reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Mary-beth ja też miałam cc i tęskni mi się bardzo za siłownią. Moja siostra chodzi na siłkę i mi żal tyłek ściska, że ja nie mogę;((( Zaczynam powoli ćwiczyć brzuszek ale nie możemy jeszcze dolnych partii mięśni ćwiczyć więc zbytnio nic sobie wyćwiczyć nie mogę. A na Dukanie byłam ja przed ciążą, wytrzymałam 3 dni po czym mało co do szpitala nie trafiłam bo byłam tak osłabiona...

Mam w domu twister myślicie, że bardzo mógłby mi zaszkodzić??? Kupię sobie hula-hop szybko brzuch mi wsiąknie;)

reklama
ja byłam kiedyś na dukanie schudłam w trzy tyg 5kg ale jadłam zawsze chleb razowy i owoce prócz białka od początku dni, a więc nie tak dokładnie jak tam było idelanie, jak dla mnie fajna dieta, bo jadłam i jadłam, ale problemy z zaprciami są, a ja ogółem z tym mam kiepsko. Też jestem po cc i nie wiem od kiedy można ćwiczyć dokładnie brzuszki? Myśle.... też tak wypale, że seks też dużo da jeśli będzie się u góry :p brzuszek mam taki flaczek na dole z tłuszczyku wkurza mnie i jeszcze te rostępy, ja się w udach mieszcze i w tyłku, ale przez ten brzuch tragedia ciśnie i brzydko to wygląda.

Ostatnio na kolację jem tylko jogurt naturalny 200gram i piję ok 1 litr mleka jak czuję głód i schudłam prze 6 dni 1 kg. Jeszcze tylko 2 kg do wagi sprzed ciąży i 12 do upragnionej!!!!to będzie trudniejsze.

Alma ja do wagi sprzed ciąży tylko 3 kg ale do upragnionej 23kg to będzie bardzo trudne bo mam chorą tarczycę, która mi zbiera dodatkowe kg. Przytyłam 2 lata temu 20 kg w miesiąc mało jedząc.
Tak mi się marzy zobaczyć na swojej wadze 58kg a tu dopiero widzę 82 ale lepsze to niż jak widziałam na końcu ciąży na wadze 97kg -> najlepsze jest to, że po mnie nie widać, że ważę aż tyle. Normalnie ludzie myślą, że ważę jakieś 68-69 kg a tu taki psikus

A ja na dzień dzisiejszy jestem w swojej wadze a nawet ciut mniej..:-D zadowalona byłabym żeby chociaż jeszcze z 4kg poszło a jeszcze bardziej żeby brzuch jakoś się jakoś wciągnoł byłby luksus ..:-)

Ja mam wagę sprzed ciąży ale brzuch i tak sterczy :dry: Już widzę jak mi wyleci po świątecznym obżarstwie to pomyślą, że znowu w ciąży jestem :-D

Ja w ciazy przytylam 25 kg, od 20 tyg brałam duże dawki sterydow, po porodzie mi zmniejszyli ale znów wróciłam do maksymalnej dawki więc pewnie ze schudniecia nici, ale jak to mówi moja hematolog, co mi da ze schudnę, skoro się wykrwawie :(

Zaraz po porodzie spadło 10 kg i teraz ani nie drgnie, a szkoda.

Bylam na Dukańie po poprzedniej ciazy i schudlam 26 kg jeszcze pozostałość po okresie miedzy pierwszym a drugim dzieckiem. Czułam sie super. Badania robiłam na bierząco i było wszystko ok. Stosowala, diete jak Dukan przykazal. Teraz jak skończę karmić tez na niego wskoczę i tez liczę na sukces, chyba ze sterydy przeszkodzą.

reklama
Do góry