reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Nimfii masz ten sam problem co ja! też mam szerokie biodra i wielki problem ze spodniami.

A co do bioder to ja dziś po sobie stwierdziłam, że się mi rozeszły i mam je szersze trochę bo moja figura jest inna. Teraz z boku jestem szczupła, a patrząc na mnie z przodu jestem jakby szersza. Może jak mi się wchłonie moja wisząca skóra po porodzie to może to się unormuje. O matko lepiej niech te biodra będą jak przed ciążą

reklama
AnnaJ ja tez chodze w ciazowych, tylko takich z poczatku ciazy. W dzinsy co prawda sie juz wcisne, ale jak mi wszystko góra powyłazi to mozna sie domyslac jak to wyglada:sorry:

onanana podobna sytuacja u mnie, tylko pare kilo wiecej na kazdym etapie.

Wracajac do bioder.... po pierwszej ciazy po pologu weszlam w swoje stare ciuszki a mialam wtedy rozm 36 i wazylam 51kg. Zatem wierze ze te biodra sie unormuja, bo juz przed ciaza nosilam ubrania na rozm 38-40 przez to ze przytylo mi sie do 54kg - tak jak teraz. Wiec mam nadzieje ze nie bede musiala wyrzucac starych spodni:sorry2:

Ale niestety, im dalej tym gorzej. Po każdym kolejnym porodzie ciało jest mniej "elastyczne" i powrót do figury sprzed ciąży (figury, nie wagi) jest coraz trudniejszy. Ja na przykład po pierwszym porodzie błyskawicznie wróciłam do wyglądu sprzed ciąży, ale po drugim aż do samego końca - czyli do kolejnej ciąży - nie byłam zadowolona z wyglądu swojego brzucha.
Teraz wzięłam się za niego "ostro", tzn nadal wcieram żele regenerujące, spadam na wadze etc ale dodatkowo zakupiłam zestaw ćwiczeń "po porodzie" - no i zobaczymy... ale już chociażby przez rozstępy, w bikini paradować pewnie więcej nie będę :-( Ot, cena macierzyństwa...

Leika to prawda, bo tez zauwazylam ze moj brzuszek jest bardziej flaczkowaty niz po pierwszym porodzie. Ale wiem ze wszystko jest mozliwe.... bo jak spojrze na swoja sasiadke ktora po drugim dziecku jest jeszcze szczuplejsza niz przed ciaza- to wierze ze sie tak da, ale zalezy tez od przemiany materi itp, wiec czas pokarze jak bedzie ;-)

U mnie też waga już na razie nie spada :-(
przed porodem 65kg (170 cm wzrostu-ciągle chciałam się tych 5 kg pozbyć jeszcze;-))
na koniec ciąży 85 kg
po porodzie 73 kg, na chwilę było 75
teraz 73... zważywszy na przedciążowe marzenia to 13 za dużo

co do spodni to wchodzę w dwie pary, które były trochę za luźne-tzn pod nie planowo miały wejść grube getry na mrozach... Teraz bez getrów sa ledwo :tak: i w trzecie rurki bardzo elastyczne, więc wybaczają mi tych 8 kg

Spodnie ze sztywnego materiału, które były dopasowane nie przymierzam bo nie chcę się denerwować :tak:

Za to zauważyłam że prawie nie mam w czym chodzić-swetry bluzki itp.
Przed ciążą długi czas i na jej początku głównie chodziłam do pracy :-) w ubrankach służbowych-koszula, polar albo służbowy sweterek i mam straszne braki w garderobie "codziennej".

Ja w ciazy przytylam 13 kg, po porodzie stracilam tylko 5 kg ale nie ma sie co dziwic bo Kinga malutka.
Za to kolejne wydarzenia zadbaly o moja figure. Kolejny miesiac spedzilam z mala w szpitalu, po powrocie jak weszlam na wage to prawie 7 kg mniej, wiec obecnie mam 1.5 kg wiecej niz przed ciaza. Bez problemu wchodze w dzinsy sprzed ciazy za to mam problemy z gora bo moj biust nadal jest znacznie wiekszy. Musze jeszcze sie pozbyc faldy na brzuchu ktora mi zostala.

Waga mi spadła o 11 kg i na razie nic więcej nie spada ale pewnie przez yo, że nie karmię. Ale do wiosny zgubie jeszcze bo od stycznia zaczynam konkretne ćwiczenia tylko szwy mi się pogoją.!!

reklama
Z tymi biodrami to mam tak samo i też wydaje mi się,ze po pierwszej ciązy mimo,ze bylam grubsza to się w spodnie miescilam,a teraz w te same nie umiem się dopiąc,chociaż ogolnie kilogramów mniej:baffled:
Ja zaraz po porodzie ważyłam 8 kg mniej,a teraz po 5 tygodniach jeszcze jakieś 1,5-2 kg.Myslałam,ze szybciej te kilogramy będą lecialy przy cycowaniu:dry:.Do wagi sprzed ciązy jeszce jakieś 6 kg:baffled:,a do wymarzonej (do której spadłam po pierszym porodzie) 10:-p

Do góry