reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Ja na nieszczęście przed ciążą swoje już ważyła ( ze względu na spore problemy z tarczycą), na początku schudłam 5 kilko, ale już nadrobiłam 4kg, więc w sumie w 21 tygodniu mogę stwierdzić, że na razie mam -1 kg. Niestety mam teraz wilczy apetyt, więc pewnie nadrobię swoje :/ ale mój M. (małżonek) cały czas mówi, że jestem w ciąży i żebym się tym nie przejmowała :)
I ma rację wiadomo trzeba jeść rozsądnie ale ja tam sobie nie żałuję zbytnio niczego jak urodzę będe sporo rzeczy musiała sobie odmówić a i przy maluszku będzie co robić więc się większość-jak nie wszystko-zrzuci!

reklama
ja w 22 tc jestem jakieś 5,5 do przodu czuję się coraz cięższa zaczyna mnie już przybywać wszędzie nie tylko w pasie nogi pupa ręce buzia jak księżyc w pełni.... nie jest dobrze ;D
no to ja mam identycznie:) dzis rano sie wazylam:)

No i sie ciesze ze skoczyla waga bo znaczy ze dziecko dokarmiane:) no i gin kazal wiecej jesc i dolozyc wiecej bialka:) no to jem co dwie trzy godziny:))

a co dosmarowania to ja sobie kupilam tez w rossmanie ale krem wlasnie i uwazam ze jest super i bardzo fajnie nawilza. Oliwka wysusza mi skore niestety i swedzi mnie po niej.

Wokol pepka popekaly mi naczynka i na brzusiu tez, ale najwazenijesze jest dziecko:)

Jeśli mogę się "pochwalić", to u mnie również 5 kg na plusie. Ostatnio chyba sporo jem i wstręt do słodyczy również mi nieco przeszedł... :-D Ale co mi tam, dzidzia jest najważniejsza. :-) A jeśli chodzi o rozstępy, to ja używam kremu Mustela, bardzo polecanego i przez kolezanki i ginekologa.

mustela-500.jpg

Ja używam pharmaceris. Mustela są podobno bardzo dobre, ale mają też swoją cenę, niestety, a wydatków teraz nie mało. Staram się smarować 2x dziennie i mam nadzieję, że dotychczasowe znikną a nowe się nie pojawią. Ale cóż, opinię o rozstępach powiem Wam po porodzie ;)

Propo rozstepow dodam jeszcze ze gin w pierwszej ciazy uznal oliwki za najbardziej skuteczne i obojetne jakiej firmy. Wtedy mi pomogly, ale brzuszek rosnol powoli. Tym razem rosnie szybko i juz mam zaczerwienienia na brzuszku. tak czy inaczej oliwka przynosi mi olbrzymia ulge na swedzacy brzuszek ;) Lepszy efekt niz po kremie.

Zamiast oliwki używam balsam oliwkowy Ziaji, niestety nie lubię oliwki- to rano a wieczorem przeciwko rozstępom Gerbera. Niestety o Musteli mogę tylko pomarzyć....

Zamiast oliwki używam balsam oliwkowy Ziaji, niestety nie lubię oliwki- to rano a wieczorem przeciwko rozstępom Gerbera. Niestety o Musteli mogę tylko pomarzyć....
ja stosowałam Mustele jakiś czas i choć wtedy brzuszek nie rósł tak prędko jak teraz to powiem szczerze że szału ten krem nie robil... brzuch często swędział... i miała uczucię dość mocno napiętej skóry... uzywam raz dziennie balsam nivea bo nim smaruję ciałko a do tego ze 3-4 razy smaruję kremem bambino takim najzwyklejszym tłuściutkim do tego delikatnie masuję skórę brzuszka by była przygotowana na dalsze rozciąganie i czuję się o 100% bardziej komfortowo niż po tym drogim specyfiku.oliwkę na razie sobie odpuszczam bo jakoś nie przepadam za nią choć może dała by jeszcze lepszy efekt ;D

reklama
Bryszka po kremach brzuszek moze nadal swedziec ;) ja tez tak czuje po kremie na rozstepy, dopiero po oliwce czuje ulge i brak swedzenia skory ;) Warto miec jakies tłuściutkie kosmetyki tak jak piszesz. To one chyba najlepiej przynosza ulge w swędzeniu, a nie te ktore łatwo sie wchłaniaja.

Do góry