reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

no to juz wiadomo dlaczego Antek ma takie stopy!! bo to wielki chłop :D jak mój bedzie miał jego wymiary to noga moze tez taka bedzie :D. Marcel ma okolo 13 kg i niecałe 90 cm. Szczegółowe pomiary 8 sierpnia :D

reklama
No my juz po wymiarach, popędziłam dzis przed 10. Wiec tak - jak Olis usiadł, potem staną na wagę jedną drugą to az mi sie nogi ugięły ;/
Olis 20 i pół msc - waży 11.800 kg, mierzy 87-88 cm -

golutki w skarpetkach ;/ W styczniu ważył 11.300 czyli w pol roku przybrał tylko niecałe pol kg ;/
Pani pielęgniarka powiedziała ze dobrze wygląda, a potem Pani doktor powiedziała ze dorodny chłopiec. Wiec no nie martwię sie ale za obiady się biorę OLinkowe, chyba kroplowką mu je wleję ;/
Nasze pomiary wyglądają tak:
widzicie je?

chart

chart

Ostatnia edycja:
widzimy Ula widzimy. Tzn ja widze ;)
I powiem Ci ze waga mnie jego nie dziwi bo od poczatku nie chciało mi sie wierzyc ze z waga Oliś i Marcel ida łeb w łeb bo Oli mi sie na fotach drobniejszy wydawał od samego poczatku. Jak juz wczesniej pisałam Marcel miał w równe 20 m-cy 13,300 kg ale potem schudł 500 g przez angine i teraz nie wiem jak wychodzi ;)) Ale wzrostowo nasze chłopaki idą łeb w łeb

Mama ale chyba nie sądzisz ze z wagą wczesniej kantowałam heheheheh?

Mama Twój Marcelos tyle wcina ze Oli nie je tyle w tydzien ;p jednak mleczka tyle samo łykają :) od jakiegs 1 tyg/2 tyg a moze troszkę wiecej Oli je butlę nie 180 ml tylko 250 ml (210 wody) albo i więcej, jak zrobię za gęstą dodaję wody na oko. Zaczął tak duzo jesc od kiedy zaczęlam mu dawac kaszki mleczno-ryzowe, posmakowały na tyle ze wiecej ich je. Pepti takze juz teraz takie ilosci pije.
Pepti juz robimy powoli papapa

edit. wczesniej pewnie dlatego rowno szedł z Marcelkiem bo On ciągle mleko pił. A teraz mleko ma 2x dziennie a 2 posiłki ma inne, oczywiscie je je w takiej ilosci zeby zaspokoic głod (np. 2 placuszki itd) a nie w takiej ilosci zeby tak ładnie tyc ;/

no to fajnie ze tyle je :) marcel je juz 270 ml ;p z 240 wody.
No ale to nie wyścig......kto ile zjada
A co do wagi to nie myslalam wcale ze kantowalas tylko Olinka w ciuchach dawałas na wage. Niby jak popatrzysz na nie to ile taka szmatka może ważyć.....ale jednak jest róznica.

dawałam w ciuszkach tylko 1x lub 2x i babka odejmowała no ale to było mniej więcej.

Dzis nie było lekarza, nie było beku, krzyku ze sie go boi to i się zważyc i zmierzyc dał dokładniej. Ale oczywiscie wczesniej musialam mu powiedziec ze bedzie tylko blablabla ;p

no to moze faktycznie Oli tyle ważył ale dlaczego by schudł? zeszczuplał czy jak to nazwać ...... byc moze powinien ten obiad jednak zjesc bo w tym wieku potrzeba czegos wiecej niz mleka i serka...moze sie rozkręci... zreszta nikt tu nie dramatyzuje, bo Oli wyglada OK jest po prostu szczupły i juz. Nie kazdy musi być pulpaśny.

myslę ze Oli urosł, na siatce centylowej jest ze wzrostem na 75 centylu a jak dalam 88 cm (bo raczej tyle ma niż 87) był między 75 a 90 centylem. Moze po prostu rosnie.
dodam ze Olis poszedł w babcię (tesciową) na początku nie chcialam w to wierzyc ale wszystko na to wskazuje. Patrząc na nas, rodziców moich i Huberta (oprocz mamy Huberta) wszyscy mamy brązowe włosy, H i jego tata wpadające w czarne (no teraz tesc siwy a i H siwiejący ;p ) i wszysy mają brązowe/piwne oczy. Tylko mama Huberta ma niebieskie oczy i jest jasną blondynką - właśnie taka jak OLis. Jest tez dosc wysoką kobietą i była bardzo szczupła (teraz wiadomo hormony itd ale jest postawną duzą babką). Bo niby skąd Olis taki doscy duzy, ja 160 cm a H 180 cm wiec jestesmy raczej średni. Olinka - Wzrost, oczy, włosy poszły w babcię. No tak sobie tłumaczę ;p

Ula pamiętaj że to jest też kwestia tego jaka dziecko ma przemianę materii.

Alicja jak nie jest w żłobku to bardzo mało je, właściwie żyje tylko na cycku, który raczej nie jest już za bardzo odżywczy :). A wcale nie jest jakąś drobinką, ma wszystko okrąglutkie.

reklama
Do góry