reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

reklama
Wysoka :-)

Ja muszę Asię zważyć, bo Pani w żłobku prosiła dziś A by zwrócić na Asię uwagę, bo jest w jednym jedzeniu i dziś zjadła 3 miski kapuśniaku, potem zaraz pałkę z kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem, a na podwieczorek trzy dokładki sałatki owocowej. Podobno ma taki apetyt od poniedziałku i nadążyć za nią nie mogą.
A muszę zaznaczyć że zawsze je z nami później obiad.

Nie wiem czy pani przypadkiem nie przesadza, bo ja nie zauważyłam takich napadów w domu, ale zobaczymy w sobotę jak młoda się zachowa.

Tunczyki moj Kuba w Polsce schudl 3 kg, mial straszna biegunkę:-(
bylam z Nim u lekarza, malo w szpitau nie wyladowaliśmy. I pozniej nadrobil jak apetyt wrocil wiec moim zdaniem nie masz sie czym przejmować;-) wiadomo jakby chudla ciagle to wtedy tak ale jak na razie wedlug mnie jest ok:tak:
Ja tez sie balam o Kube bo 3 kg u takiego dziecka to duzo, nozki mial jak przecinki:-( jak wrocilam to mąż sie przerazil:tak:

obecnie wazy 14 kg i ma 99 cm:-)

Tunczyki moj Kuba w Polsce schudl 3 kg, mial straszna biegunkę:-(
bylam z Nim u lekarza, malo w szpitau nie wyladowaliśmy. I pozniej nadrobil jak apetyt wrocil wiec moim zdaniem nie masz sie czym przejmować;-) wiadomo jakby chudla ciagle to wtedy tak ale jak na razie wedlug mnie jest ok:tak:

Ja tez sie balam o Kube bo 3 kg u takiego dziecka to duzo, nozki mial jak przecinki:-( jak wrocilam to mąż sie przerazil:tak:

obecnie wazy 14 kg i ma 99 cm:-)

Polaa tyle ze ja sie martwie bo Vicky miala biegunki a wcale nie chudla , byla dokladnie odwrotnie-ona caly czas tyla...tera zto ja sie cieze ze ona schudla :-)
A Twoj synus wysoki :)

Dziunka a czy Ty juz robilas jakies badania Asi zwiazane z jej waga i postura?? Co mowi Twoja pedistra na jej budowe...bo przeciez Ty jestes szczupla, Julci zdjecia tez widzialam wiec Asia troszke od WAs sie rozni...
To podobnie jak u nas Vicky...ja do strasznych chudzinek nie naleze ale przy wzroscie 175 waze ok63-64 kg po cioazy wiec nie jest zle...a jednak Vicky taki tluscioszek troche:baffled:

no u nas Martysia ewidentnie się wdała w mamusię ;-) chociaż ja podobno , jako małe dziecko, byłam bardzo chuda i byłam strasznym niejadkiem. szkoda, że mi to nie zostało :-D aczkolwiek mój mąż właśnie był grubaskiem , a teraz jest wręcz chudy (bo przy wzroście 180cm, waży 70 kg) , więc mam nadzieję, że Martysia w jego ślady pójdzie i jednak nie będzie miała problemów z wagą ;-)

Tunczyki aha, teraz rozumiem:tak:
Zobaczysz co bedzie dalej, jak nie Daj Boze bedziue chudla idz do lekarza i zazycz sobie badan, nie maja prawa odmowić;-)
My mamy naprawde super rodzinnego lekarza, nie mogę narzekać, zawsze pomoże, skieruje itp. Jestem w szoku bo wiem jak ludzie narzekaja:tak: A ja nie moge nic powiedzieć, jedyne co to denerwowala mnie opieka w szpitalu po porodzie (ale wszedzie moglo sie to zdarzyć:)) ale prowadzenie ciazy jak dla mnie bylo super, bo ja jak mam isc do ginekologa to choruje tydzien wcześniej:zawstydzona/y:
Trzymam kciuki, zeby Vicky juz nie chudla:-)
No moj Kuba wysoki, w sumie my tez nie jestesmy niscy, ja mam 172 a maz 184

HI HI HI no to ja mam dokladnie odwrotne doswiadczenia...opieke poporodowa sobie bardzo chwale i sam przebieg porodu takze pomimo ze porod mialam strasznie ciezki...w szpitalu lezelismy 5 dni bo byly rozne komplikacje...
za to lekarzami w naszej przychodni nie jestem zachwycona...w sumie to dwie lekarki mi bardzo nie pasuja...jak bylam z vicky kilka razy z jej brzydkim kaszlem trwajacm przez rok czasu to mi caly czas powtarzala ze pluca sa czyste wiec to napewno jest astma i dala ichalator ze sterydami:szok:a nawet nie zrobila jakichkolwiek badan w tym kierunku-normalnie szok...jak moge faszerowac dziecko sterydami bezpodstawnie...:(

na opieke poloznej w czasie ciazy nie moge narzekac...ale na poczatku ciazy tez mialam jaja...mialam wyznaczona pierwsza wizyte aby powiedziec lekarzowi o tym ze jestem w ciazy i w tym samym dniu dostalam lekkich plamien ( ale byly one naprawde male) gdy jej o tym z przerazeniem powiedzialam na wizycie to stwierdzila ze to poczatek poronienia i zebym kupila podpaski na noc bo napewno zaczne mocno krwawic...na szczescie pani doktor sie pomylila:-Dczego dowodem jest moja mala ksiezniczka :-)

Dziunka a czy Ty juz robilas jakies badania Asi zwiazane z jej waga i postura?? Co mowi Twoja pedistra na jej budowe...bo przeciez Ty jestes szczupla, Julci zdjecia tez widzialam wiec Asia troszke od WAs sie rozni...
To podobnie jak u nas Vicky...ja do strasznych chudzinek nie naleze ale przy wzroscie 175 waze ok63-64 kg po cioazy wiec nie jest zle...a jednak Vicky taki tluscioszek troche:baffled:

Nie, kochana, absolutnie - ja ważę 68 kg przy 165 cm. Także blisko nadwagi;-)
Asia ma taką posturę jak ja gdy byłam mała. Moja mama zawsze mówi że czuje się jakby się cofnęła o 20 parę lat wcześniej jak widzi Asię i to jest dla niej niesamowite. Mój A poza tym jest hmmm dużym chłopakiem;-):-D Jak się urodził miał 4900g.
Julka tez była grubiutka, choć nie tak jak Asia, ale się wyciągnęła, ma innego tatę, który ma problemy z przytyciem, jak cała jego rodzina, prawie same chudzielce;-)

Asia nie jest duża, są większe dzieci. Urodziła się długa - 60cm i każdy mówił fest baba, że się chyba chłopcem miała urodzić (to do dziś czasem słyszę), no ale potem przez chyba 4-5 miesięcy od skończenia chyba 4 miesiąca zycia nie rosła wcale (wagowo owszem, aż za bardzo przybierała, bo w wieku 2 miesięcy ważyła już 7kg. Badania hormonów miała i wszystko ok. po prostu zapowiadała się na wysoką dziewczynkę po tacie, a zostanie kurduplem po mamie;-)
A teraz jest niziutka i ważyła ostatnio 15 kg;-)

reklama
Do góry