reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

my mamy wage elektroniczna w domu i wiktor sam na nia wchodzi a mierze go przy drzwiach, sam staje i czeka az zmierze go wiec akurat z tym nie ma problemu. Wiktor ma ok. 80 cm i wazy 11 kg

reklama
ewe - to my z pediatrą mamy sposób - biorę Mirka na łąpki i się waże a potem schodzę i waże siebie i on jest tzw. "różnicą" wagową

My tak samo jak Kropecka wazymy Alka, sam wchodzi na wage elektroniczna i wazy około 11 kg bo wiadomo jakie sa dzienne roznice wagowe teraz po obiedzie wazył nawet 11.200 a długosci tez podobnie jak Wiktor około 81 cm tylko to tak w przyblizeniu bo cały czas podnosił głowe jak odznaczałam na futrynie.

u nas 81cm i 9850g ciagle nie mozemy dobic do 10kg, ale lekarka mowi ze jest ok
z ta roznica wagowa to dobry sposob, ja tak zawsze sprawdzalam bagaz jak lecialam tanimi liniami zeby nie doplacac :tak: bo wiadomo ze domowe wagi sa wyskalowane raczej na doroslych, ale chyba te elektroniczne sa dokladniejsze :sorry:

a Marysia nie chce nic przytyć. Cały czas waży 11 300 i ma 82- 83 cm. Kurcze zaczynam sie marwic. Czy któraś też tak ma ze jej dzicko przez miesiac nic nie przybrało? fakt ze była chora - moze to to?

szczerze mówiąc ja nie ważę Weroniki zbyt systematycznie - więc w sumie nie wiem, czy przybiera regularnie czy nie... i w związku z tym nie martwię się ;-)

Głuszek u nas tak bywa, ze Mała nic nie przybiera w ciągu miesiąca,albo zdarza się, że przybierze jakieś 200g i za tydzień to zgubi:sorry2: Ale ja mam obsesję na punkcie wagi,bo miałysmy już sporą niedowagę jak miała 7 miesięcy-teraz juz wyluzowałam bo ładnie nadrobiła.Z tym, że zdarza się tak jak pisałam, ze nic nie przytyje w miesiącu,za to przez następny miesiąc przybierze więcej niż zwykle.Ale w tym wieku to normalne,dzieci nie mogą tak przybierać jak na początku, bo mniej potrzebują kalorii,bo tak szybko nie rosną.:tak:

Szczerze mówiąc ja też nie ważę Ani często (ona sama sobie włazi na wagę codziennie wieczorem przed kąpielą :-)) Też mamy elektroniczną i już od dłuższego czasu waży około 9kg. Tak jak pisze Ferula dzieci teraz tak nie przybierają jak na początku, bo wolniej rosną i więcej się ruszają. Ania ma 76cm, bo wczoraj ją mierzyłam :tak:

reklama
Do góry