdym razie - uważaj..

lili - popieram IVI - rąbie strasznie ale wyleczy prawidłowo :tak: Nie powinny mieć wpływu na cykl ale lepiej przy nich odpuścić starania w tym miesiącu niestety :sorry: Bierz dużo osłonowych i jogurtów - tylko pamiętaj że w dużych ilościach osłonowe i jogurty też mogą powodować biegunki. Ale lepiej rozwolnienie przez jogurt niż przez zniszczoną florę bakteryjną :sorry:

reklama
Dziękuję kochane :)

Ja już go wcześniej brałam 2 czy 3 razy i nie z układem pokarmowym miałam problemy a hmm, zawroty głowy np. Choć po wczoraj zauważyłam, że jednak na pokarmowy też działa :(
Nie mam pojęcia co w UK kupić osłonowego :( A do apteki mogę się dostać jutro dopiero.. a jutro to już go kończe jeść.. mam go na 3 dni w dawce po 3 na dzień.
Jeszcze raz, bardzo wam dziękuję.

A co do staranek, to cóż.. ja już po starankach, bo skoczek już 3 dzień :)

Do góry