reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

Dla mnie to b.miła odmiana - Julka kompletny niejadek i winię tu w dużej mierze słoiki niestety. Długo na nich była, a mleko i kaszki odstawiła sobie sama mając ok 8 m-cy. Nie chciała gryźc - bo też nikt w odpowiednim momencie jej tego nie uczył, słoikowe żarcie rozpuszcza się w buzi samo, a też nie było takiego wyboru jak teraz. Nigdy nie chciała spróbowac czegoś nowego - Asia by nawet robala do buzi wzięła i nie ma żadnych oporów. Teraz w jedzeniu np. mięsa przeszkadza Julce jej stan uzębienia.
Także i tak fajnie ze Olinek pije mleko, Julia nie chciała.

reklama
Dziunka ja tez sie cieszę bo gdyby nie to osiwiałabym ;/
tylko tutaj pytanie czy lubi to mleko i kaszki czy jest az tak leniwy zeby nie jesc samemu tylko butlę ciągnąć.
Moze teraz to zęby rzeczywiscie ale jak tylko wyjdą 5 wezmę sie za to. Byc moze ma zbyt duzo rodzai kaszek i mu odpowiada ze mama ciągle cos nowego daje, gdyby mial jedną np. bezsmakową moze szybciej znudzilaby mu się i zacząłby jesc cos innego.

Ja nie mogę sobie wyobrazic gdybym miala dziecko z takim apetytem jak Asia. Toc to dla niej przyjemnie jest gotowac, smazyc, kupować serki, nowe dania serwowoac, owoce - ech.................

Wow! Ale Asia ma apetyt ;) Kuba tez duzo w sumie je, no i mleczko obowiazkowo;)
po kapieli, przed samym spaniem 180ml, i kolo 23, 24 jak ja ide spac, On ma chyba zakodowane i wtedy zawsze sie przebudzi i zje:D
Moze i dlatego spi nam wtedy do 9, 10;) gdyby nie zjadl pewnie glod wczesniej by Go budzil, sama nie wiem...ale zadowolona jestem ;)
na sniadano teraz hitem jest twarozek z pomidorkiem i kromka z maslem, uwielbia ;)
Obiad to co my :) no i uwielbia banany.
Ula to Ty chyba malo jesz, co nie?:)

edit. teraz doczytalam na Listopadzie, ze jesz w biegu itp. ;)

Ostatnia edycja:
Dziunka jestem po wrażeniem :) U Antka apetyt wyraźnie zależy od dnia, ale nie jest już takim słodkim pulpaśkiem :) wysoki i smukły , a fałdki zniknęły

Kolejna m-czna "kontrola" wzrostowa Marcela rozebranego do rosołu :D
Marcel 1,5 roku waga 12,5 kg wzrost 87 cm
Wiecie co a te sprawdzanie wagi to można i tak o kant **** rozbić. Niestety nie jest to i tak miarodajne bo mierzymy w różnych porach dnia. Niektóre dzieci sa po obiedzie itp. Mój własciwie na czczo waży 12,5 i tak z rana staram sie go sprawdzać, a pod koniec dnia 13 kg ..... a w środku dnia pewnie gdzies w polowie tego. Chociaz i tak sprawdzam zeby wiedzieć ogólnie czy rośnie a nie po to zeby wiedzieć co do grama :))

Ostatnia edycja:
Ja już dawno nie mierzyłam/ważyłam mojej małej. Teraz niedługo szczepienie to wszystko sie okaże :-)

u mnie Nikola to wielka baba :)) Waga ok 14 kg a wzrost ok 90 cm. Dzisiaj postaram się na szczepieniu ją zmierzyć dokładniej :))

ale widzę że Joasia też ma apetyt. Ja ubolewam tylko nad tym że u mnie mleko to tylko wieczorem ok 20 jakieś 150ml i do 9 rano nic. Na śniadanie kromka z szyną a później o 12 je 200ml zupy i o 15 mięso z warzywami. I to by było wszystko. Czasami popołudniu jakiś banan albo jogurt.
Zastanawiam się skąd jej waga się wzięła :)) no ale widać taki urok.
Idę ją skłonić do zjedzenia śniadania, bo jak na razie ciągle na talerzu :))

reklama
No bo wysoka, a Asia to kurdupel, teraz wchodzimy w ciuszki 86 dopiero, a waży już pewnie ponad 13 kg.
Pamiętasz zawsze szły z wagą podobnie, ale Nikola teraz MOCNO do przodu:-D

Do góry