reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Kawoszka ale żeś mu tekstem walnęła! Mój okazuje skruchę! Jak spał a ja wypiłam kawkę to poszłam na 40 minutowy spacer z Leonem, słonko ładnie świeciło i było cieplutko. Po spacerku pojechaliśmy do miasta,kupiłam mięso na gulasz na poniedziałek, whisky,cole i skrzynkę małego piwa. Po mieście od razu po dzieciaki i do domku. Auto chciałam umyć ale wszędzie za długie kolejki. Z resztą on nim więcej jeździ to mógł rano wjechać na myjkę. Jak przyjechaliśmy do domu to spał jeszcze,dzieciaki poszły się bawić a ja chciałam iść po zakupy ale się obudził i zapytał czy pomóc. No raczej co za pytanie. Poszedł ze mną po zakupy. Przynajmniej nie musiałam 2 razy latać. Potem chwilę odpoczęłam wykąpałam Leona,zrobiłam mu flaszkę i położył go spać a ja w tym czasie kąpałam Szymka. Zjedli już kolację i w łóżkach. Młoda przebrała się w piżamę i siedzi z nami ale zaraz ją wyśle do spania bo cały dzień z teściem w ogrodzie robiła więc zmęczona ;)
Kochane moje! Również życzę Wam spokojnych,radosnych świąt spędzonym a gronie rodzinnym (bez kłótni) :p

reklama
Wesołych świąt kochane mamusie [emoji214][emoji214][emoji214][emoji213][emoji213][emoji213][emoji212][emoji212][emoji212][emoji195][emoji195][emoji195]

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Kawoszka super buciki ;) No a co do męża to musisz mu nagadac aż w pięty pójdzie bo kurde tak się nie robi
Emol cieszymy się że wszystko w pozadku buziaki dla was:*
U nas też jest różnie choć ostatnio jest chyba gorzej, powiem szczerze że sama nie wiem co z tym zrobić ,jakoś się nie dogadujemy i jakoś nie wiem jak to rozwiązać ale nie chce tu marudzić na święta
Dziewczyny zdrowych epspokojny i radosnych świąt wielkanocnych buziole dla was i Maluszkow

A kurde zapomniałam zapytać was dałam dla Małej wczoraj i dziś jabłko z brzoskwiniami taki gotowy drser i dziś była megaaa kupa i rzadsza i cały czas bąki idą ale dziewczyny takie że jak karmiłam ja na krzesełku to tak zasadziła że byłam pewna że to kupa i to po plecy ale nie i tak cały czas bak za bakiem i to takie długie przepraszam za taki opis myślicie że to od tej nowości?

Patiemma myślę że od nowości bo organizm musi przyzwyczaić się do trawienia.
A ja mam takie pytanie. Artur 2 razy jadł rybę. Nie smakuje mu. Ale bardziej chodzi o to ze przez pewien czas miał kaszke na plecach (wg lekarza od gorącą, tyle że u mnie chłodno całe dnie) i dzisiaj znowu dałam rybę i patrzę ze znowu mu ta kaszka na plecach wyskoczyła. I tak jak wcześniej na poczatku jest czerwona. Czy można mieć uczulenie na ryby?
1 ryba była ze słoiczka, druga kupiona w sklepie i samemu przyrzadzona.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

A to ten sam rodzaj ryby? W słoiczkach to chyba nie ma jej za dużo...

PatiEmma- tak może to być od nowego jedzenia. Mój synek miał tak od kaszki glutenowej. Przestałam podawać i problem zniknął. Teraz podaję mu kaszke bezglutenowa.

U nas dzień w miarę chociaż Tymek spał tylko 20 min. Ma tyle nowych wrażeń, że obudził sie z taką histeria, nieprzytomny. Nie dało się go uspokoić. Oboje z mężem bardzo się zdenerwowalismy, po prostu wył. Nie wiedziałam, czy mamy jechać z nim do szpitala bo coś się stało, czy po prostu za dużo bodźców. Na razie zasnął, mąż go przytula...

Emol może być od ryby. Akurat w przelocie słyszałam jak w tv mówili na temat co małe dzieci mogą jeść w święta i babka mówiła, że rybę jeśli nie ma alergii.
Pati przy nowym jedzeniu mogą być różne reakcje: bączki,biegunka,bóle brzuszka i wysypka. Trzeba odstawić takie jedzenie i spróbować po kilku tygodniach. Układ trawienny maluszków cały czas się rozwija.

reklama
U nas dzień w miarę chociaż Tymek spał tylko 20 min. Ma tyle nowych wrażeń, że obudził sie z taką histeria, nieprzytomny. Nie dało się go uspokoić. Oboje z mężem bardzo się zdenerwowalismy, po prostu wył. Nie wiedziałam, czy mamy jechać z nim do szpitala bo coś się stało, czy po prostu za dużo bodźców. Na razie zasnął, mąż go przytula...
Biedactwo,może mu się coś przyśniło. Dominik też miał takie akcje w środku nocy. Miał ataki histerii i cały czas spał. Nie można było go ani dobudzic ani uspokoić. Nosiłam go na rękach, glaskalam i cały czas mówiłam do niego. Po kilku,czasem kilkunastu minutach uspokajal się i spał dalej. Na razie odpukać dawno tego nie było

Do góry