reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

onanana - ja równiez czuje sie mniej atrakcyjnie niż dawniej, grubo, choć musze przyznac, ze jak narazie wszystko idzie mi ' w brzuszek' :)
Co do dotykania brzuszka przez swojego faceta, to przeciez wlasnie wtedy powinnas czuć się bardziej atrakcyjna! Mój facet często się do niego przytula, a nawet mówi :p
Pogadaj ze swoim, opowiedz mu, kiedy maluszek słyszy, jak przyzwyczaja sie do głosu tatusia i mamy, a kiedy urodzi się, udpokaja się słyszajac je :) moze to spowoduje, ze bedzie chcial do niego mówić :)

aneczka - jesli chodzi o piersi, to mój facet równiez nie moze nadziwic się, jak bardzo urosły :p sama jestem zdziwiona, zwłaszcza, ze wczesniej równiez były maleńkie.
a jak u was z rozstępami? pojawiaja się?

reklama
Gabryś- ja stawiam na wygodę, ale nie też taką na maksa, że chodzę w dresie, bo nakładam leginsy do tego jakieś bluzko tuniki koszulowe z różnymi akcentami w róźnych kolorach , sukienki nosze :) oczywiście nie ze szpilkami tylko balerinki, nie mam za wielu też ciuchów, bo w swoje spodnie to mogę pomażyć żeby się zmieścić, bo przytylam 10kg. Staram się ubierać zawsze inaczej jak gdzieś idę, oczywiście w domu na wiosce nie widzę sensu strojenia się i malowania, ale na miasto zawsze się ubieram ładnie i lubie podkreślać swój brzuszek bardzo :)
Rozstępy troszkę mi wyszły na tyłku, ale mam to gdzieś w końcu będe mamą.

Onanana- też pomimo brzuszka widzę oglądanie się mężczyzn za sobą :) miłe to jest, dzięki temu też czujemy się nadal atrakcyjne...

Aneczka87-Mój też jest zachwycony moimi cycuszkami :p

Gabryś w takich codziennych sytuacjach to on gada i przytula, daje buziaki itd.czasem muszę mu przypomnieć o naszej królewnie, bo mój mąż z natury nie jest zbyt wylewny, on jest nawet nieśmiały i widzę że głupio się czuje kiedy ma gadać do brzucha. Źle to ujęłam, bo chodziło mi o to, ze w sytuacji intymnej jak dotykał mojego brzucha to jakoś tak nieatrakcyjnie strasznie się wtedy czułam. A piersi też mi dosc urosly, choć asze mialam takie dobre B a nawet C i powiem szczerze że jesli chdzi o rozmiar to lubiłam swój biust- nie był ani za mały ani za duży. A teraz mnie denerwuje że co ubiorę to na pierwszym planie te cycki... heh... kobiecie nie dogodzisz;-)

a mój mąż lubi gadać do brzuszka i go masować :p wczoraj pozwoliłam sobie na co nie co nie przeszakadzało mi, że trzyma za niego :) może robi to, bo chcę być pewniem,że maleństwa nic nie ugniata ;)

andrzelika - ja już zanim zaszłamw ciązę, to uwielbiałam legginsy wszelakie, wiec teraz nadal w nich chodzę, więc widze ze mamy podobny styl ubierania. Nieraz chcialoby się ubrac spdóce, z wyzszym stanem, a tu brzuszek i nic z tego .. Szczerze, to mowi się, zeby wychodzić jak najwiecej w czasie ciazy, bo jak bedzie malenstwo, to nie bedzie czasu, ale przestałam miec ochote, kiedy wychodze i widze te wszystkie odpicowane chude dziewczyny ..
Ja równiez mam na tyłku rozstępy .. ale facet pociesza mnie, że ' on nic nie widzi' :p

onanana - rzeczywiscie, ja jestem zadowolona aktualnie ze swojego biustu, i nawet wczoraj mowiłam, że nie chciałabym wiekszego bo to juz czułabym sie dziwnie, no ale niewiadomo jak to bedzie .. widzę, że już wiesz, że bedzie dziewczynka! :)

ja uważam żeby czuć się atrakcyjnie to same musimy zaakceptować nasze ciało a w czasie ciąży ciało kobiety niestety się zmienia możemy podkreślić nasze najlepsze atuty strojem np. rosnący brzuszek, powiększający biust i czuć się dobrze a latem tym bardziej tyle jest pięknych sukieneczek, tunik jest w czym wybierać a panowie nie tylko zwracają uwagę na szczupłe panie bo te okrąglutkie też się podobają panom.

Gabryś ja takze sporo w legginsach chodzilam przed ciaza, a sa tez wersje legginsow dla kobiet w ciazy. Natomiast teraz w lecie zamienilam legginsy na alladynki i tuniki do tego. Czuje sie w tym bardzo wygodnie i atrakcyjnie :)

No i bardzo lubie sukienki, ale mam tylko kilka w ktorych fajnie wygladam z duzym brzuchem. Jednak zdecydowanie wole Alladynki rybaczki i tuniki do tego.

U mnie na osiedlu jest plac targowy a na nim cale mnustwo ubran a'la ciązowych. Ale i tak kupuje wiekszosc na allegro bo ceny o polowe nizsze a na aukcjach nieraz za kilka złotych (nowe!)

*** Extra GrzybeK 'S' MoDnA BluzkA na Ciąże *** (1711310556) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/zjawiskowa-tunika-ciazowa-l-super-mama-i1709514813.html

Oto jeden z przykładów :-)
Bluzka grzybek w rozm S raczej przyda sie po ciazy ale zalicytowalam te wieksze rozmiary biala i czerwona, oraz takie tuniki z długimi rekawami.

*** Marszczona TUNIKA ciążowa '2XL' New Style *** (1711310505) - Aukcje internetowe Allegro

Jak lubicie licytowac to zajrzyjcie na aukcje tego sprzedawcy.
Na "kup teraz" ma wysokie ceny, ale na aukcjach od 1zl i mozna kupic wlasnie w smiesznej cenie fajne ciuszki ciążowe :tak:

Ostatnia edycja:
mam tego grzybka, tylko białego, kupiłam go za 50zł u siebie w mieście ..
jak bede miala czas, to chce poszukac w necie jakis ładnych zestawów ubran ciązowych, co do czego ubierac, itepe :)
ogolnie to tez chciałam sie kiedys wybrac na rundke po krakowskich ciuchlandach, moze cos wygrzebać ciekawego, ale jakos nie moge sie zebrać, a czasem mozna znalesc coś swietnego.
Ktoras z Was tam kupuje? :)

reklama
Gabrys ja w Krakowskich ciuchlandach jak najbardziej tak ;) Przynajmniej w Hucie moge ci conieco polecic jesli chcesz.

Do góry