reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

Mary no Aśka dogoniła prawie - 14300 na chwilę obecną:tak: Ale ja ją tuczę podobno więc nic dziwnego;-) Za to wzrostem - maleństwo, ciuchy na 92 jeszcze ciut za duże.

p.s. myślałam o Tobie wczoraj co u Was.

reklama
aktualna waga 14.8kg, czyli przytyła 100g od 13.07. Uffff, przystopowała:-)

mary teraz tak patrzę - sonia schudła w pewnym momencie?

TAK JEST :tak:
Po pierwsze - cieplej sie zrobiło i sporo czasu zaczęła spędzać w ogródku i na spacerach lub innych szaleństwach
Po drugie - na tym urlopie we Francji prawie wszedzie sama chodziła - taką miała fazę
Myślę tez że nie bez znaczenia pozostał fakt ze wtedy prawie juz całkiem wycofałam słoiki obiadowe - mam wrazenie ze w takim słoiku wiecej jest zmiksowane i upchane niz na talerzu w normalnym obiedzie(...) :sorry:
2 m-ce temu wycofałam jej wieczorne mleko do spania a od jakiś 10 dni Sonia sama sobie wycofała nocną butle - JUUUPIIIIII :-)

wzrost Soni.jpgwaga Soni.jpg :-) waga 14,5kg a wzrost 93cm

A jak Asia z tym wycofywaniem nocnego karmienia? Widze ze efekty juz widac.. ;-)

Ostatnia edycja:
A mi dzis mama powiedziala ze Olis jest chudy ;/ Ja sie wybieram zeby go zważyc ale co rusz zapominam ale teraz jutro z kopyta ruszam bo rzeczywiscie po 1 zerknęlam a zła matka ważyła go w styczniu, tak tak ;/ az mi głupio. Tutaj mamy ważą co msc a ja pol roku temu. Zerknęlam na malego a Oli ani brzuszka nie ma, jakis taki szczupły jak na golaska biegal. Zmierzyłam go ma cos ok 87-88 cm jest ze wzrostem m/dzy 75 a 90 centylem
o ile Go dobrze zmierzyłam. Jutro z rana idziemy na bilans, o ja zaniedbałam wagę strasznie. Mam nadzieje ze waży ok.

chart

Ula tylko najlepiej daj Olinka na wage w miare gołego :D nic ci nie da pampers, spodnie czy koszulka bo i tak trzeba odjąć a nie wiadomo ile. Powiem Wam ze jak młodego ważyłam w domu na golasa a potem tylko w czystym pampersie i pajacyku to potrafiło byc ponad 300 g więcej.

reklama
Do góry