reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

Dla mnie to b.miła odmiana - Julka kompletny niejadek i winię tu w dużej mierze słoiki niestety. Długo na nich była, a mleko i kaszki odstawiła sobie sama mając ok 8 m-cy. Nie chciała gryźc - bo też nikt w odpowiednim momencie jej tego nie uczył, słoikowe żarcie rozpuszcza się w buzi samo, a też nie było takiego wyboru jak teraz. Nigdy nie chciała spróbowac czegoś nowego - Asia by nawet robala do buzi wzięła i nie ma żadnych oporów. Teraz w jedzeniu np. mięsa przeszkadza Julce jej stan uzębienia.
Także i tak fajnie ze Olinek pije mleko, Julia nie chciała.

reklama
Dziunka ja tez sie cieszę bo gdyby nie to osiwiałabym ;/
tylko tutaj pytanie czy lubi to mleko i kaszki czy jest az tak leniwy zeby nie jesc samemu tylko butlę ciągnąć.
Moze teraz to zęby rzeczywiscie ale jak tylko wyjdą 5 wezmę sie za to. Byc moze ma zbyt duzo rodzai kaszek i mu odpowiada ze mama ciągle cos nowego daje, gdyby mial jedną np. bezsmakową moze szybciej znudzilaby mu się i zacząłby jesc cos innego.

Ja nie mogę sobie wyobrazic gdybym miala dziecko z takim apetytem jak Asia. Toc to dla niej przyjemnie jest gotowac, smazyc, kupować serki, nowe dania serwowoac, owoce - ech.................

Wow! Ale Asia ma apetyt ;) Kuba tez duzo w sumie je, no i mleczko obowiazkowo;)
po kapieli, przed samym spaniem 180ml, i kolo 23, 24 jak ja ide spac, On ma chyba zakodowane i wtedy zawsze sie przebudzi i zje:D
Moze i dlatego spi nam wtedy do 9, 10;) gdyby nie zjadl pewnie glod wczesniej by Go budzil, sama nie wiem...ale zadowolona jestem ;)
na sniadano teraz hitem jest twarozek z pomidorkiem i kromka z maslem, uwielbia ;)
Obiad to co my :) no i uwielbia banany.
Ula to Ty chyba malo jesz, co nie?:)

edit. teraz doczytalam na Listopadzie, ze jesz w biegu itp. ;)

Ostatnia edycja:
Dziunka jestem po wrażeniem :) U Antka apetyt wyraźnie zależy od dnia, ale nie jest już takim słodkim pulpaśkiem :) wysoki i smukły , a fałdki zniknęły

Kolejna m-czna "kontrola" wzrostowa Marcela rozebranego do rosołu :D
Marcel 1,5 roku waga 12,5 kg wzrost 87 cm
Wiecie co a te sprawdzanie wagi to można i tak o kant **** rozbić. Niestety nie jest to i tak miarodajne bo mierzymy w różnych porach dnia. Niektóre dzieci sa po obiedzie itp. Mój własciwie na czczo waży 12,5 i tak z rana staram sie go sprawdzać, a pod koniec dnia 13 kg ..... a w środku dnia pewnie gdzies w polowie tego. Chociaz i tak sprawdzam zeby wiedzieć ogólnie czy rośnie a nie po to zeby wiedzieć co do grama :))

Ostatnia edycja:
Ja już dawno nie mierzyłam/ważyłam mojej małej. Teraz niedługo szczepienie to wszystko sie okaże :-)

u mnie Nikola to wielka baba :)) Waga ok 14 kg a wzrost ok 90 cm. Dzisiaj postaram się na szczepieniu ją zmierzyć dokładniej :))

ale widzę że Joasia też ma apetyt. Ja ubolewam tylko nad tym że u mnie mleko to tylko wieczorem ok 20 jakieś 150ml i do 9 rano nic. Na śniadanie kromka z szyną a później o 12 je 200ml zupy i o 15 mięso z warzywami. I to by było wszystko. Czasami popołudniu jakiś banan albo jogurt.
Zastanawiam się skąd jej waga się wzięła :)) no ale widać taki urok.
Idę ją skłonić do zjedzenia śniadania, bo jak na razie ciągle na talerzu :))

reklama
No bo wysoka, a Asia to kurdupel, teraz wchodzimy w ciuszki 86 dopiero, a waży już pewnie ponad 13 kg.
Pamiętasz zawsze szły z wagą podobnie, ale Nikola teraz MOCNO do przodu:-D

Do góry