reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Mam pytanie do mam 2/3 latków - czy Wasze dzieci piją dużo mleka? Ja mam wrażenie,że Basia go je więcej niż jak miała rok. Nie ma praktycznie wg apetytu i najlepiej tylko mleko by piła. Ostatnio jest mała poprawa ale większość dzieci w rodzinie w jej wieku piła mleko może rano i do spania albo tylko do spania albo wg. A młoda potrafi 5 butelek dziennie wypić. Robie jej już takie uht z kartonika , czasami z wodą - bo potrafiła karton mleka modyfikowanego w weekend wypić 🤦🏼‍♀️ nie wiem co mam z tym zrobić. Proponuję jej różne rzeczy a ona -jak już się zmiłuje nade mną - to tylko trochę skubnie - i za pół godziny woła ,że chce butelkę. Ale np chrupki, paluszki, makaron i pałki kukurydziane to by mogła garściami jeść - a ma już długo problemy z zaparciami (chodzimy regularnie do pediatry)
A jeszcze...może ogranicz jej te paluszki, chrupki i inne przekąski, to zje konkretne posiłki 😊 sprawdzone 😉
U mnie ogólnie nie ma.slodyczy w domu, wyjątkiem są od czasu do czasu "zdrowe" żelki z rosska, daktyle, wafelki ryżowe itd, kolacje czy obiad po przedszkolu zjadają pięknie, ale lata temu, przy starszych dzieciach tak nie było...jedli przekąski, soczki, a potem ja oczekiwałam, że zjedzą obiad, no nie..

reklama
Mam pytanie do mam 2/3 latków - czy Wasze dzieci piją dużo mleka? Ja mam wrażenie,że Basia go je więcej niż jak miała rok. Nie ma praktycznie wg apetytu i najlepiej tylko mleko by piła. Ostatnio jest mała poprawa ale większość dzieci w rodzinie w jej wieku piła mleko może rano i do spania albo tylko do spania albo wg. A młoda potrafi 5 butelek dziennie wypić. Robie jej już takie uht z kartonika , czasami z wodą - bo potrafiła karton mleka modyfikowanego w weekend wypić 🤦🏼‍♀️ nie wiem co mam z tym zrobić. Proponuję jej różne rzeczy a ona -jak już się zmiłuje nade mną - to tylko trochę skubnie - i za pół godziny woła ,że chce butelkę. Ale np chrupki, paluszki, makaron i pałki kukurydziane to by mogła garściami jeść - a ma już długo problemy z zaparciami (chodzimy regularnie do pediatry)
Mój też miał taki okres, że faktycznie pił dużo mleka krowiego, ale pije z kubeczka. Butlę odstawiliśmy ponad rok temu.

Mnie boli brzuch od dłuższego czasu , może to przez stresy w pracy ale oczywiście sobie wkrecilam że może jestem w ciąży bo przecież były przypadki że dziewczyny krwawiły w okolicy miesiączki a były w ciąży. Potem mówię że to nie możliwe bo badałam progesteron i był 0.3 ale mimo to zrobiłam sobie test wczoraj o 23 bo spać nie mogłam. Oczywiście biel bieli 🤣 Na testach owu też biało a dziś 14dc , śluzu mam mnóstwo aż się zastanawiałam czy to nie okres jak w pracy byłam. Jeszcze mi w pracy zaproponowali wyższe stanowisko od września i trochę mnie zamurowało przez chwilę ale się zgodziłam bo przecież mąż nie chce więcej dzieci to pewnie nic nie będzie ze starań.
Przecież to nie jest normalne…

A jeszcze...może ogranicz jej te paluszki, chrupki i inne przekąski, to zje konkretne posiłki 😊 sprawdzone 😉
U mnie ogólnie nie ma.slodyczy w domu, wyjątkiem są od czasu do czasu "zdrowe" żelki z rosska, daktyle, wafelki ryżowe itd, kolacje czy obiad po przedszkolu zjadają pięknie, ale lata temu, przy starszych dzieciach tak nie było...jedli przekąski, soczki, a potem ja oczekiwałam, że zjedzą obiad, no nie..
No ja je kupuje sporadycznie,raz na tydzień bo właśnie tylko to by jadła 🫣 lubi ogórki, paprykę, banany, pomidory, cebulę nawet - ale żeby ładnie zjadła śniadanie to jest święto. Tak - z butli pije

A moze powiedz jej, że mleka nie ma i zobacz wtedy czy się poprawi. Pierwszy raz może być ciężko, ale jak faktycznie nie będzie to może odpuści 🙂
Próbowałam - szła do lodówki i przynosiła mi kartonik z mlekiem i oburzona mówiła,że jest 🤣
Muszę ją stopniowo odmleczać heh dużo zmian nas czeka w tym roku, odpieluchowanie, przedszkole itd.

reklama
Do góry