reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Przeniosę sobie tutaj - wiesz, wiadomo że my odpowiadamy za swoje dzieciaki. Każda z nas chce wychować najlepszego człowieka. Generalnie nikt nie chce wychować mordercy. No ale jednak są te różne dzieciaki - gdyby tak wszystkie były super wychowane to nie było by hejtu i samobójstw dzieciaków zaszczutych przez inne dzieciaki.

Z całego serduszka wam tu polecam teraz nowy serial na netflix "Dojrzewanie" - ale naprawdę ryje banie, emocjonalnie dla rodzica w mojej ocenie bardzo ciężki, trzeba mieć przestrzeń w głowie.

Bo w ogóle pytałyście jak dzieci mogą się śmiać z CT1 (cukrzycy typu 1), a no mogą od samego wyśmiewania choroby - to wszystko dlatego, że objadałeś/objadasz się słodyczami, nie chcesz nic innego jeść na pewno itd. po sam osprzęt typu - wstrzykujesz sobie narkotyki, jesteś jak robot z wszczepionym chipem itd.
Straszne to jest ile dzieci w młodym wieku popełnia samobójstwo właśnie przez hejt rówieśników. To jest dramat..
Zobaczę ten serial wieczorem( jak młody szybko spać pójdzie) .

Dramat jest również to właśnie,że dzieci nawzajem się z siebie wyśmiewają i to z powodu choroby. Przecież samo sobie dziecko choroby nie wybrało.
Brak świadomości niektórych dzieci wykracza po za skalę. Brak empatii i zrozumienia.

reklama
Nie miałam, ale z tego co wiem to te polipy nie jest wcale tak łatwo wykryć tzn. najlepiej jest chyba na samym początku cyklu nie wiem czy nawet nie w czasie okresu, albo dosłownie zaraz po, a raczej mało kobiety wykonuje wtedy USG.
Chodzi chyba o to, że to endometrium musi być naprawdę mega cienkie, a i lekarz musi się specjalizować w tym. Najłatwiej je wykryć na histeroskopii - ale tego przecież nie robi się od tak. Natomiast polipy mogą utrudniać zajście w ciąże - znam 3 dziewczyny, które przed usunięciem miały problem, a po zaszły i urodziły maluchy. Tu na baby forum, na pewno widziałam też wpisy, że został taki polip wykryty dopiero w ciąży, ale jak ta ciąża się skończyła to nie wiem.
No właśnie tego się boję, że jak faktycznie jest ten polip to czy nie będzie zagraża ciąży ...

Niestety u mnie w mieście chłopak popełnił samobojstwo w pierwszej klasie liceum przez hejt ,a dyrektor nic nie zrobił . Pisał listy i prośby rozmawiał z nauczycielami . Ale uczniowie bogaci rodzice sponsorują więc olali sprawę . I nic się więcej nie wydarzyło dalej pracują ,a chłopak nie żyje :(

Hej dziewczyny. Czy miała któraś z Was kiedyś polipa w macicy/ dnie macicy ?
Byłam w pondz u ginekologa ( na nfz ), u niego byłam pierwszy raz i powiedział, że jest podejrzenie polipa. Badań się regularnie u gina co pół roku, najrzadziej co rok i nigdy mi polipa nie zdiagnozowano. Pobrał cytologię i powiedział, że za 2 tyg do kontroli od razu po miesiączce ( oby już nie przyszła 😁 ), bo wtedy polipa widać najlepiej.
Jak to wygląda z poluoem, jak u Was było ? Zniknął sam, musiałyście go usuwać czy coś ?
Wiesz co, właśnie ja mam teraz podejrzenie. Byłam w marcu na wizycie i była jakaś masa w macicy, którą ginka określiła, że może być to polip. Wtedy byłam w okolicy owulacji na wizycie. Mam przyjść po drugiej miesiączce, ale właśnie tak zaraz po, żeby zobaczyć czy to się złuszczyło czy zostało. I jak będzie nadal to mówiła o histeroskopii albo jakiejś innej metodzie jeszcze żeby to sprawdzić, ale to już w szpitalu pod narkozą. Więc będę na początku kwietnia pewnie się wybierała.

Wiesz co, właśnie ja mam teraz podejrzenie. Byłam w marcu na wizycie i była jakaś masa w macicy, którą ginka określiła, że może być to polip. Wtedy byłam w okolicy owulacji na wizycie. Mam przyjść po drugiej miesiączce, ale właśnie tak zaraz po, żeby zobaczyć czy to się złuszczyło czy zostało. I jak będzie nadal to mówiła o histeroskopii albo jakiejś innej metodzie jeszcze żeby to sprawdzić, ale to już w szpitalu pod narkozą. Więc będę na początku kwietnia pewnie się wybierała.
No ja mam już umówiona wizytę na 5.05 zaraz po miesiączce ( mam nadzieję, że nie przyjdzie już 😁 ) i wtedy zobaczymy czy będzie czy nie.

Ja wiem kiedy mam owulacje:) kalendarz to wspomagacz kontroli.. nie robie testów owu bo uwazam ze tego nie potrzebuje skoro dokladnie czuje w ktorym momencie mam owulację..
Ja nigdy nie czuje owulacji , cykle mam rozjechane więc też nie mogę na tym polegać 😅

reklama
Niestety ten cykl nie będzie tym szczęśliwym. Prożek spadł do 2.3 , beta <2.3 Czekam na okres i z nadziejami że jeszcze w tym roku powitam bobasa choć termin na święta by wychodził czego nigdy nie chciałam 🤣

Do góry