reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
Zapisałam dzisiaj młodą do przedszkola i była awantura,że musiałam ją dosłownie nieść pod pachą jak zgrzewke papieru toaletowego 🤣 bo mała jak usłyszała hasło "przedszkole" to już szła pod sale (nie wiem skąd wie,że jest na piętrze) i nie chciała iść do samochodu 😆 bo chciała już zostać z dziećmi a wiadomo,że jeszcze nie rozumie,że mnie przy niej nie będzie, tv, hulajnogi (jeździ po korytarzu całą zimę 🫣) itd.
Młoda mnie dzisiaj strasznie z równowagi wyprowadza,nie rozumie totalnie co się do niej mówi,robi awantury a później przeprasza 😑🤦🏼‍♀️ uwielbiam życie z prawie 3 latkiem a Strejser rzuca palenie to też drażliwy 🤌🏼 mnie w kaftanie wywiozą niedługo 🫡

Do tego wczoraj mnie dziwnie brzuch zabolał,takie mocne kłucie w jednym miejscu. Nie było to miejsce z blizną po laparoskopii.
Tkliwy punkt na ok 3-4 cm.
Dzisiaj np wg nie czuję w tym miejscu dyskomfortu przy nacisku itd.
Granat-miejsca blizn, pomarańczowy- miejsce bólu (randomowe zdjęcie z google)

Za cholerę nie wiem co to mogło być... pęcherz raczej nie
1000007470.jpg

Zapisałam dzisiaj młodą do przedszkola i była awantura,że musiałam ją dosłownie nieść pod pachą jak zgrzewke papieru toaletowego 🤣 bo mała jak usłyszała hasło "przedszkole" to już szła pod sale (nie wiem skąd wie,że jest na piętrze) i nie chciała iść do samochodu 😆 bo chciała już zostać z dziećmi a wiadomo,że jeszcze nie rozumie,że mnie przy niej nie będzie, tv, hulajnogi (jeździ po korytarzu całą zimę 🫣) itd.
Młoda mnie dzisiaj strasznie z równowagi wyprowadza,nie rozumie totalnie co się do niej mówi,robi awantury a później przeprasza 😑🤦🏼‍♀️ uwielbiam życie z prawie 3 latkiem a Strejser rzuca palenie to też drażliwy 🤌🏼 mnie w kaftanie wywiozą niedługo 🫡
dziś chyba ciężki dzień bo moja 3 latka też awanturuje się co chwilę, nie pamiętam kiedy ostatnio tak się zachowywała 🤡

Coś może być na rzeczy bo nawet 6latka mojej siostry jej zrobiła dymy ,że chce mieć chomika bo jej koleżanka z przedszkola ma i najlepiej dzisiaj i koniec 🤪😆

Mam pytanie do mam 2/3 latków - czy Wasze dzieci piją dużo mleka? Ja mam wrażenie,że Basia go je więcej niż jak miała rok. Nie ma praktycznie wg apetytu i najlepiej tylko mleko by piła. Ostatnio jest mała poprawa ale większość dzieci w rodzinie w jej wieku piła mleko może rano i do spania albo tylko do spania albo wg. A młoda potrafi 5 butelek dziennie wypić. Robie jej już takie uht z kartonika , czasami z wodą - bo potrafiła karton mleka modyfikowanego w weekend wypić 🤦🏼‍♀️ nie wiem co mam z tym zrobić. Proponuję jej różne rzeczy a ona -jak już się zmiłuje nade mną - to tylko trochę skubnie - i za pół godziny woła ,że chce butelkę. Ale np chrupki, paluszki, makaron i pałki kukurydziane to by mogła garściami jeść - a ma już długo problemy z zaparciami (chodzimy regularnie do pediatry)

Mnie boli brzuch od dłuższego czasu , może to przez stresy w pracy ale oczywiście sobie wkrecilam że może jestem w ciąży bo przecież były przypadki że dziewczyny krwawiły w okolicy miesiączki a były w ciąży. Potem mówię że to nie możliwe bo badałam progesteron i był 0.3 ale mimo to zrobiłam sobie test wczoraj o 23 bo spać nie mogłam. Oczywiście biel bieli 🤣 Na testach owu też biało a dziś 14dc , śluzu mam mnóstwo aż się zastanawiałam czy to nie okres jak w pracy byłam. Jeszcze mi w pracy zaproponowali wyższe stanowisko od września i trochę mnie zamurowało przez chwilę ale się zgodziłam bo przecież mąż nie chce więcej dzieci to pewnie nic nie będzie ze starań.

Mam pytanie do mam 2/3 latków - czy Wasze dzieci piją dużo mleka? Ja mam wrażenie,że Basia go je więcej niż jak miała rok. Nie ma praktycznie wg apetytu i najlepiej tylko mleko by piła. Ostatnio jest mała poprawa ale większość dzieci w rodzinie w jej wieku piła mleko może rano i do spania albo tylko do spania albo wg. A młoda potrafi 5 butelek dziennie wypić. Robie jej już takie uht z kartonika , czasami z wodą - bo potrafiła karton mleka modyfikowanego w weekend wypić 🤦🏼‍♀️ nie wiem co mam z tym zrobić. Proponuję jej różne rzeczy a ona -jak już się zmiłuje nade mną - to tylko trochę skubnie - i za pół godziny woła ,że chce butelkę. Ale np chrupki, paluszki, makaron i pałki kukurydziane to by mogła garściami jeść - a ma już długo problemy z zaparciami (chodzimy regularnie do pediatry)
moja córka też mleko mogłaby pic o każdej porze dnia 🙈 ale z jedzeniem nie ma problemu, tylko na przykład najpierw wypije kubeł mleka i po tym wciągnie wszystko z talerza 🙆‍♀️

reklama
Ale ze z butli?
Mój ma skończone 3 lata, ale z butli to pił do roku, przez wzgląd na zęby odstawiłam butle.
Teraz wypija kubeczek uht do kolacji.

Do góry