reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Też znam przypadki gdzie rozstępów nie było całą ciąże i na nieszczęście np kilka dni przed porodem wylazły:/ Nawilżać trzeba, ale to prawda jak ktoś ma predyspozycję to i tak mogą się pojawić (ja mam z czasów dojrzewania malutkie na tyłku, więc w ciąży też niewykluczone , że się pojawią);)

reklama
ja całe życie bez rozstępów a wczoraj mówie do mojego, pokaż mi wzorzec rozstępów bo nie wiem czy mi to na cyckach wyłazi. dodam że mój ma takieeeee rozstępy na dup...e:) i w żartach weź się chłopie za siebie, bo ja lepiej od Ciebie w ciąży wyglądam.

Gola ja mam identycznie na pupie pojawiły się w wieku 14-15 lat
I na piersiach bo niestety ale przed miesiączką okropnie puchły i skóra była tak napięta że aż błyszczała.:szok:

Wiecie co, ja tez mam sporo rozstępów na pograniczu talii i pośladków właśnie z okresu dojrzewania. Teraz zobaczymy jak będzie, ale nie będę rozpaczać, jak się jakieś pojawią. Jeśli smarowanie nie pomoże, to przynajmniej będę miała czyste sumienie, że starałam się im przeciwdziałać.

w pierwszej ciąży smarowałam się tylko oliwką i nie miałam ani jednego rozstępu chociaż przytyłam 27kg , tym razem też smaruję się tylko oliwką ,a robię to tylko po kąpieli na mokrą skórę bo słyszałam jak kiedyś w tv jakaś kobieta o tym mówiła i jak wychodzę z pod prysznica to się smaruję i czekam aż trochę wchłonie a w międzyczasie suszę sobie włosy itp :)) ,resztę przecieram ręcznikiem papierowym

Ja 2 dni temu zaczełam już 6 miesiąc i dziś rano się zważyłam i....+7,5kg:szok: dziś idę do gin po południu jeszcze pewnie z 1,5kg podłapie jak ostatnim razem jak mnie zważyła hehhe wpisała moją wagę z rana co powiedziałam i od tamtej pory pzrez 4 tyg przybyło mi 3 kg szok jak aj tyję..:szok:

ankusch nie przejmuj się wagą byle maleństwo rozwijało się dobrze i było zdrowe. tak jak już nie które mamy pisały, to powinno się 0,5 kg na tydzien przybierać, więc nie jest źle, może maleństwo potrzebuje więcej jedzonka. ja w tym miesiącu też pewnie ponad 2 przybiorę, i tak jak przed ciążą mogłam mało jeść to teraz apetyt mi dopisuje, pewnie nasze maleństwo poszło po ojcu i będzie głodzilą:)

Ja też już czuję, że Maleństwo potrzebuje więcej kalorii, od tyg.częściej doskwiera mi głód, coś w tym musi być, że dziecko między 5 a 6 mies.zwiększa swoją masę ciała dwukrotnie. Zobaczycie dziewczyny, szybko zrzucimy te kg po ciąży. Najważniejsze, żeby nie obżerać się pustymi kaloriami (choć czasem ciągnie mnie do Coli).

reklama
mnie też ciągnie do niezdrowych przekąsek, musialam ograniczyć moją kochaną nutellę, za to wczoraj wpierniczyłam tą mega paczkę laysów paprykowych, aż mnie gardło szczypało po nich :zawstydzona/y:

Do góry