reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

dziewczyny super że tak bezboleśnie poszło.

My cycamy się raz w nocy a czasami śpi całą noc. Także powoli też kończymy karmienie. Blanka sama do tego dojrzewa.

reklama
J
Co do tego, co wcześniej napisałaś - synek moich sąsiadów ma 7 lat, nadal budzi się w nocy i przychodzi do rodziców, albo jedno z nich musi iśc spać do niego - to wynik spania z dzieckiem jak było malutkie

Moj Michas jak byl maly to niecierpial spac z nami i zawsze spal w swoim lozeczku, pozniej w lozku. Teraz zdarza mu sie budzic w nocy i przychodzic w nocy. Jak dla mnie nie ejst to zaden ekstremalny przypadek a juz na pewno mi nie przeszkadza.

Dziewczyny, pisałam Wam kiedyś, że powstaje polska strona poświęcona rodzicielstwu bliskości - i że dam Wam znać, jak powstanie.
:-)
No więc mam teraz przyjemność zaprosić Was do obejrzenia strony, która swoją premierę miała zaledwie dwa dni temu :tak:

Miłej lektury ;-)

Dzięki Leika za linka :tak: Chętnie poczytam wieczorami ;-) Stronka wygląda bardzo przyjemnie.

A u nas małe zmiany w temacie karmienia, Ola SAMA (!!) zrezygnowała z cycania w ciągu dnia :-) Nie domaga się, więc nie podstawiam i tak karmimy się po kąpieli przed snem, w nocy i rano po przebudzeniu - tak na dzień dobry ;-) Nie sądziłam, że sama z tego zrezygnuje, czyli moje czekanie się opłaciło :-D Skoro zrezygnowała z dnia to pewnie przyjdzie i czas na rezygnację z nocy ;-)

mamjakty brawo dla Oli. Pomału małymi kroczkami.

Blanka dzisiaj całą noc przespała bez cycania, co raz więcej jest u nas takich nocek.

Mamjakty - brawo dla Oli :tak:
my cycamy sie rano i wieczorem, Karolka chyba tak łatwo z tych karmień nie zrezygnuje - szczególnie z tego wieczornego :zawstydzona/y:

Blanka od dwóch dni nie je w nocy, tzn. budzi się ale idę do niej, przytulam, głaszczę, mała nie płacze i po jakimś czasie usypia i śpi. Także oby dalsze nocki były takie. Trzymajcie kciuki za bezbolesne odstawienie.

reklama
Daga - w takim razie trzymam kciuki :-D u nas zostało karmienie wieczorne, Karolka w końcu polubiła mleko modyfikowane, ale tego wieczornego karmienia nie może sobie odmówić ;-)rano czasem cyca, ale nie zawsze :sorry:

Do góry