reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

biedronka moja Karolinka to tyle waży teraz :) waży dokładnie 15kg i ma 105cm wzrostu. Niektórzy mówią, że jest chuda, a ona po prostu teraz urosła i wyciągnęła się...

Ania dzisiaj ważyła 3760g i trochę mało przybrała od ostatniego razu, ale lekarz powiedział, że jest ok. Gorzej by było gdyby wcale nie przybierała albo traciła na wadze. Sama się trochę dziwię, bo jak była na samej piersi to dużo więcej przybierała niż jak teraz ją dokarmiam. Nie wiem co o tym myśleć...

reklama
a mój MIrek wg wagi dla dorosłych waży coś koło 7 kg.
Wczoraj ubrałam już go w pampersy "4", Haggisy nosi dalej "3" - oj rośnie z niego spore chłopisko ;D

niezle gosiek ;D
biedronka moja siostra wazy tyle samo co brat, a jest miedzy nimi 2 lata roznicy, w pewnym momencie go dogonila i tak im zostalo, ona jest duza, on chudzinka i tak wyszlo (teraz maja 9 i 11lat wiec sie troche zmienia sytuacja ;) )

Nasza Hafsa wazy juz 5,7kg!!!!!! A przy urodzeniu wazyla 3130!!!tzn ze  w 8tygodni prawie podwoila wage, ale lekarz mowi ze jest w porzadku!
aha i mmierzy 60cm, czyli 9cm wiecej!!szybko rosnie!!mamy juz cala reklamowke ciuchow dla braciszka lub siostrzyczki Hafsy:):):)

Gosiek!!!Moaj Hafsa tez juz 3ojki pampersowe nosi, a huggiesy nie wiem, bo teraz nie uzywamy, i w sumie nie wiem ktore kupic, a huggiesy 3ki sa takie jak pampersy?mozesz je porownac?

Izusia t w takim razie nie jestes smaa!nasza mala tez w takim tempie przybiera!!a ja myslam ze moje dziecko jste takie duze!!a bylas juz na 6weeks check up?mial juz sczepionke?ja juz bylam na 8weeks szczepionce i nawet nie wiesz jak mala caly dzien plakal, dr ostrzegala ze te miejsca sa bolace dla dziecka i nie mozna tam dotykac, a ja durna zapomnialam sie i jak przewijalam dotknelam i zaczela plakac, biedna cierpiala caly dzioen, i tak zalosnie polakal, ze i ja mialam ochote plakac, ale sie rozpisalam ::)

no i juz po kłuciu nawet laseczka nie płakał dostała by lody w nagrode,ale niestety
jest za mała więc pewnie skorzysta tatuś
waga ur.3100
najnizsza 2900
w 6tygodniu 4000

dług ur 53cm
w 6tyg 60cm

reklama
My też już po szczepieniu.
Mierzony nie był, tylko ważony:

waga urodzeniowa: 4080g.
waga w 6 tygodniu: 6280g. (w czwartym tygodniu ważył 5700g., więc w ciągu 2 tygodni przybrał 580g.)

Kto go będzie nosił ??????

Do góry