mikomiko
Zaangażowana w BB
To prawda, najważniejsza jest postawa rodziców. Nie ma co liczyć na to, ze jak dzieci się pięknie razem bawią w dzieciństwie, to ta relacja będzie już zawsze, jakby z automatu. Różnica wieku nie ma żadnego znaczenia, jeśli rodzice dbają o dobre relacje między dziećmi. Jak patrzę na relacje w moim rodzeństwie, to one wyłamują się ze wszystkich tych głupio mądrych teorii - troje rodzeństwa mam rok po roku i tam relacje są fatalne (głównie właśnie przez błędy rodziców), ja jestem 5-6 lat młodsza i relacje są zdecydowanie lepsze, chociaż też nie ma jakiejś wielkiej przyjaźni między nami. W tym kontekście trochę mnie śmieszy teoria o tym, że jedynakom jest smutno w życiu, bo ja jestem z rodziny wielodzietnej, a się czuję jak jedynaczka.Dzięki dziewczyny za Wasze historiepoczułam się uspokojona i taka pewniejsza, wygląda na to, że różnica wieku niewiele wnosi, a ważniejsze są chyba nasze (rodziców) reakcje i działania i charakterki dzieci
![]()
Znowu mam plamienia śródokresowe albo jakieś nie wiem jakie ;( a miałam nadzieję, że już wszystko się ustabilizuje w tym cyklu.