aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
wg tej zasady u nas ok - waga potrojona:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja w jakimś kalendarzu rozwoju dziecka wyczytałam, że w dziewiątym miesiącu dziecko powinno potroić swoją wagę urodzeniową. Jeśli to prawda, to przestaję się martwić grubaskowatością Muszka ;-) Urodził się 3800g a waży 10500g w ubranku więc wychodzi na to, że jest ok
Pozdrawiam
No to jesteśmy już dwie, bo moja Martyna przez miesiąc też przybrała tylko 100g. A wcześniej to nie była jakaś rewelacja- przybierała 400g na miesiąc.Też się pocieszam, że to chwilowe.. Najśmieszniejsze jest, to, że ona bardzo dużo je. Właściwie nie ma takiej potrawy, która by jej nie smakowała. Sama już nie wiem co robię nie tak....
Ivon- byłam dziś u lekarki i zapytałam o małe przybieranie Martynki. Powiedziała, że nauka samodzielnego poruszania się to dla dziecka bardzo duży wydatek energetyczny i może wystapić taki mały przyrost wagi. Tak samo może trochę przystopować, jak zacznie chodzić. To mnie uspokoiło, Tym bardziej, ze od zeszłego tygodnia mała przybrała 150g :-) :-) :-)
A co do potrajania wagi, to czytałam, że jak dziecko skończy rok