reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
Już dziś mówił jak czekaliśmy na wyniki że chciałby by się udało 😍
Czego Wam z całego serca życzę, ale może tu jest ten problem że ty się nakręcasz, robisz tak szybko testy i w ogóle. Mąż ma nadzieję i nagle ciach. Może warto do tego podejść na spokojnie. Zdrowe pary maja 30% szans że się uda w danym cyklu.. Nawet gwarancja seksow, owulacji, witamin i wszystkiego nie da pewności. Poczekaj może chociaż z 12dpo, wiem że jest ciężko, bo ja na początku starań też robiłabym testy najlepiej 4dpo, bo miałam w głowie ze skoro przy pierwszym dziecku udało się za pierwszym podejściem, to czemu teraz ma być inaczej i dostałam wiadro zimnej wody na głowę. Mój mąż nawet czasami ma w głowie myśli czy nasz syn jest jego, bo nic nie jest do niego podobny, badania nasienia tragiczne i dalej ciąży brak, a przed staraniami o drugie dziecko uważał się za ogiera płodności. Myślę że naszych partnerów mężów tak samo jak nie i bardziej ruszają te porażki.. Dlatego ja mężowi przestałam mówić kiedy mam owulację, nie mówię kiedy mogłabym sprawdzić czy jestem w ciąży, w sumie nic. Kochamy się i może zaskoczy. A jak dostaje okres to oboje czujemy rozczarowanie.

Czego Wam z całego serca życzę, ale może tu jest ten problem że ty się nakręcasz, robisz tak szybko testy i w ogóle. Mąż ma nadzieję i nagle ciach. Może warto do tego podejść na spokojnie. Zdrowe pary maja 30% szans że się uda w danym cyklu.. Nawet gwarancja seksow, owulacji, witamin i wszystkiego nie da pewności. Poczekaj może chociaż z 12dpo, wiem że jest ciężko, bo ja na początku starań też robiłabym testy najlepiej 4dpo, bo miałam w głowie ze skoro przy pierwszym dziecku udało się za pierwszym podejściem, to czemu teraz ma być inaczej i dostałam wiadro zimnej wody na głowę. Mój mąż nawet czasami ma w głowie myśli czy nasz syn jest jego, bo nic nie jest do niego podobny, badania nasienia tragiczne i dalej ciąży brak, a przed staraniami o drugie dziecko uważał się za ogiera płodności. Myślę że naszych partnerów mężów tak samo jak nie i bardziej ruszają te porażki.. Dlatego ja mężowi przestałam mówić kiedy mam owulację, nie mówię kiedy mogłabym sprawdzić czy jestem w ciąży, w sumie nic. Kochamy się i może zaskoczy. A jak dostaje okres to oboje czujemy rozczarowanie.
Nie umiem tak długo czekać 🫣 Nie wiem jak Wy możecie testować w dniu okresu lub jak się spóźnia. Pierwszą ciążę wykrylam jak beta była 2.2 😅 Kolejne na podobnym poziomie. Jestem w gorącej wodzie kąpana 😝 Mężowi już zamówiłam koszulkę z napisem Tata 4 dzieci 🤣 Oczywiście dostanie ją jak się uda 😁

Nie umiem tak długo czekać 🫣 Nie wiem jak Wy możecie testować w dniu okresu lub jak się spóźnia. Pierwszą ciążę wykrylam jak beta była 2.2 😅 Kolejne na podobnym poziomie. Jestem w gorącej wodzie kąpana 😝 Mężowi już zamówiłam koszulkę z napisem Tata 4 dzieci 🤣 Oczywiście dostanie ją jak się uda 😁
Trochę rozumiem Twoją nieumiejętność czekania. Ja mam wrażenie, że z każdą ciążą trudniej mi czekać i szybciej robię testy czy się w ogóle nakręcam. Teraz jeszcze się nie staramy, a już myśląc tylko, zastanawiam się jak ja wytrzymam z testowaniem 🤣🤣🤣 a to byłoby 3 dziecko, jak u ciebie czwarte to w ogóle 🙈

Uda się na pewno ❤️

reklama
Do góry