reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

reklama
Chyba mozna, przynajmniej nie slyszalam aby byly zakazane kosmetyki. Jednak ja stosuje jeszcze te kremy co mialam dla kobiety w ciazy -z seri Dax Cosmetics Perfecta Mama.

Ja zawsze byłam z tym ostrożna w pierwszych miesiącach po porodzie, tzn kupowałam tylko te preparaty, na których wyraźnie pisało, że można przy nich karmić piersią. Np teraz używam regeneracyjnego żelu poporodowego Musteli.

Cholerka... jedno 8 kg zeszło w mgnieniu oka. Zostało jeszcze 8 do wagi z przed ciąży, i chyba bedzie z tym kłopot :-/ co spojrzę na wagę to albo ta sama, albo 1 kg wiecej :eek:

Dziewczyny, ja bym się nie obrazila jakby m iz 5 kg zostalo po ciazy, ale lece z waga strasznie w dol i teraz mam tylko jeden kg do wagi sprzed ciazy, brzuch wyglada juz tak samo jak przed ciaza. Zawsze suchar bylam, a teraz to nie amm czasu nawet kiedy zjesc... i boje sie ze bede wygladac za niedlugo szczypior:/

ojej. a mnie niby prawie spadła waga do takiej z jaką zaczynałam ciążę czyli o 16 kg mniej od porodu ale jeszczze zostało 15 kg zapasów z poprzedniej ciąży których nie zwaliłam a teraz to musze w końcu wziąźć się za siebie bo wyglądam jak buła ;-)

Hej babeczki!

Dopiero zauważyłam, ze jest taki wątek na listopadówkach... :-D
Nie mam czasu wszędzie wlecieć, no ale ten temat stał się dla mnie bardzo obowiązujący... :eek:

Mam 5 kg do wagi sprzed ciąży, a przed ciążą miałam 4 za dużo... :-:)-:)baffled::baffled: Tak więc czeka mnie zrzucanie tak naprawdę 9 kg i aż mnie to przeraża... Okropnie się teraz ze sobą czuję, wlazłam w jeansy sprzed ciąży, ale... nie zapięłam się! Brzuch!!! :eek::crazy: Byłam już kiedyś na Dukanie, ale miałam tylko ze 4 kg do zrzucenia, czyli mało i szło mi długo. Teraz mam więcej do zrzucenia, więc liczę na efekt... :zawstydzona/y:

Czy któraś z Was - raczej nie karmiących piersią mam (bo wiadomo, jak się karmi, to ani dieta niepotrzebna, ani nie wskazana) jest na Dukanie?

i ja dziś stanełam na wadze, już sporo za nami,a mianowicie 15 kg spadło zostało jeszcze 4,5 sprzed ciązy ale mogłabym tak jeszcze z 2 kg więcej zrzucić

Ja stanęłam na wadze po 2 tygodniowej przerwie i spadł mi tylko 1kg:((( Czyli razem 13kg mam za sobą ale chciałabym żeby mi szybciej spadło chociaż do wagi sprzed ciąży czyli jeszcze 5kg kurde karmię piersią i piję dużo wody ale chyba muszę odstawić herbatniczki bo mogą mi tą wagę psuć. hmm...

Mary-beth ja bym Ci odradziła teraz Dukana bo organizm sporo wyniszczył się podczas ciąży, a Dukan okropnie niszczy organizm. Poczekaj może jeszcze z nim a weź się za ćwiczenia po prostu i pij dużo wody powinno pomóc.

reklama
Niuniunia - no, własnie czytałam sporo negatywnych info o Dukanie... :baffled::baffled: Będę się musiała mocno zastanowić, ale przyznam, ze okropnie się czuję w swoim ciele!... :baffled: Z konkretnymi ćwiczeniami czekam do końca połogu bo miałam CC, a potem wracam na siłownię. Nie mogę się doczekać! :-D

Ostatnia edycja:
Do góry