reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

Ona ogólnie drobniutka jest :) chociaż mogłaby cycka nie wypuszczać z buzi! Bywa i tak że leży już z pełnym brzuchem i nie ma siły dalej ssać, ale jak już zabiorę cycy i biorę ją do odbicia, to awanturuje się jeszcze przez chwilę.

reklama
klaudzia, ten zez ma czas do roku aby zniknac. moja tez miala i teraz ma tak ledwo ledwo,ale tylko wtedy, jak sie mocno skupia, zwlaszcza na robieniu kupy albo baczkow:-D bratanica tez miala, niewiem, czy dalej ma,ale do okulisty wysylaja wlasnie jak po roku nie minie

no zeza juz nie ma :tak::-) chociaz dalej zezuje czasami gdy patrzy na swoje raczki ale to wiadomo moze sie utrzymac...

a wracajac do tematu to niestety moje dziecie nie zostalo zwazone bo lekarzowi sie nie chcialo zajsc po wage dla maluszkow wiec musimy isc do kliniki..... no i bedzie to dopiero 5 marca czyli prawie 2 miesiace od ostatniego wazenia.... :confused2::dry::eek:

ale jutro sie zwaze razem z nim na jednej wadze i pozniej bez niego i bede wiedziec ile wazy :-D:-D:-D pokazuje bardzo dokladnie wiec mam nadzieje ze sie nie pomyli....

ale ogolnie to moj synus wyglada zdrowo i nie wydaje mi sie zeby wazyl ponad czy ponizej swojej sredniej

No i my po wazeniu :-)

Dwa miesiace i tydzien: 6730g
Trzy miesiace (co prawda za trzy dni): 7220g

Takze jak widac zwolnila z przybieraniem z 350 g na tydzien do 160 g :szok: No ale chyba to normalne. Zauwazylam ze nawet mniej je i kupki tez sa rzadko jak na Joasie - raz dziennie. Martwic sie? Chyba nie...

Do tego lekarka a pozniej pielegniarka smialy sie z grubych ud mojej coreczki :-D

A teraz zagadka:
U nas mierza od glowki do pupki. Pomiar jak skonczyla 2 miesiace - 45 cm, jak skonczyla 3 miesiace - 42 cm. I kto mi rozwiaze te zagadkowe malenie? :-D:-D:-D

Głowka 40cm - tak samo jak miesiac temu
Klatka piersiowa 44 cm - 3 cm wieksza niz ostatnio

dziunka Antek tez zwolnil z waga , ale to mnie cieszy , bo balam sie co bedzie jak tak dalej bedzie rósl:sorry:
co do wzrostu... hmm kurczy się Joasia:-D:-D

moja Amelka ma 3 miesiace i dwa tyg :-)
waży 5kg i mierzy 58 cm :-)

kiragold u was tak mierzą dokładnie?? u nas w NL tylko mi ważą i mierzą ostatnio nawet nie chcieli zmierzyć ale nalegałam i zrobili to ale nic po za tym nie zrobili...

Ostatnia edycja:
reklama
Alanek na 3 miesiace i tydzen wazyl 6100g, a dl nie mierza tu. Ale ja to zrobilam tak jak mierzyli Maciejka w Zgorzelcu i wyszlo ok 66cm. I to sie moze zgadzac, bo ubranka na 62 robia sie male a na 68 juz lepsze :)

Do góry