reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

no to juz wiadomo dlaczego Antek ma takie stopy!! bo to wielki chłop :D jak mój bedzie miał jego wymiary to noga moze tez taka bedzie :D. Marcel ma okolo 13 kg i niecałe 90 cm. Szczegółowe pomiary 8 sierpnia :D

reklama
No my juz po wymiarach, popędziłam dzis przed 10. Wiec tak - jak Olis usiadł, potem staną na wagę jedną drugą to az mi sie nogi ugięły ;/
Olis 20 i pół msc - waży 11.800 kg, mierzy 87-88 cm -

golutki w skarpetkach ;/ W styczniu ważył 11.300 czyli w pol roku przybrał tylko niecałe pol kg ;/
Pani pielęgniarka powiedziała ze dobrze wygląda, a potem Pani doktor powiedziała ze dorodny chłopiec. Wiec no nie martwię sie ale za obiady się biorę OLinkowe, chyba kroplowką mu je wleję ;/
Nasze pomiary wyglądają tak:
widzicie je?

chart

chart

Ostatnia edycja:
widzimy Ula widzimy. Tzn ja widze ;)
I powiem Ci ze waga mnie jego nie dziwi bo od poczatku nie chciało mi sie wierzyc ze z waga Oliś i Marcel ida łeb w łeb bo Oli mi sie na fotach drobniejszy wydawał od samego poczatku. Jak juz wczesniej pisałam Marcel miał w równe 20 m-cy 13,300 kg ale potem schudł 500 g przez angine i teraz nie wiem jak wychodzi ;)) Ale wzrostowo nasze chłopaki idą łeb w łeb

Mama ale chyba nie sądzisz ze z wagą wczesniej kantowałam heheheheh?

Mama Twój Marcelos tyle wcina ze Oli nie je tyle w tydzien ;p jednak mleczka tyle samo łykają :) od jakiegs 1 tyg/2 tyg a moze troszkę wiecej Oli je butlę nie 180 ml tylko 250 ml (210 wody) albo i więcej, jak zrobię za gęstą dodaję wody na oko. Zaczął tak duzo jesc od kiedy zaczęlam mu dawac kaszki mleczno-ryzowe, posmakowały na tyle ze wiecej ich je. Pepti takze juz teraz takie ilosci pije.
Pepti juz robimy powoli papapa

edit. wczesniej pewnie dlatego rowno szedł z Marcelkiem bo On ciągle mleko pił. A teraz mleko ma 2x dziennie a 2 posiłki ma inne, oczywiscie je je w takiej ilosci zeby zaspokoic głod (np. 2 placuszki itd) a nie w takiej ilosci zeby tak ładnie tyc ;/

no to fajnie ze tyle je :) marcel je juz 270 ml ;p z 240 wody.
No ale to nie wyścig......kto ile zjada
A co do wagi to nie myslalam wcale ze kantowalas tylko Olinka w ciuchach dawałas na wage. Niby jak popatrzysz na nie to ile taka szmatka może ważyć.....ale jednak jest róznica.

dawałam w ciuszkach tylko 1x lub 2x i babka odejmowała no ale to było mniej więcej.

Dzis nie było lekarza, nie było beku, krzyku ze sie go boi to i się zważyc i zmierzyc dał dokładniej. Ale oczywiscie wczesniej musialam mu powiedziec ze bedzie tylko blablabla ;p

no to moze faktycznie Oli tyle ważył ale dlaczego by schudł? zeszczuplał czy jak to nazwać ...... byc moze powinien ten obiad jednak zjesc bo w tym wieku potrzeba czegos wiecej niz mleka i serka...moze sie rozkręci... zreszta nikt tu nie dramatyzuje, bo Oli wyglada OK jest po prostu szczupły i juz. Nie kazdy musi być pulpaśny.

myslę ze Oli urosł, na siatce centylowej jest ze wzrostem na 75 centylu a jak dalam 88 cm (bo raczej tyle ma niż 87) był między 75 a 90 centylem. Moze po prostu rosnie.
dodam ze Olis poszedł w babcię (tesciową) na początku nie chcialam w to wierzyc ale wszystko na to wskazuje. Patrząc na nas, rodziców moich i Huberta (oprocz mamy Huberta) wszyscy mamy brązowe włosy, H i jego tata wpadające w czarne (no teraz tesc siwy a i H siwiejący ;p ) i wszysy mają brązowe/piwne oczy. Tylko mama Huberta ma niebieskie oczy i jest jasną blondynką - właśnie taka jak OLis. Jest tez dosc wysoką kobietą i była bardzo szczupła (teraz wiadomo hormony itd ale jest postawną duzą babką). Bo niby skąd Olis taki doscy duzy, ja 160 cm a H 180 cm wiec jestesmy raczej średni. Olinka - Wzrost, oczy, włosy poszły w babcię. No tak sobie tłumaczę ;p

Ula pamiętaj że to jest też kwestia tego jaka dziecko ma przemianę materii.

Alicja jak nie jest w żłobku to bardzo mało je, właściwie żyje tylko na cycku, który raczej nie jest już za bardzo odżywczy :). A wcale nie jest jakąś drobinką, ma wszystko okrąglutkie.

reklama
Do góry