reklama
maggie9
Fanka BB :)
maggie pewnie ze mozesz! zalezy co bedziesz jadla... proponuje ograniczyc slodycze, choc w moim przypadku to nierealne. 10 kg to i tak malo...
hmm, nie jem chyba dużo
Rano bulka ciemna z wedlina, pozniej jogurt, jablko, jakis obiad - roznie z tym bywa ale albo pierogi, albo mieso+ surowka, choc do miesa mam regularny wstret, wieczorem kromka ciemnego chleba z salata, zoltym serem i pomidorem. Czasem udaje się tyle, ale moja zmorą są jogurty Monte i kaszka Smakija. I teraz mniej, ale również lody niestety ;/
Muszę ograniczyć choć będzie trudno
Neki
Cześć!
Ja mam już 11kg na plusie . Ginka wyznaczyła limit przez całą ciąże do 12kg... hehehe, nie wiem jak jej to zrobię.
W dodatku cały czas jem bardzo podobnie i potrafi mi się waga trzymać na jednym poziomie przez kilka dobrych tygodni, a potem dosłownie z dnia na dzień ostro w górę. I co tu począć.
Podobno waga mocno spada przy karmieniu piersią, wiec i tak pewnie dzidziol wyciągnie potem z nas sporo tych kilogramów
Ja mam już 11kg na plusie . Ginka wyznaczyła limit przez całą ciąże do 12kg... hehehe, nie wiem jak jej to zrobię.
W dodatku cały czas jem bardzo podobnie i potrafi mi się waga trzymać na jednym poziomie przez kilka dobrych tygodni, a potem dosłownie z dnia na dzień ostro w górę. I co tu począć.
Podobno waga mocno spada przy karmieniu piersią, wiec i tak pewnie dzidziol wyciągnie potem z nas sporo tych kilogramów
Nie znalazłam nic lepszego na zgagępoza tym rewelacyjnie likwiduje u mnie zgage
Herbata
maggie jak dla mnie to calkiem racjonalnie jadasz. ja jem kiedy mam ochote... staram sie jesc jak najwiecej warzyw i owocow, ale lodow i czekolad tez sobie nie odmawiam. to silniejsze ode mnie ;-) zaczne narzekac jak pojawia sie rozstepy, poki ich nie ma to nie przeszkadza mi moja waga. tusze mozna zlikwidowac, a blizn nie
maggie9
maggie jak dla mnie to calkiem racjonalnie jadasz. ja jem kiedy mam ochote... staram sie jesc jak najwiecej warzyw i owocow, ale lodow i czekolad tez sobie nie odmawiam. to silniejsze ode mnie ;-) zaczne narzekac jak pojawia sie rozstepy, poki ich nie ma to nie przeszkadza mi moja waga. tusze mozna zlikwidowac, a blizn nie
tez mi sie wydaje, ze dramatu nie ma, ale jednak zdecydowanie za malo jem miesa i nabialu typu bialy ser, jajka. Ryb wlasciwie w ogole, ale nic nie poradze, nie mam na nie najmniejszej ochoty.
Nieprzerwanie od poczatku ciazy mam za to ochote na jablka i owoce i na slodycze niestety, a w szczegolnosci lody i tu musze uwazac, zeby nie przeginac.
Do shitowego jedzenie w postaci pizzy, chipsów czy fast foodów na szczęscie mnie nie ciagnie
Ciezko bylo w pierwszym trymestrze, szczegolnie ze rzucalam wtedy palenie, ale teraz juz potrafie sie bez problemu opanowac w razie napadu na slodycze. Ale jak czytam, ze ktos przytyl 6kg to nie moge wyjsc z podziwu
NabAwe
mamusia Emilki :)
ja siary też nie mam.
reklama
NabAwe
mamusia Emilki :)
co do jedzenia to ja mam fazy, na początku przy mdłościach mięsa dobre 2 m-ce nie jadłam wogóle, a jabłka mogłam tonami jeść. potem mięso już normalnie i teraz znowu od miesiąca mam problem z mięsem, chyba szybciej bym rybkę wciągnęła...
za to np nabiał to chętnie przez całą ciążę podobnie jak słodycze
za to np nabiał to chętnie przez całą ciążę podobnie jak słodycze