reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

reklama
angun na noc oliwka i to w coraz wiekszych ilosciach, a rano krem na rozstepy Dax Cosmetics Perfecta Mama -uwielbiam ta serie :) Wiesz ja zakupilam sobie takie majtki zakladane na brzuch i jak smaruje sie oliwka to w takich majtakch nie przeszkadza mi tlusty brzuszek :) W pierwszej ciazy nie mialam takiej bielizny i przyznam ze plany mi zostaly na koszulkach nocnych po oliwce - ona jednak bardzo brudzi.
MAJTKI CIĄŻOWE NA BRZUCH CANPOL (1671741605) - Aukcje internetowe Allegro

Bryszka wspolczuje niemilych uwag kolezanek. czasem czlowiek cos glupiego powie i sie nie zastanowi, no masakra.

Bryszunia A to france! Widać same zakompleksione, albo i ciąży i dzidziusia zazdroszczą!Takie uwagi niech se dla siebie zachowają, nie przejmuj się, czasem ludziom przyjemność sprawia gdy widzą, że komuś przykrość zrobią. A niech im wszystkim dupy urosną do XXXXXXXL, wkurzają mnie takie teksty! No, ciężarna spokój ma mieć.

Kobieta w ciąży niestety tyje i nikt ani nic tego nie zmieni każdą to czeka ;)
Ja nie sądze bym była jakaś masakrycznie gruba skoro wchodzę w nieciążowe ciuszki... nie licząc spodni... jestem niska i teraz chodzę tylko w płaskich butkach więc to może potęgować wrażenie że wyglądam jak piłeczka

Kobieta w ciąży niestety tyje i nikt ani nic tego nie zmieni każdą to czeka ;)
Ja nie sądze bym była jakaś masakrycznie gruba skoro wchodzę w nieciążowe ciuszki... nie licząc spodni... jestem niska i teraz chodzę tylko w płaskich butkach więc to może potęgować wrażenie że wyglądam jak piłeczka
Dokładnie. Kobieta w ciąży musi przytyć - taka jest prawidłowość. Na pewno wyglądasz ślicznie i głupim gadaniem proszę się nam nie przejmować!

Ja mam 2kg na plusie na razie, zastanawiam się, czy wszystko ze mną w porządku :szok:

Bryszka, olej te baby, Gola ma rację - one zazdroszczą i tyle :-D A potem na pewno w ciąży każda z nich przytyje 5x więcej i dopiero zobaczą :D

u mnie- 20tc 5kg na plusie rozstępów na razie nie mam, Bryszka nie ma co się przejmować ja też jestem niska i chodzę teraz często w płaskich butach wiadomo wygodniejsze i też czuję się jak kulka chociaż nie odczuwam tych 5kg a wiadomo jak się założy but na obcasie to od razu figura robi się bardziej smukła.:-)

Bryszka nie przejmuj się! Ja szczególnie w pierwszych tyg.ciąży szybko się zaokrągliłam (duży apetyt sic!) i trudno mi było z tym.
Nawet jak mój mąż pieszczotliwie raz zwrócił sie do mnie: "Ty mój żarłoczku", to mnie takie nerwy wzięły że nawet przy teściowej i jej przyjaciółce powiedziałam (pierwszy raz w życiu!) sp......j, czego trochę później żałowałam, ale wiadomo- hormony robią swoje :-D
Ale teraz jak już ładnie widać brzusio, proporcje się zmieniły i zobaczysz, że to właśnie na okrągły brzuszek ludzie będą najczęściej zwracali uwagę a nie na dodatkowe kilogramy!

Głowa do góry!

Niestety nic nie poradzimy na to, że w ciąży się tyje i dobrze o tym wiemy, ale takie uwagi otoczenia wcale nie są miłe.
A propos kremów i rozstępów. Ja na dzien używam kremu na rozstępy i podczas kapieli oliwkę dla dzieci, lekko ją zawsze spłukuję po chwili, wtedy nadmiar mi się nie wchłania w ubrania

reklama
Mój mówi na mnie Bunia ;)
Na początku ciąży nie wiele jadłam w sumie to dopiero od jakiś 3 tyg mi tak apetyt dopisuje że szok i te słodkości no nie moge się oprzeć ;( lody , ciasteczka, chlebek z nutellą ;D
Ja używam po prostu balsam do ciała nivea... tylko w większej ilości a na noc krem bambino
Podobno jeśli ktoś ma predyspozycje do rozstępów to niestety ale kremy raczej nie pomagają ;( choć opinie są podzielone... .niektórzy polecają smarować oliwą z oliwek... lub masłem ;/ moja znajoma smarowała oliwką buteleczka starczała jej na 3-4 dni tyle tego lała na brzuch a dwa tygodnie przed porodem wylazły jej mega rozstępy i pękła skóra przy pępku, więc kolejny to dowód że różnie bywa... lecz wiadomo skórę należy w tym okresie intensywnie nawilżać ale ja nawilżam całe ciało bo zaczynam rozrastac się wszędzie a brzuchatka smaruję o dwa razy częściej niż resztę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry