reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga naszych bobasków ;)

Teorię na temat odry+świnki+różyczki obalili (zbieg okoliczności).
U nas też szczepią wcześniej, niż jest napisane na ulotce.
Łączą też szczepionkę przeciwko ospie z odrą+świnką i różyczką.

reklama
No my wczoraj bylismy na tym tzw. bilansie rocznym ! Nic specjalnego normalna wizyta, Kacper waży 9830 nie jest źle wagę urodzeniowa potroił z małym hakiem.
Zaszczepiłam go wczoraj na odre, świnkę i różyczkę - dzielny zpalłakał przez sekundę jak mu igiełkę wbiła i po płaczu ! Pytaam o te inne szczepienia ale ona jakos mi nie zalecała szczepionki na ospę powiedziała że to takie choroby które dziecko może śmiało przechorować. Pytałam też o te Pneumokoki i Menigokoki i tu powiedziala ze to zależy odemnie ! No nie wiem sama czy szczepic go czy nie.
Jak już to tylko na Menigokoki ?! Lekarka powiedziała że jak nie chodzi do żłobka i do przedszkola (jeszcze ) to po co ?! Mam mętlik w głowie naprawdę. A z drugiej strony tez nie chcę go szczepić na wszystko bez przeszady !!!

Nasza Julisia wazy 10kg ale za to strasznie wystrzelila w gore czego ja oczywiscie nie zauwazylam a zauwazyly dziewczyny na zjezdzie u Gosiek. Na pierwszym zjezdzie w maju Jula byla nizsza od Mireczka od Gosiek a teraz juz go przerosla.

Marcelinka waży 10180, nieźle przybrała przez ostatnie miesiące, ale teraz od paru tyg.tez stanęła z wagą, apetyt ma jaki miała(czyli taki se),ale widzę, że więcej biega to i pewnie podaż energii się zwiekszyła,dodaję kalorie w jedzeniu gdzie sie da, ale bardziej juz w nią wpychac nie mogę-też jest wysoka, ale jakos ucieka mi przed mierzeniem.;-)

reklama
Do góry