reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

mamjakty tak chciałam karmić do roczku....a teraz jakoś mi dziwnie z tym....
u nas już jakiś czas w dzień Filip w ogóle cyca nie zauważał...miał śniadanko- kaszka mleczna lub bez mleczna...albo jakieś kanapeczki czy jajeczniczka....pozniej owoc jakis...obiadek...jogurcik....kaszka na kolacje..i zawsze pozniej cyc musial byc po kąpieli no i w nocy...cyc był na okrągło...i od kilku dni już odwracał głowę jak mu po kapieli cyca chciałam dać...2 noc cycał tylko raz, ale to chyba głownie z tego powodu że mu cyca podstawiłam bo myślałam ze mi pęknie...ale wypił troszke obrócił się i poszedł spać dalej....
kupiłam to mleko z Nestle Junior i chyba musze coś zacząć z tym kombinować...
ewidentnie Filipkowi cycuś się odwidział....

reklama
A ile z nas karmi nadal często i na żądanie przez całą dobę? I nie planuje przestać w najbliższym czasie?
Ciekawi mnie, ile nas zostało ;-) po roczku.

klaudia super że tak bezstresowo się odstawiacie.
Blanka w dzień nie ciągnie a w nocy na okrągło bo właśnie ząbkujemy tragicznie. A jeśli nocki były ok to potrafiła 1-2 obudzić się ale possała chwilę i zasypiała.
A tak w dzień zjada 2x kaszka, obiadek a czasami 2 obiadki, owoc.

Leika - ja karmię na żądanie, tylko żądania mojej Karolci kończą się na cycaniu rano i wieczorem ;-)
i muszę powiedzieć coś - nie sądziłam, że tak będzie, ale chyba mi będzie trudniej rozstać się z cycaniem, niż Karolci :zawstydzona/y:

Klaudia - za dzieciakami ciężko nadążyć, na pewno jest Ci dziwnie, bo przecież nie tak dawno Fifi często chciał cycusia.. Ale to dobrze, że sam z niego rezygnuje :tak: To teraz dłużej śpi w nocy? Nie budzi sie już tak często?
Leika - ja nadal często karmię, troszkę mnie to przeraża, bo mam wrażenie, że w dzień cyca mi częściej niż chociażby 2 tygodnie temu.... Nie planuję odstawiania, zobaczymy jak dalej się to potoczy, liczę że mała sama zrezygnuje z cycania...

Ja nadal karmię na żądanie a to żądanie to rano po przebudzeniu. Potem jeszcze przed południem ją karmie 1 lub 2 i 2 x wieczorem, no i w nocy było 2 lub 3 razy. A dziś moje dziecko I raz przespało noc:szok:, mąż 3 razy chodził sprawdzac czy nic sie jej nie stalo, bo ja to spalam....wreszcie:-) Niedługo kończy roczek:-)

Klaudia - za dzieciakami ciężko nadążyć, na pewno jest Ci dziwnie, bo przecież nie tak dawno Fifi często chciał cycusia.. Ale to dobrze, że sam z niego rezygnuje :tak: To teraz dłużej śpi w nocy? Nie budzi sie już tak często?
no właśnie..w nocy cycusiał bardzo często...i aż dziwne że tak mu się odwidziało...
te dwa dni..pierwsza pobudka ok północy przenoszę go no naszego łóżka...i zasypia spowrotem i i druga pobudka ok 3-4 i wtedy dawalam mu cyca..się napił i spał do 7:30
więc super jak na to co było z jego spaniem w nocy

mamjakty - a czemu cię przeraża częste ssanie? Wiem, że wiele kobiet u nas karmi pół roku, drugą taką granicą jest rok ale tak naprawdę z punktu widzenia zdrowia dziecko potrzebuje mleka matki do końca 3 roku życia i takie karmienie zaleca WHO. No chyba, że częste karmienie cię męczy... w każdym razie wiedz, że jest zupełnie naturalne!

Moja córa na przykład, oprócz pełnych tankowań ;-) ma też mnóstwo takich mini-karmień; przychodzi do mnie, wspina się na mnie, pociągnie kilka łyczków, poprzytula się i idze bawić się dalej;-):tak:

Moja córa na przykład, oprócz pełnych tankowań ;-) ma też mnóstwo takich mini-karmień; przychodzi do mnie, wspina się na mnie, pociągnie kilka łyczków, poprzytula się i idze bawić się dalej;-):tak:
Ja też dużo karmię i tak jak u Leiki Domiś czasem chce się poprzytulać. W nocy różnie się budzi, ale zawsze chce cyca. Na razie nie planuje odstawiania, bo prawdę mówiąc w ogóle sobie tego nie wyobrażam.Ale na wiosnę pasowałoby iść do pracy no i mam nadzieje że do tej pory zrezygnuje z cycania dziennego. :tak:U mnie jest jeszcze jeden problem, od pażdziernika karmię tylko na jedną pierś no i narazie jest zima to jeszcze się tak nie rzuca w oczy ale jak się zrobi cieplej to dziwnie będę wygladać:no::no:

reklama
Do góry