reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

w pierwszej ciąży smarowałam się tylko oliwką i nie miałam ani jednego rozstępu chociaż przytyłam 27kg , tym razem też smaruję się tylko oliwką ,a robię to tylko po kąpieli na mokrą skórę bo słyszałam jak kiedyś w tv jakaś kobieta o tym mówiła i jak wychodzę z pod prysznica to się smaruję i czekam aż trochę wchłonie a w międzyczasie suszę sobie włosy itp :)) ,resztę przecieram ręcznikiem papierowym

robie identycznie:tak: i w pierwszej ciązy też tylko oliwką ;-)

reklama
ja to bym powiedziała takiemu komuś kto dokucza na temat wagi : dziekuję za szczerość, ale mam w domu lustro i wagę :p
i niech mu głupio będzie...
Mi tam nie przeszkadza mój wygląd że tyje, bo wiem, że nosze w sobie życie moje szczeście wielkie i nic nie jest teraz ważniejsze a napewno nie moja figura.

Ja też ostatnio częściej czuje głód! wczoraj o 21:30 zjadłam obiad a dzis o 8 rano wiałam mega ssanie w żołądku... i nie było spania
Nutellę wcinam od tygodnia w zastraszających ilościach, planuję ograniczyć się do dwóch kanapeczek dziennie ;)
Na różne niezdrowości baaa nawet fastfoody mam chętkę ale sporadycznie najwyżej raz na miesiąc ślinka mi cieknie na myśl o ohydnym mcdonaldzie ;)

pepesi77 też mam tą oliwkę Babydream z Rossmana ja to nie jestem tak systematyczna, strasznie jestem leniwa jeśli chodzi o nawilżanie ciała mam nadzieję że rozstępy mnie nie dopadną,;-)

No i ja stanelam na wage domowa.... wychodzi 56kg czyli niby od miesiaca nic nie przytulam... Hmmm ale sie okazre dopiero u gina bo oni maja dokladniejsza wage. To mam jakies 2-3 kg do przodu od poczatku ciazy ;)

Ja na nieszczęście przed ciążą swoje już ważyła ( ze względu na spore problemy z tarczycą), na początku schudłam 5 kilko, ale już nadrobiłam 4kg, więc w sumie w 21 tygodniu mogę stwierdzić, że na razie mam -1 kg. Niestety mam teraz wilczy apetyt, więc pewnie nadrobię swoje :/ ale mój M. (małżonek) cały czas mówi, że jestem w ciąży i żebym się tym nie przejmowała :)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry