reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

A+T co do kolek masz swieta racjer!!!! ja mylilam kolki z niewyspaniem bo poprostu byla juz tak przemeczona pod wieczor!!

reklama
no moj wczoraj na wieczor urzadzil taki cyrk ze glowa mala. zjadl tylko 40 ml a potem okropnie sie rozwrzeszczal ze nie dalo sie go uspokoic. wreszcie zasnal po dlugich probach i spal do 4:30 rano (padl ok 19:30)

Macie racje tylko ja sie juz gubie w tym wszystkim. Samej mi sie czasem wydaje ze to nie kolka ale on ma jakies takie jazdy z jedzeniem ogolnie. Musze mu przerywac czasem z 5 razy i odbijac zanim zje cała butelke bo jak mu sie nie odbije to wije sie i wydziera i nie chce jesc.
Lilith moj w zyciu by nie zjadł na raz 180 jak narazie najwiecej ile zjadł to 160 jednorazowo ale on raczej zjada mniejsze porcje a czesciej.przewaznie je co 2, 3 godziny. Co do Karmienia to cały czas jeszcze karmie go i swoim i mieszanka bebiko wiec nie wiem co mam zmienic...moze zmienic te mieszanke a do mojego dodawac kaszki...? zobaczymy co pomoze bo jak narazie ulewa i po mieszance i po moim :p

a jakie Bebiko dajesz? to Omneo? bo ono jest dla dzieci z koka i ulewaniem! jak nie to sprobuj dodac troche kaszki lub kleika! po ryzowym moze miec bardziej zbite kupki!ale na moja niestety nie dziala i nadal robi papu! ja na codzien zageszczam juz kleikiem na 150 daje 3 lyzeczki od mleka,a na noc na 150 np daje 3 duze lyzki stolowe kaszki!daje z bananami ale czasem mis ie wydaje ze to za slodkie. jak nadal bedzie ulewac to sprobuj dac Omneo bo niebedzie zmiany mieszanki a jesli chcesz dac inna to daj Bebilona AR i wprowadzaj stopniowo np jedego dnia daj 1 posilek 2 juz dwa alby to nie byl szok!no i to jest tez geste wiec na poczatek moze zjesc mniej.Co do kolki to kolka objawia sie tez zielonymi kupami!i tym ze dziecko baaardzos ie wije i przyciaga strasznie mocno nozki do siebie! nie myl z mocnym placzem kiedy sie dziecko czerwieni i kurczy i ciezko mu zlapac oddech:)

Ok dzieki za info. A kolki w tez napewno miewa bo ma wszystkie objawy czasem( zielone kupki tez mu sie zdazały) ale czasem to poprostu sie jakos tak zapowietrza i pewnie tez przez to ulewa albo cos innego mu dokucza...oglnie jest bardzo ruchliwy i tak jak Trini pisała czesto tez przez to ulewa, ze sie tak wierci po jedzeniu. Czasem to sie boje go zostawic na macie bo na boki sie tak obraca i nawet raz mu sie na brzuch udało obrocic...szkoda tylko ze z ta głowka mu tak łatwo nie idzie ::)

my dzisiaj po ważeniu jesteśmy i sprawa wygląda następująco: urodzeniowa 3350, najniższa 3170 a dzisiaj, po 4 miesiącach 6760

Angie nic sie nie martw! wszystko w swoim czasie!!! musi sie dopiero nauczyc i wycwiczyc wiesnie:) cwiczcie sobie duzo bo to tylko przyjemnosc!!!No moja ulewa nawet AR jaks ie strasznie wierci po jedzeniu i ona woli lezec na brzuszku znow wiec co ja dam na plecki to mi sie obraca i bach uleje albo slina z mlekiem sie wylewa.jedynie jak zje gesciejszy kleik lub kaszke to nie:)

Annamaria to gratulacje!!

Waga
urodzeniowa: 4400g
najniższa: 4150g
Dziś (prawie 3msc): 5900g
Więc nie jest najgorzej

Długość
przy urodzeniu:59cm
dziś: 63cm

Klatka: 36cm, 41cm dziś
Główka 36cm, 40.5cm

reklama