reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wasi partnerzy/ mężowie

wyjątkowa on tak dużo zarabia że wystarcza mu na was wszystkich i jeszcze zostaje mu na trawkę?? Na pewno musisz coś z tym zrobić i niech nie mówi że on na wszystko zarabia bo ty też w domu pracujesz. Jeśli kocha małego to niech z tym skończy. Musisz być bardziej stanowcza.
Tak mi się wydaje ale może nie warto być z tym człowiekiem tylko ze względu na dziecko, bo to tylko krzywda dla dziecka i ciebie.

Nie skończy z tym nigdy.No może jak go wkońcu zamkną i wtedy ;/

Nie wiem skąd ma na to ale gdyby rzucił to byłoby nas stać chociażby na wakacje :(

Ja tylko czekam zeby młody sie jeszcze troszke odchował i pójde do pracy i wtedy już będe mogła żyć po swojemu.

Nie mam nic do jego rodziny bo są ok, pomagają mi jak potrafią.

Zawsze jest tak że jak się kłócimy to mówi : "Jak Ci się nie podoba to spier**** , bo to moje mieszkanie.:-("
"Nie siedz na komputerze bo on jest mój". "Nie siedz na necie, bo tylko marnujesz mb" :-(,'NIC nie robisz w domu!!!" :-(
"Czego Ty chcesz!!!Sama takiego wybrałas to nie marudź!!!!'

reklama
O shit, uciekaj od takiego kolesia!! Chyba lepiej żeby Patryczek poszedł do żlobka, a Ty do pracy, bo z takim partnerem szykuje Ci się patologia :( Bardzo mi Ciebie szkoda wyjątkowa

O shit, uciekaj od takiego kolesia!! Chyba lepiej żeby Patryczek poszedł do żlobka, a Ty do pracy, bo z takim partnerem szykuje Ci się patologia :( Bardzo mi Ciebie szkoda wyjątkowa
popieram
nie wytrzymałabym długo w takiej atmosferze... a ty już i tak długo w niej siedzisz... nie obraź się ale musisz zacząć działać i przestać myśleć o nim tylko o was, ty i patryk. To nie rodzina z tym twoim skoro ma wszystko w dupie, bo tak jest skoro nie ma szacunku do ciebie.

My tylko ze sobą mieszkamy.Szukam jakiegoś wyjścia.Muszę się męczyć teraz naprawdę uwierzcie mi ,że na ten moment innego wyjścia nie mam.
On daje nam pieniadze , kuoije co potrzeba ale mu zawsze szkoda i zawsze marudzi ze znów musi coś nam kupować.

On już od 2 miesięcy śpi sam.Żyje tylko dla dziecka, uwolnie się od niego tylko potrzebuje czasu. Jego już chyba nic nie zmieni.

Jest narkomanem, musiałby najpierw to zrozumieć i chcieć się zmienić, a jak wynika z Twoich postów to nie szykuje się na to. A nie możesz uciec do mamy??

Jest narkomanem, musiałby najpierw to zrozumieć i chcieć się zmienić, a jak wynika z Twoich postów to nie szykuje się na to. A nie możesz uciec do mamy??
Z chęcią ale tam jest ojciec który nas wyrzucił do tego kocha alkohol :(

Dziewczyny, dam radę naprawde .Nawet nie wiecie jak mnie umacnia i daje siły to co dzije sie miedzy nami. Wiem ,że wszystko moge zrobić sama , zaplanować dzień i cieszyć się z bycia mamą(Nie potrzebuje B w swoim planie dnia) jestem samodzielna. Jestem szczęsliwa kiedy po całym dniu siadam przy kompie i wiem,że dałam z siebie wszystko ze dałam całą siebie przy opiece nad dzieckiem.

jestem lepsza od niego i pokaże mu kiedyś,że nie jest nam potrzebny taki ktoś do szczęścia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z chęcią ale tam jest ojciec który nas wyrzucił do tego kocha alkohol :(

Dziewczyny, dam radę naprawde .Nawet nie wiecie jak mnie umacnia i daje siły to co dzije sie miedzy nami. Wiem ,że wszystko moge zrobić sama , zaplanować dzień i cieszyć się z bycia mamą(Nie potrzebuje B w swoim planie dnia) jestem samodzielna. Jestem szczęsliwa kiedy po całym dniu siadam przy kompie i wiem,że dałam z siebie wszystko ze dałam całą siebie przy opiece nad dzieckiem.

jestem lepsza od niego i pokaże mu kiedyś,że nie jest nam potrzebny taki ktoś do szczęścia :)
Masz rację, dasz radę i będziesz dumna z siebie. Ale im szybciej weźmiesz wasz los w swoje ręce i uciekniesz od B tym dla was lepiej. Mocno trzymam za was kciuki!!

reklama
wyjatkowa, tak bardzo ci wspolczuje....

szkoda,ze w polsce tak malo jest wsparcia dla samotnych matek ze strony panstwa... w anglii szybko by ci pomogli w takiej sytuacji

Do góry