reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

lalka to też masz pokaźne dziecko ;-) :-)
gosiek jak Mireczek zacznie sam chodzić to zaraz wszystko wybiega :tak:
A ja sprawdzałam w siatce centylowej i nasza Ania nie wchodzi na żaden centyl :confused:

reklama
Ale klocuszki:szok: To dopiero majowe byczki rosna;-) :-)
Trini nie przejmoj sie ostatnio słyszałam opinje, ze tymi siatkami nie bardzo jest sens sie sugerowac lepiej tym czy dziecko podwoiło i potroiło wage urodzeniowa w odpowiednim czasie...tylko nie pamietam kiedy powinno potroic w rok:confused: Wiem ze Alek podwoił prawidłowo...

trini to Ania ma tak jak Kinia,też się wagą w centylach nie mieści:) widać powinny mieć prywatne siatki centylowe na miarę robione;)
podwoić chyba w 5 miechu czy 6,a potroić w rok,tylko moja KInia potroiła w 7 miesięcy:)a ewa była idealna dokładnie 3 razy więcej w rok ważyła:)))) aha gosiek ale numer my też się we trzy odchudzamy a moimi laskami oglądamy aerobik w tv:)a tak poważnie to cwizę z ewą,ale lewo,bo rzadko nie mam siły,te małpy poszły spać dziś o 21.30

Waga Weroniki z tego tygodnia- widzę, że jest z kategorii piórkowej - 8,1kg.Zaznaczam,że na brak apetytu nie narzeka.

Dzisiaj byli u nas znajomi, z którymi nie widzieliśmy się 2,5 roku (byliśmy w kontakcie tel.), bo dalej mieszkają.
W każdym razie mają synka (w listopadzie skończył 4 lata). Zapytałam ją ile on tera waży. 11kg!!!!!! Podobno jak się urodził miał tylko 2,5kg, ale i tak to stanowczo za mało.

Mandarynka Troche mało ale i tak przeciez dzieci juz potem tak szybko nie przybieraja na wadze jak w pierwszym roku a szczegolnie w pół bo gdyby tak było to przeciez wazyły by po 50 kg w wieku 3 lat;-) Niejedno normalne powiedzmy dwuletnie dziecko wazy tyle co niekture z majowych pulpecikow:tak:

mój waży 8,5 kg :) niedużo jak patrzę na resztę dzieciaczków, ale ja się cieszę. swoją wagę potroił już dawno temu

reklama
Kropecka chyba nie całą reszte bo moj mały, Ania Trini Amelka chyba mniej wazą a urodziły sie z wiekszą wagą:tak: Moj to jakies 7.800 wazy mniej wiecej.

Do góry