reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
angie moze taka ma budowe,nie martw sie na zapas,
moja tez wolno przybiera nie wazylam ja od stycznia i nie widze duzej roznicy,ale wydaje mi sie ze peroporcjonalnie rosnie i ja wyciaga,

wiesz angie mój Wiktor też w ostatnim czasie (wydaje mi się że 2-30 miesiące też nic nie przybrał. ciągle go ważę i ciągle jest to samo, czasami mniej, czasami więcej ale ogólnie 10 kg nie przekracza,

Jak już pisałam, Kubełek waży prawie 11,5kg. Oglądałam dziś książeczkę zdrowia Piotrka - ważył 12kg, kiedy miał 2 lata :tak::tak::tak:

No ogolnie to jakis taki chyba czas i ma taki przestoj w wadze i dzis tez waga pokazala 9 kg. No ale serio on ostatnio b. ladnie je wiec chyba nie powinnam sie martwic...Tylko denerwoja mnie takie rozne porownania z innymi dziecmi i texty typu oj to taka chudzinka...mi sie wcale tak nie wydaje jak go widze na codzien ze on jest jakis za chudy...moim zdaniem jest w sam raz. Tyle ze wydaje mi sie, ze w ostanich latach dzieci sa jakies grubsze niz wczesniej...bo wlasnie jak rozmawiam z osobami ktore maja teraz 2dziecko male, to mowia ze ich pierwsze dziecko w tym samym wieku wazylo o wiele mniej. Swoja droga ciekawe z czego to wynika...czyzby spoleczenstwo stawalo sie ogolnie coraz grubsze...:confused:

Angie, ja tylko gdzieś czytałam, że kolejne pokolenia są coraz wyższe (więc chyba i cięższe) :-)
Porównań z innymi dziećmi nie znoszę:
"Twój jeszcze tego nie je??? Tego nie mówi??? Co taki blady??? A mój to już....".
Dlatego też nie spotykam się z niektórymi znajomymi mamami, żeby nie dostać jobla ;-)

angie nie przejmuj się, bo moja Ania ma całkiem podobnie i ja w ogóle się tym nie dołuję. Czasami owszem zastanawiam się jak widzę inne dzieci, ale tak naprawdę to uważam, że każde dziecko jest inne i jeśli jest zdrowe to waga nie ma znaczenia. Ania ostatnio tez dużo je i ciągle coś podjada, ale ona tak jak Alek ciągle chodzi i coś robi, nie usiedzi na miejscu więc całe kalorie spala. I podobnie jak abryz nienawidzę porównań do innych dzieci. To najgorsze co może być.

reklama
Aniu...Kiniuśka ważyła tyle,co Ewa na bilansie dwulatka,kiedy miała 8,5 miesiąca:) moze jutro uda mi się ją zważyć,bo idziemy do doktora,,,od razu zapiszę ją na szczepienie

Do góry