reklama
katrenki
Fanka BB :)
ubranko z 6m to ja zapomnialam jak wygladaja....
Amelka ma 90cm i wazy 13,5 kg
ubranko z 6m to ja zapomnialam jak wygladaja....
zapomnialas? czas sobie przypomniec hehe
o rany, mój syn byl taki jak mial 4 lata ;-)
polaa - no wlasnie ja sie ciesze, ze ona tak urosla i sie trzyma 3-10 centyla :/
katrenki
hahahaha...nie dzieki, jeszcze nie.... :-)zapomnialas? czas sobie przypomniec hehe
o rany, mój syn byl taki jak mial 4 lata ;-)
polaa - no wlasnie ja sie ciesze, ze ona tak urosla i sie trzyma 3-10 centyla :/
szczesciara jestes bo przynajmniej nie musisz co chwile wymieniac ubranek jak ja, ledwo cos kupie a juz za male.....jak sie urodzila to miala 52cm wiec nie sadzilam, ze bedzie tak szybko rosla, ale my oboje tez jestesmy wysocy wiec moze dlatego....
fakt, Gajka to nietypowy niemowlak, który zamiast wyrastać z rzeczy - niszczy je ;-)
my też jestesmy wysocy, zwłaszcza mój mąż, ale w rodzinie jest nietypowe tempo wzrostu -najpierw powoli, a w skoku pokwitaniowym nawet 20 cm w dwa miesiące :/
my też jestesmy wysocy, zwłaszcza mój mąż, ale w rodzinie jest nietypowe tempo wzrostu -najpierw powoli, a w skoku pokwitaniowym nawet 20 cm w dwa miesiące :/
No właśnie a Asia na odwrót. Urodziła się mając 59 zm i wielkie stopy;-) na oddziale i u pediatry każdy mówił ze będzie wielką babą;-) I fakt, przyrost na wadze jak najbardziej, wzrost na początku też (w wieku np 3 miesiecy ciuchy 6-9m-cy) ale się zatrzymała w pewnym momencie i koniec. Kilka miesięcy nie rosła wcale. Ciuchów nikomu przekazać nie mogę bo zwyczajnie je zużyła.
Ale teraz goni, kochane, goni: wyrosła już z 80-tego rozmiaru :-):-):-)
Ale teraz goni, kochane, goni: wyrosła już z 80-tego rozmiaru :-):-):-)
agrafka80
Wreszcie się zmierzyłyśmy i zważyłyśmy - Alicja 16 m-cy 3 tyg waga: 11,380kg wzrost 79cm.
Nawet się zdziwiłam ze już tyle waży.
Nawet się zdziwiłam ze już tyle waży.
fanta20062
Mamusia Kubusia 2009
Po powrcie z urlopu i świętach Kuba przytył . Teraz waży 12,5 kg, wzrost dalej ten sam 94cm
reklama
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
"Nadprogramowo" [bo powinno być 8 maja] sprawdzalam wymiary Marcela. Nadprogramowo ponieważ zdziwiłam się faktem ze spodnie kóre niedawno mu zakładałam miały zawinięty mankiet a wczoraj ów mankiet rozwinąć musiałam!! I szok. Syn mój w trzy tygodnie urósł 2 cm. Waga bez zmian a nawet ciut mniej z racji tego ze ciężko ząbkował oraz ze duuuuuuuzo biega. A więc na chwile obecną:
Marcel waga 12 kg oraz 87 cm. Oczywiście 8 maja sprawdzam znów Mam nadzieje ze teraz troszkę pójdzie na mase a nie na długość bo brakuje mu brzuszka. Szczuplaczek taki.
Marcel waga 12 kg oraz 87 cm. Oczywiście 8 maja sprawdzam znów Mam nadzieje ze teraz troszkę pójdzie na mase a nie na długość bo brakuje mu brzuszka. Szczuplaczek taki.
Ostatnia edycja: