reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

reklama
Patryś
6tyg
5000g (50cetyl)
56cm(25centyl)
głowka 38( 25centyl)

3mce
6600g (50centyl)
63cm(75centyl)
39,5cm(10centyl:confused2:)
Kl. piers. 44cm

A mam pytanko, jak mierzycie długość dzieci? Ja pytałam nawet lekarki o to, ale odpowiedziała, że dzieci nie mierzą na długość, bo to bardzo względne i trudne :eek:. Mierzą tylko obwody głowy, klatki itp itd.
Próbowałam sama na leżąco, w pionie itp itd, ale wychodzą mi różne długości. Macie jakis sprawdzony sposób?

No to i ja pochwalę moją Oliwkę.
Waga urodzeniowa: 3350g i 53cm
7tyg: 5500g i 56cm
13tyg: 6400g i 60cm.

Oliwier:
waga urodzeniowa 3180g
4 tygodnie 3840g
8 tygodni 5000 g
9 tygodni 5340g
10 tygodni 5600g
uzupełniam
14 tygodni 6600g

Jesteśmy idealnia na 50 centylu. Karmimy się cycem i dokarmiamy butlą, w msc przytylismy równo 1 kg czyli karmienie idzie nam WYŚMIENICIE!!!

reklama
Do góry