reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Zgadzam się z Andrzeliką - Mim ma rację, faktycznie jak będziemy tak mówiły głośno że tu za dużo tu za dużo, tu i tam źle to faktycznie przestaniemy być atrakcyjne. Choć ja w sobie nie widzę za grosz atrakcyjności

Trzeba myslec pozytywnie :) Zarowo teraz jak i po porodzie.
Pamietam ze siedzac w domu z dzieckiem, w niemodnych ciuchach wiele mam czuje sie nieatrakcyjnie. Ale mozna to zmieniac na wiele sposobow. Robic cos milego dla wlasnego ciala - kąpiele z pianą, malowanie paznokci, wizyty u fryzjera czy kosmetyczki. Cokolwiek co poprawia nam nastroj aby dobrze sie czuc z macierzynstwem.

Ja najgorzej czuje sie rano, jak wstane z lozka i przypadkiem zobacze siebie w lustrze. Ale gdy sie ogarne, zrobie makijarz i zaloze cos wygodnego i ladnego od razu jest mi lepiej.

A dodam jeszcze ze idac ulica bardzo czesto ogladam sie za ciężaróweczkami albo mami z wózkami myslac sobie że doskonale wyglądaja. A macierzynstwo ani trzoszke nie odbiera im uroku :)

Zeby inni widzieli w nas atrakcyjnosc trzeba w nia wierzyc i sie do niej poczuwac.

Wiecie co jest fajne?
Profesjonalne sesje zdjeciowe dla ciężarnych. Te fotki ktore widzialam wygladaja naprawde sexi.

3mam kciuki za Was dziewczyny abyscie sie czuły rewelacyjnie i piękne w ciąży :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja teraz czuję się dobrze wtedy kiedy... czuję się dobrze ;D ale jak widzę młode mamy z przetłuszczonymi włosami w wyciągniętych dresach na mieście to mam dreszcze i obiecuję sobie że ja taka nie będe że zawsze znajdę czas dla siebie... zobaczymy
Teraz gdy np od 3 dni leże w łóżku prawie cały czas nie maluję się nie układam włosów itd ale jak tylko gdzieś musze wyjść to makijaż jakiś ładny ciuszek i zrobione włosy obowiązkowo!!!

Bryszka to powiem ci ze u mnie po osiedlu chodza tylko takie sexi mamuski :p ze az milo popatrzec ;) albo nawet zazdrosc czasem czlowieka bierze.... A takiem w dresie czy zaniedbanej to juz wieki tutaj nie widzialam.
No ale to motywuje zeby im dorównac i samej wygladac dobrze.

ja też jak jadę do sklepu, czy gdziekolwiek maluje się, i ładnie ubieram dlaczego mam sobie to odbierać trzeba dbać o siebie, po porodzie też bym nie chciała stać się typową mamuśką i kurą domową taką w dresie i bez makijażu z tłustymi włosami, ja chcę być dla męża atrakcyjna i sama też czuć się dobrze, a po porodzie będzie czas stopniowo żeby się ogarnąć i wrócić do formy nie ma co tego zostawiać na później nie raz też patrze matki z dzićmi i są takie babeczki zadbane i super wyglądają też chcę być mamą, ale sexi :p

Bryszka to powiem ci ze u mnie po osiedlu chodza tylko takie sexi mamuski :p ze az milo popatrzec ;) albo nawet zazdrosc czasem czlowieka bierze.... A takiem w dresie czy zaniedbanej to juz wieki tutaj nie widzialam.
No ale to motywuje zeby im dorównac i samej wygladac dobrze.
JA miałam taką koleżnkę młodą mamę zawsze zrobiona na maxa nawet po domu w szpilkach zasuwała robiąc obiad czy latając z mopem a ja w nią wpatrzona jak w 8 cud świata że się chce itp. Obiecałam mojemu kochanemu że nigdy nie stanę się taką paskudną kurą domową że postaram się być zawsze zadbana i wygladać dobrze a czy się uda????? myślę że jak najbardziej ;D

ja jestem w 4tym miesiącu, i powiem Wam, że czesto czuję sie nieatrakcyjna, chociaż pewnie wiele z Was powie, że jeszcze nie mam powodu. Często miewam dziwne myśli, że mojemu partnerowi spodoba się ktoś inny, bez brzuszka. Mam 167cm i ważę 58kg.
Mój facet jednak zachowuje się w tej sytuacji naprawde świetnie. Ciągle powtarza mi, jak bardzo jestem dla niego atrakcyjna, jak bardzo podoba się mu moje ciało, moje powiekszajace się piersi, brzuszek. :) Myślę, że takie wsparcie wiele znaczy dla Nas - przyszłych matek :)

Gabryś- nie martw się, mój mąż jeżdzi w trasy, zastanawiałam się czy ogląda się za innymi myśle, że tak, bo chłopy tak mają, ale za nami tak samą inni faceci się oglądają także to norma u nich :p ale póki nie dotknie innej jest dobrze :) Ja ufam mojemu mężowi bardzo nigdy mnie nie zawiódł, i to nie prawda, że ty masz brzuszek to on ma chęć na taką bez on jest szczęśliwy, że będzie miał dziecko mężczyźni lubią się chwalić swoimi kobietkami w ciąży, że to ich dzieło :) także się nie stresuj my też jesteśmy seksi z brzuchem i nie jeden facet uważa, że to jest seksowne.

andrzelika - pewnie masz racje, tym bardziej kiedy naprawde widze, że mój partner nadal podnieca się na widok mojego ciała, żeby nie powiedzieć, że bardziej niż przed ciążą :p
irytuje mnie fakt, że częśc moich ubrań jest na mnie za ciasna, lub zle na mnie lezy, ale zdaje sobie sprawe z tego, że to naturalne.
Zastanawiałam się, jak modnie mozna wygladac w czasie ciązy, szukałam anwet czegoś w necie, ale w sumie nie znalazłam nic godnego uwagi.. A Ty? stawiasz na wygodę, czy chcesz wygladac równiez seksownie, i ładnie? :)

Dziewczyny ja teraz jak mam urlop to daje twarzy trochę odpocząć od kosmetyków a tak to dziennie makijaż. Staram się tez ładnie wyglądać, choć mam dni że najzwyczajniej gorzej czuję się ze sobą:zawstydzona/y: Mój D. niestety nie ma w naturze mówić mi komplementów, więc czasem mi tego brakuje:-( Ale powiem Wam, że mimo widocznego brzuchola widzę na sobie spojrzenia mężczyzn;-) Być może dla nich jesteśmy pełnowartościowe z takimi brzusiami:-D Ale sama czuję się jakoś mega nie sexi.... ostatnio jak się z D. trochę przytulaliśmy to jak dotykał tego mojego wielkiego brzucha, czułam ze on jest takie nieseksowny... masakra

reklama
tak to juz jest dla siebie nie jesteśmy atrakcyjne a dla mężczyzn tak. mój czasami mówi do mnie grubasku, ale wiem że mu sie teraz podobam, widzę jak na mnie patrzy, tylko na piersi robi wielkie oczy bo zawsze takie kruszynki były a teraz cytuje "big cyce":)
ja sie tam prawie nie maluje, bo jakoś mi się nie chce byle oczy były wytuszowane, a no i latem żeby troche skóra odpoczeła, ale staram się ubiorem nadrobić:)

Ostatnia edycja:
Do góry