reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga naszych bobasków ;)

l@nka, my mierzymy "podstepem" - po kąpieli, jak Mała wycieram i nacieram oliwką to ona się tak fajnie pręży i prostuje jak struna :tak: wtedy kładziemy obok miarę - mąż na chwilę przykłada rękę do główki, ja do stópek - i już wiadomo ile mamy centymetrów do kochania ;-)

reklama
U nas przez pierwsze pół roku Ania powolutku przybierała na wadze - jak była tylko na cycku. Nawet się martwiłam, że za mało. Jak było 150g na tydzień to się cieszyłam. Potem wprowadziłam słoiczki, coraz więcej i chyba ostatnio za dużo dawałam, bo nagle Ania zaczęła przybierać po 250g na tydzień (od początku była na 25 centylu i nagle wskoczyła na 50) - teraz kiedy powinna mniej niż kiedyś. Przy tym dużo się rusza (pełza po całym mieszkaniu) i jest bardzo ruchliwa i żywa. Poprawiły się też kupki - codziennie robi jedną kupkę (może pamiętacie jak pisałam, że była jedna kupka na tydzień). No i nam trochę waga podskoczyła. Ale od jakichś 3 tygodni daję jej mniej tego jedzenia słoiczkowego i znowu przybiera po 120-150g na tydzień.

Także jak ważyliśmy ją w tą niedzielę to miała 8910g.

my dziś Kiniuśka 8 miesięcy i w sumie prawie 9 miesięcy bez 11 dni czyli jakby 8,5:)))))))))))))))
waga:12.300g
wzrost:75cm:)

Biedronka - no nieżle :tak::tak:
a mi pani z basenu chce odchodzić Mirka - załatwiła dodatkowy basen i pokazuje ćwiczenia na pracę nóg

reklama
Lalka pisze:
Lalka pisze:
Lalka pisze:
Lalka pisze:
Lalka pisze:
Moj Oskar:
po urodzeniu: 2980
najniższa: 2640
przy wypisie: 2760
po miesiącu: 3600
4 miesiące 7980g :)
dzis sie wazylismy 8,9kg :) - dzis tzn 19tydz
9,5 kg - 5m19d :)
11,4kg - 8m23d :)

a wzorst to nie wiem, bo na kontroli mi dziecka nie mierza :/
12kg - 9m1t3d :)

kurcze - to co ja mam powiedzieć - jak mój waży coś koło 12 kg :szok:
Mój synek jest w podobnym wieku i tez ma taką wagę. Gosiek, czy Ciebie tez plecy bola od noszenia ?

Biedronka słuszna waga :)

Do góry