reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
nasz junior przybral w ciagu 6tyg 600gr i dzis wazyl 6100gr ;D a wzrostu ma 66cm
przyrost wagi wg skali dla dzieci cyckowych lekarka okreslila jako dobry, ale bede musiala wazyc go czesciej, bo od pewnego czasu Adas tez mocno ulewa. Ale mam sie nie martwic na razie. Nielatwe to, ale sie postaram.

jak juz daje mleko Adasiowi, to bebilon, pytalam, czy mam wobec tego zmienic na pepti, ale dr powiedziala, zeby jeszcze sie wstrzymac, ponoc czeste zmiany mieszanek nie sa dobre dla dziecka...

Dzieki Biedronka. Dzis własnie bylismy u lekarza z małym zeby go zapisac na szczepionke i przy okazji kazałam go zbadac bo z mezulkiem jestesmy przeziebieni i wydawało mi sie ze Aleks ma nosek zapchany i kicha. No i czy sie nie zaraził ale okazało sie, ze nie. B. fajna lekarka nawiasem mowiac nam sie trafiła tym razem...wszystko jej opowiedziałam z tym ulewaniem i zapowietrzaniem no i dała nam skierowanie na usg brzuszka czy nie ma refluksa idziemy na nie dopiero 22 wrzesnia ale doradziła narazie zmienic mieszanke na Ar. A tą sapke ma podobno od tego ulewania...obrzek błony sluzowej...ale powiedziała zeby sie nie martwic bo dobrze przybiera na wadze. A jeszcze jedno jak czytam ile wasze dzieci waza i jedza to jestem w szoku np. Lilith Judytka chyba niezle potrafi...a jak powiedziałam ze moj najwiecej zjadł 160 to sie dziwiła ze strasznie duzo a tak z regoły 100, 120 zjada co 2- 3 h to powiedziała ze dobrze wiec mi ulzyło :)

Angie tak moja przez pewien czas zyczyla sobie 180 co 4 godziny i jadla ja w ciagu 20 minut . wtedy w ciagu 9 dni przybrala 400g!!! teraz juz chce spowrotem swoje 150 ale zjada je w ciagu 5 minutek:)

My idziemy na waznie w paitek wiec zobacze,ale na pewno juz 6kg przekroczyla

Angie no to super ze maly zdrowy,nie ma jak dobry lekarz,ktory potrafi rozwiac nasze watpliowsci
wesolutkna no ciezko sie nie martwic,ale nie ma przesadzac,puci co jest dobrze i aby tak zostalo,nie mysle,zle bo mozsz wywolac zlego wilka z lasu ;)
natka caly czas je 150 i to jej wystarcza,w ciagu dnia juz mowilam je mniej,ale sie zdarze,ze i tyle tez zje,ulewa czasami,ale nie duzo,w porownaniu z tym co bylo.

ja dzisiaj wazylam mojego Olafindra i ma 3 miesiace i 6,5kg ;D dlugosc okolo 66cm moze troszke wiecej :D
Gosiek ten twoj Mirus jest wielki!!! ;D

jej ale duze te wasze dzieci moja sie miesci w 62:) i mysle ze tez cos kolo 6 kg bedzie:)

gratulacje dla pociech ze ladnie rosna!

reklama
Do góry