reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

abryz TATUS??
no ładnie przybieracie my niestety ciągle mamy z tym problem
gdzie wszystkie inne czyli wasze kochane dzieciaczki mają
do 6 tygodnia ponad dwu kilowy przyrost masy ciała
tak u nas jest zaledwie kilogram.

wiem kazde dziecko inaczej ale ona była tuz po jedzeniu jak ją wazyli wiec chyba trzeba zminusowac jeszcze jakies 100 g
a sama nie wiem i na sztucznym jest i nie ulewa, ale sie wydłuza 4cm w dwa tygodnie.

reklama
heksa, nie martw sie, juz kiedys pisalam, ze ja przez pierwszy miesiac zycia przybralam 100g......poprostu niecierpialam jesc i cale dziecinstwo tak mialam (dopiero niedawno polubilam jedzonko ;) )

Olaf byl dzisiaj wazony i ma 4,680kg ;D
jakos tydzien temu bylo 4,300
a przy porodzie 3,400
:D
a mierzy sobie 56,5cm
tez nie wiem kto go bedzie nosil, bo juz jest ciezki nasz klopsik :D
moze by sie tak chodzic nauczyl? ;)

staram sie nie martwic i nie myslec duzo o tym ale jak czytam ten wątek to sie załamuje
nic na to nie poradze
wiem ze to nie tragedia bo inaczej juz by lekarze zareagował,
a narazie mamy tylko kontrole co tydzien wagi. jesteśmy dobrej myśli.

heksa ty to sie nie martw. Moja Ania waży mniej niż twoja Natalka a taka sama miala wage urodzeniowa. W 6 tyg.wazy 3670g. Jednak nie jest wazne ile przybiera tylko czy w ogole przybiera. Kazde dziecko jest inne. Wazne zeby jadlo i nie wymiotowalo. Ja sie jej waga nie przejmuje :)

a u nas po dzisiejszej wizycie u lekarza
przy wypisie 3120gr
dzisiaj po 6 tyg 4500gr
ale sie darla dostajac szczepionki ze myslalam ze tez sie bede darla razem z nia

Gosiek, już Jakubowi niedużo brakuje do maskotki Michelina. Piotrek też był taki klusek, a teraz to z niego patyczak (waży tylko 23kg). Jest najchudszy w klasie :-)

reklama
Do góry