A jeszcze...może ogranicz jej te paluszki, chrupki i inne przekąski, to zje konkretne posiłkiMam pytanie do mam 2/3 latków - czy Wasze dzieci piją dużo mleka? Ja mam wrażenie,że Basia go je więcej niż jak miała rok. Nie ma praktycznie wg apetytu i najlepiej tylko mleko by piła. Ostatnio jest mała poprawa ale większość dzieci w rodzinie w jej wieku piła mleko może rano i do spania albo tylko do spania albo wg. A młoda potrafi 5 butelek dziennie wypić. Robie jej już takie uht z kartonika , czasami z wodą - bo potrafiła karton mleka modyfikowanego w weekend wypićnie wiem co mam z tym zrobić. Proponuję jej różne rzeczy a ona -jak już się zmiłuje nade mną - to tylko trochę skubnie - i za pół godziny woła ,że chce butelkę. Ale np chrupki, paluszki, makaron i pałki kukurydziane to by mogła garściami jeść - a ma już długo problemy z zaparciami (chodzimy regularnie do pediatry)

U mnie ogólnie nie ma.slodyczy w domu, wyjątkiem są od czasu do czasu "zdrowe" żelki z rosska, daktyle, wafelki ryżowe itd, kolacje czy obiad po przedszkolu zjadają pięknie, ale lata temu, przy starszych dzieciach tak nie było...jedli przekąski, soczki, a potem ja oczekiwałam, że zjedzą obiad, no nie..