reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

reklama
Kinga, Zuzia, dzięki za pocieszenie:-)
Dziś byłyśmy na pobraniu krwi z paluszka. Kinga nawet nie zapłakała, patrzyła tylko zdziwiona co to takie czerwone na jej paluszku.

Moja Kinga waży niestety tylko 7100 g i w ciągu 6 tyg. przybrała tylko 100g. :-( .

No to jesteśmy już dwie, bo moja Martyna przez miesiąc też przybrała tylko 100g. A wcześniej to nie była jakaś rewelacja- przybierała 400g na miesiąc.Też się pocieszam, że to chwilowe.. Najśmieszniejsze jest, to, że ona bardzo dużo je. Właściwie nie ma takiej potrawy, która by jej nie smakowała. Sama już nie wiem co robię nie tak....:no:

My dwa tygodnie temu bylismy na wazeniu waga wskazala 9700 ale lekarka powiedziala ze waga duzo zawyza :baffled: na dodatek wazony Brianek byl w bluzie dresowej i pampersie no to chyba wazy tak gdzies z 9400:happy:

Fajnie macie pióreczka cieszcie się bo prawie 12 kg noszenia to nic ciekawego. Ja chudne dziecko tyje :( I ta cholerna anemia ciągle jest mimo brania zelaza i witamin. Niech on juz przystopuje z ta wagą :-(

Włosy mi schną to mam jeszcze chwilkę, żeby poczytać co u Was. Filipek był ważony w szpitalu i wyszło 9 kg czyli że przez 1,5 miesiąca przybrał 0,5kg czy to nie za mało? Na siatce centylowej wyszło, że jest na 50. To chyba ok, nie? Tylko martwi mnie te 0,5kg, mimo, że wiem, że teraz już dzieci nie będą przybierały z ta prędkoscia jak kiedyś.

catherinko, pewnie, że dobrze :-)

myslę, że gdyby leżały jak kiedyś, to przyrost wagi byłby większy.

a to przecież żywe srebra, wszędzie "wlezą", więc "kilogramy" tracą

milla u mnie to samo:( też mam nadzieję,że mała przystopuje, bo jak tak dalej pójdzie to obie będziemy ważyły tyle samo...

Ja w jakimś kalendarzu rozwoju dziecka wyczytałam, że w dziewiątym miesiącu dziecko powinno potroić swoją wagę urodzeniową. Jeśli to prawda, to przestaję się martwić grubaskowatością Muszka ;-) Urodził się 3800g a waży 10500g w ubranku więc wychodzi na to, że jest ok :tak:
Pozdrawiam

reklama
Do góry