reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

no ja to zrobilam wielkie oczy dzis jak na wage stanelam:d 67kg:D wychodzi na to ze 9-10 przybylo:d hehe a nie widac tego w ogole, no moze nogi galarety ale tez nie tragicznie:) no ale za to brzuch ogromny:) moja mama mowi ze jak na 6 miesiac to bardzo duzy:) ale ja sie ciesze bo pewnie dziecie przybralo na wadze, pewnie duzo wod jest i najwazniejsze zeby dziecieciu bylo dobrze:) mam nadzieje ze w III trymestrze nie przytyje juz jakos wielce duzo:) no ale najwyrazniej tak juz musi byc:)

Nie martwie sie ale zdzwienie bylo dosc spore;)

reklama
Ja rozstepów póki co nie mam. Stosuję Perfecta Mama od 4 miesiaca, ale nie wiem czy to to czy geny, bo moja mama rozstępów nie ma. Natomiast mój celulit to tagedia!!!! Juz przed ciażą sobie spory wychodowałam, a teraz to juz na to patrzeć nie mogę. Nie wiem jak ja sie tego pozbedę:-(

Margana ja to samo celulit mam masakra i wcześniej też miałam ale smaruje się też kremem z perfekty i miałam masaże robić ale coś mi to nie wychodzi..:baffled:

ankusch moze nam meżowie po porodzie jakieś zabiego sprezentują;-)Bo ja na prawdę nie wiem jak się tego pozbędę! Tzn. wiadomo, ze wszystko nie zejdzie, ale zeby choć o połowę zmniejszyć.

Ja też mam rozstępy na udach stosuję Pharmaceris Foliacti i jest bardzo fajny, rozstępy faktycznie zaczynają trochę robić się bledsze więc mam nadzieję, że znikną do końca ciąży.
Celulit też mam na nogach wyhodowany trochę wcześniej, zastanawiam się czy można stosować kremy antycelulitowe w ciązy. Co o tym myślicie?

Powiem Wam, że jak widzę dziewczyny z brzuchami i są wysokie to im zazdroszczę, mają chude nogi, i nie widać celulitu... A ja mam 164cm wzrostu i no trochę jednak u mnie jest zawsze gorzej bo wszystko zaraz widać.

Dziewuszki ja też mam cellulit na udach i na dupsku, wcześniej miałam ale b. mało widoczny teraz jest większy, rozstępów na razie nie widzę (mam stare na tyłku), i od początku ciąży na plusie niecałe 4 kg - także rosnem :-D

Niuniuna to ja mam to samo, 160 cm wzrostu i nie za długie nóżki:baffled:
Niestety w ciąży nie mozna uzywać kosmetyków antycelulitowych i nad tym bardzo ubolewam.
A myślicie, ze te przeciwko rozstępom też trochę działają na cellulit?

Dziewczyny mi tez celulit sie pojawil, wczesniej tez mialam troche ale tylko na tylku a teraz jest wiecej. Mam nadzieje ze uda mi sie go pozniej pozbyc. A rozstepow narazie nie mam zadnych, nigdy nie mialam, moze to za sprawa genow bo moja mama do dnia dzisiejszego nie ma zadnych.

Dziewczyny a ja mam na biuście tak megastyczne rozstępy że wątpie że się ich kiedykolowiek pozbędę! Co gorsza moja waga wyjściowa to było aż 80 kilo, więc teraz waże już 88, a gdzie ta do końca ciąży! Chyba do setki dobije!

reklama
trudno będziemy musiały pokochać swój stan i ciało :p jak nam nie zejdzą te celuity i rozstępy, a na pewno do końca nie, co będziemy się martwić ja znam dziewczyny w wieku 13 lat co już mają z tym problem, a my po ciąży to mamy wszelkie prawa do tego, jak ktoś ma jakieś, ale co do naszego wyglądu to trzeba mu powiedzieć, że pogadamy jak urodzisz dziecko :p

Do góry