dominikana26
Fanka BB :)
DziękujęPremom![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękujęPremom![]()
Nie robiłaś testów owu ? Ja tam w kalendarze nie wierzę bo różnie pokazują , w każdej aplikacji inaczejCześć dziewczyny, nie mam ostatnio czasu zagladać..wg kalendarza owu powinna byc w sobote ( podzialalismy) ale dopiero dzis mnie pobolewa brzuch .. zobaczymy
![]()
Mogą to być zmiany hormonalne przed owulacja. AlboDziołszki, podpowiedzcie, bo trochę się zastanawiam, a od mojej gin ostatnio konkretu nie usłyszałam. A wy macie różne doświadczenia, może coś wskażecie. Pisałam chyba już, że zdarzają mi się plamienia po okresie, w sensie mam okres, kilka dni spokoju i potem jeden - dwa dni plamienia lub takiego śluzu podbarwionego krwią. Najczęściej nie jest to w terminie owulacji (bo tak bym o tym myślała) tylko np. 8 dc, przy 30 dniowych cyklach. Mam w kwietniu kontrolę w sprawie tego czegoś, co może być polipem, to bym może z jakimiś badaniami poszła, tylko w sumie nie wiem, co zbadać...no i nie było tak zawsze, tylko od ok. toku...
Hmm...mój pierwszy poród to było cc, ale potem miałam sn, z blizną było wszystko w porządku...Mogą to być zmiany hormonalne przed owulacja. Albo
Nie znam twojej historii, ale mnie lekarz ginekolog raz zapytał czy mam plamienia po okresie lub przed miesiączka, bo mam małą niche po cesarce..
Niestety ciężko trafić na ginekologa, który powie konkretnie.
Hej dziewczyny. Czy miała któraś z Was kiedyś polipa w macicy/ dnie macicy ?
Byłam w pondz u ginekologa ( na nfz ), u niego byłam pierwszy raz i powiedział, że jest podejrzenie polipa. Badań się regularnie u gina co pół roku, najrzadziej co rok i nigdy mi polipa nie zdiagnozowano. Pobrał cytologię i powiedział, że za 2 tyg do kontroli od razu po miesiączce ( oby już nie przyszła), bo wtedy polipa widać najlepiej.
Jak to wygląda z poluoem, jak u Was było ? Zniknął sam, musiałyście go usuwać czy coś ?
Znam takie przypadki ze szkolnych lat, tragedia ...
A później dziecko będzie kłamało rodzica, tak koło się zatoczy i może ale nie musi czasem dojść do tragedii bo prawdy nie będzie chciało powiedzieć bo wygodniejsze kłamstwo.
Ja starszemu i młodszemu zawsze uczciwość i prostolinijność.
A z tym najlepiej to chodziło mi ogólnie.