reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

l@nka, my mierzymy "podstepem" - po kąpieli, jak Mała wycieram i nacieram oliwką to ona się tak fajnie pręży i prostuje jak struna :tak: wtedy kładziemy obok miarę - mąż na chwilę przykłada rękę do główki, ja do stópek - i już wiadomo ile mamy centymetrów do kochania ;-)

reklama
U nas przez pierwsze pół roku Ania powolutku przybierała na wadze - jak była tylko na cycku. Nawet się martwiłam, że za mało. Jak było 150g na tydzień to się cieszyłam. Potem wprowadziłam słoiczki, coraz więcej i chyba ostatnio za dużo dawałam, bo nagle Ania zaczęła przybierać po 250g na tydzień (od początku była na 25 centylu i nagle wskoczyła na 50) - teraz kiedy powinna mniej niż kiedyś. Przy tym dużo się rusza (pełza po całym mieszkaniu) i jest bardzo ruchliwa i żywa. Poprawiły się też kupki - codziennie robi jedną kupkę (może pamiętacie jak pisałam, że była jedna kupka na tydzień). No i nam trochę waga podskoczyła. Ale od jakichś 3 tygodni daję jej mniej tego jedzenia słoiczkowego i znowu przybiera po 120-150g na tydzień.

Także jak ważyliśmy ją w tą niedzielę to miała 8910g.

my dziś Kiniuśka 8 miesięcy i w sumie prawie 9 miesięcy bez 11 dni czyli jakby 8,5:)))))))))))))))
waga:12.300g
wzrost:75cm:)

Biedronka - no nieżle :tak::tak:
a mi pani z basenu chce odchodzić Mirka - załatwiła dodatkowy basen i pokazuje ćwiczenia na pracę nóg

reklama
Lalka pisze:
Lalka pisze:
Lalka pisze:
Lalka pisze:
Lalka pisze:
Moj Oskar:
po urodzeniu: 2980
najniższa: 2640
przy wypisie: 2760
po miesiącu: 3600
4 miesiące 7980g :)
dzis sie wazylismy 8,9kg :) - dzis tzn 19tydz
9,5 kg - 5m19d :)
11,4kg - 8m23d :)

a wzorst to nie wiem, bo na kontroli mi dziecka nie mierza :/
12kg - 9m1t3d :)

kurcze - to co ja mam powiedzieć - jak mój waży coś koło 12 kg :szok:
Mój synek jest w podobnym wieku i tez ma taką wagę. Gosiek, czy Ciebie tez plecy bola od noszenia ?

Biedronka słuszna waga :)

Do góry