reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga z przed ciąży, w ciąży i po.

Dziewczyny, orientujecie sie od kiedy mozna po porodzie isc na diete, raczej z tych restrykcyjnych kiedy sie nie karmi ?
Po pologu czy dopiero po pierwszym okresie?

I kiedy po CC bieganie na biezni? Tez dopiero po 3mc jak brzuszki?

reklama
monika - to indywidualna sprawa czasem możesz ćwiczyć już po 3 - 4 miesiącach a czasem dopiero po pół roku, wszystko zależy od tego jak się ma blizna po CC :tak:

maggie - okres karmienia piersią nie nadaję się do dietkowania, jeśli masz sporą nadwagę odwiedź dietetyka :tak: a jak nie karmisz to możesz się odchudzać nawet dzisiaj oczywiście po kontrolnej wizycie u ginekologa no i jeśli nie masz anemii tudzież innych dolegliwości ;-)

Ostatnia edycja:
monika - to indywidualna sprawa czasem możesz ćwiczyć już po 3 - 4 miesiącach a czasem dopiero po pół roku, wszystko zależy od tego jak się ma blizna po CC :tak:

maggie - okres karmienia piersią nie nadaję się do dietkowania, jeśli masz sporą nadwagę odwiedź dietetyka :tak: a jak nie karmisz to możesz się odchudzać nawet dzisiaj oczywiście po kontrolnej wizycie u ginekologa no i jeśli nie masz anemii tudzież innych dolegliwości ;-)

nie karmie, a mam 6kg na + i od 3 tyg ani gram nie spadl mimo niewielkiej ilosci jedzenia i 'lataniu' przy dziecku.
Moze to kwestia hormonow, nie wiem :baffled:

a ja nie zapielam sie w zimowy plaszczyk dzis, moj jedyny plaszczyk na chlody, ani nawet kurtki porzadnej nie mam, kurde kasy na zakup tez nie:no: a rano na wadze ciut wiecej i zaraz z rana humor do d***..10 kg mi jeszcze zostalo chole.ra..

monika daj sobie jeszcze troche czasu, mi brzuszek widocznie zszedl okolo 3 tyg, wczesniej tez bylam przerazona bo nawet w kurtki swoje nie wchodzilam. Teraz juz sie bez problemu zapne, ale w spodnie jeszcze nie wchodze... ja nadal wage trace, jeszcze 7kilosow mi zostalo do wagi sprzed ciazy, tylko brzuch jakos nie schodzi a cwiczyc nie mozna :baffled: wiec trzeba czekac. Musze sobie jakies ciuchy kupic bo mam tylko 1 pare dzinsow ciazowych a w legginsach juz troche mi zimno.

dokladnie cytryna, ja myslalam ze jakos zejdzie na tyle szybko,ze do sklepu nie trzeba bedzie isc po wieksze ciuchy...ehh ja brzuch wystajacy jak w czwartm miesiacu, unikam jak narazie lusterek.. a masz moze jakies namiary na masc czy inny specyfik co ta blizne jakos zaretuszuje?

monika Niestety nie... ja nadal mam problemy z piersia (grzybica, pekniecia, zablokowany kanalik) i jak sie juz to rozwiaze to sie zajme czyms innym - bo moj niewyspany mozg nie radzi sobie ze zbyt duza iloscia zadan :-D
Ja mam blizne na lini bikini i szczerze mowiac dzieki nadmiarowi skory jaki mi zostal w ogole jej nie widze - dziurke zauwazylam tylko dlatego ze mialam krew na bieliznie.

dokladnie cytryna, ja myslalam ze jakos zejdzie na tyle szybko,ze do sklepu nie trzeba bedzie isc po wieksze ciuchy...ehh ja brzuch wystajacy jak w czwartm miesiacu, unikam jak narazie lusterek.. a masz moze jakies namiary na masc czy inny specyfik co ta blizne jakos zaretuszuje?

Cepan lub Contractubex, zresztą zobaczysz nawet bez smarowania blizna jest prawie niewidoczna :tak:

reklama
cepan jest duzo tańsza
jak moja stasza ugryzł pies na poliku i miała szyte,to cepan prawie nic nie dał...
po contactubex widac było szybko wybielenie blizny,teraz jest prawie niewidoczna,choc ma 2 cm...:tak::tak::tak::tak:
ale mysmy smarowali ze dwa lata:tak::tak::tak::tak:

Do góry